Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A vártnak megfelelőn távozik Theresa May

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2019. május 24.   15:40

Emelkedéssel kezdték a viharos hetet a vezető amerikai részvényindexek, 0,6-0,8% közötti pluszokat láthatunk. A mai nap végeztével hosszúhétvégére vonulnak az amerikai piacok, ugyanis hétfőn az Emlékezet napja miatt mind a részvény-, mind a kötvénypiacok...

Emelkedéssel kezdték a viharos hetet a vezető amerikai részvényindexek, 0,6-0,8% közötti pluszokat láthatunk. A mai nap végeztével hosszúhétvégére vonulnak az amerikai piacok, ugyanis hétfőn az Emlékezet napja miatt mind a részvény-, mind a kötvénypiacok zárva tartanak.

A várakozásoknak megfelelően Theresa May ma bejelentette lemondásának menetrendjét. A korábban kiszivárgott pletykák gyakorlatilag valósnak bizonyultak, Theresa May június 7-én mond le párt elnöki és miniszterelnöki tisztségéről is és ezt követően ügyvevői tisztségben látja el feladatát. Ez az átmeneti állapot viszont akár heteket is igénybe vehet majd. May lemondása növelheti a rendezetlen, no-deal Brexit kockázatát, azonban ennek tényleges bekövetkezésére továbbra is kicsi az esély. May lemondásának hivatalos bejelentésére a brit font minimálisan tovább gyengült az euróval szemben.

Junker, az Európai Bizottság elnöke már kommentálta is May lemondását, melynek nem örül, de tiszteletben tartja és jó kapcsolat kialakítására törekszik majd az új brit miniszterelnökkel is.

A gyenge májusi beszerzési menedzserindexek mellett a tartós cikkek rendelésállománya is gyengébb képet mutatott áprilisban a tengerentúlon. A volatilis repülőgép és védelmi megrendelésektől tisztított mutató 0,9%-os visszaesését mutatott hó/hó alapon a várt 0,3%-os visszaeséssel szemben.

A clevelandi Fed elnöke, Loretta Mester szerint nem kéne kamatot emelnie a Fed-nek a 2%-os cél alatt alakuló infláció miatt, mert az túl nagy kockázatot jelentene a jegybank céljára, ami a teljes foglalkoztatottság. Ez utóbbit jelenleg úgy tűnik többé-kevésbé elérte a jegybank, amit kár lenne kockára tenni egy esetlegesen túlhevülő gazdasággal.

Eközben a dallasi Fed elnöke, Robert Kaplan szerint jelenleg nehéz lenne megmondani, hogy a Fed következő lépése kamatemelés vagy kamatcsökkentés lenne.

Tovább tudott lassulni az infláció márciusban
SZTORI

Tovább tudott lassulni az infláció márciusban

Ma tette közzé a KSH a márciusi fogyasztói inflációs...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben