Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Újabb eredménytelen Brexit tárgyalások

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. május 14.   10:07

A Konzervatív Párt az 5. helyre csúszott vissza A globális félelmek lejtőre küldték az európai részvénypiacokat. A FTSE100 0,6%-ot, a CAC40 1,2%-ot, a DAX 1,5%-ot csökkent. Tegnap Theresa May ismét eredménytelen...

A Konzervatív Párt az 5. helyre csúszott vissza

A globális félelmek lejtőre küldték az európai részvénypiacokat. A FTSE100 0,6%-ot, a CAC40 1,2%-ot, a DAX 1,5%-ot csökkent.


Tegnap Theresa May ismét eredménytelen tárgyalást folytatott a Munkáspárt képviselőivel, így továbbra sincs előrelépés a Brexit kapcsán. Az egyeztetések ma is tovább folytatódnak, Theresa May a kabinetjével találkozik.


A YouGov legfrissebb felmérése szerint a Konzervatív Párt már az 5. helyre csúszott vissza és a szavazók mindössze 10%-a voksolna rájuk a május 23-i EP választáson.


Engedhet az amerikai kérésnek Törökország és 2020-ra halaszthatja az orosz rakéták beszerzését. A fegyverek beszerzésének elhalasztásával enyhülhetne a feszültség a két NATO szövetséges ország között.

Harmadik perét vesztette el a Bayer

A Bayer az újabb, immáron a harmadik pert is elvesztette a Roundup gyomírtószer feltételezett rákkeltő hatása miatt. A bíróság minden eddiginél nagyobb, 2 milliárd dolláros büntetést szabott ki a Bayerre. A hírre ismét eladói nyomás alá kerülhet a Bayer, annak ellenére is, hogy ezúttal már előre látszott, hogy a védelemnek rendkívül nehéz dolga lesz, hiszen a felperes házaspár mindkét tagja ugyanabban a betegségben szenvedett.

Nem közösködik a Deutsche Bank

Újabb együttműködési terve akadt el a Deutsche Banknak, ugyanis úgy tűnik, hogy mégsem sikerül megállapodásra jutniuk a UBS-szel az alapkezelési tevékenységük összeolvasztásáról. A feleknek nem sikerült megállapodnia abban, hogy a közös vállalatban ki birtokolja az irányítási jogokat.

Nagyot esett a Thyssenkrupp profitja

A Thyssenkrupp második negyedéves profitja jelentősen visszaesett, de még így is hozta a piaci várakozásokat. A társaság EBIT eredménye 29%-kal 353 millió euróra esett vissza, de ezzel együtt is meghaladta a 338 millió eurós piaci várakozást. A társaság eredményét negatívan érintette, hogy az autóipari kereslet gyenge volt, a Rajna alacsony vízállása pedig extra költségeket okozott. A szakszervezetekkel kötött kollektív megállapodás szintén növelte a költségeket.

IPO-ra készül a Volkswagen

Leporolták a Volkswagennél az eszközeladási terveket. A Volkswagen a kamion üzletágát vinné tőzsdére, ami az idei év legnagyobb IPO-ja lenne a becsült 30 milliárd eurós értékeltsége alapján.

Az AutoWallis és a Waberer’s is bekerül a régiós indexbe
ELEMZÉS

Az AutoWallis és a Waberer’s is bekerül a régiós indexbe

Szeptember 23-ól lépnek életbe a régiós CECE index...

Élelmiszerár-sok(k)
AGRÁR SAROK

Élelmiszerár-sok(k)

Statisztikákkal ugyan nehéz alátámasztani, de nincs olyan, akinek ne lenne ismerőse, aki a határokon túli boltokba jár vásárolni. Pláne nincs...

2024. szeptember 16.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben