Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste BÉTa Hírek - Lengyelország új adókat vezet be a szénhidrogén termelésre

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. október 17.   09:58

BayerA Bayer október végén mutatja be a pulmonális hipertónia (kisvérköri magas vérnyomás) kezelésre szolgáló készítményének eddigi eredményeit. Jelenleg a betegség kezelésre nem gyógyszeres, hanem műtéti út a javasolt, ezen változtatna a Bayer készítménye. A harmadik fázis tesztjének eredményét október 20 és 25...

Bayer
A Bayer október végén mutatja be a pulmonális hipertónia (kisvérköri magas vérnyomás) kezelésre szolgáló készítményének eddigi eredményeit. Jelenleg a betegség kezelésre nem gyógyszeres, hanem műtéti út a javasolt, ezen változtatna a Bayer készítménye. A harmadik fázis tesztjének eredményét október 20 és 25 között, az Atlantában megrendezésre kerülő konferencián mutatja be a gyógyszergyár.
BNP Paribas
A bankok halasztást adnak a Peugeot-Citroen pénzügyi részlegének a 4 milliárd eurós tartozás visszafizetésére, sőt további 1,5 milliárd euró hitelt nyújtanak a cég részére. A francia állam garanciát nyújt a fent említett 4 milliárd euró hitelre. Ugyan nincs hír arról, hogy a BNP Paribas-nak mekkora része van ebben a konzorciális hitelben, de az állami garancia miatt szerintünk nincs hatása a részvényárra.
Commerzbank
A Commerzbank részvényeinek besorolását felülteljesítőről semlegesre csökkentette a Macquarie.
E-ON
Lázár János szerint előrehaladottak a tárgyalások az E.ON gázeszközeinek megvásárlására. Ez gáztározókat és gázelosztó hálózatot, illetve a gázimport engedélyest jelenti. Úgy tudjuk, hogy az állam 0,8 millió eurót adna érte, míg az E.ON 1,2 millió eurót kér, de szerintünk meg fognak egyezni valahol félúton. Amúgy a tranzakció mérete az E.ON méretéhez képest pici. Részvényenkénti értéke euró centben ki sem fejezhető.
Fiat
Meg nem erősített szakszervezeti értesülések szerint a Fiat SUV modelleket gyártana a Mirafiori-ban található üzemében. Azt egyelőre még nem tudni, hogy az európai piacra gyártanának új gépkocsikat, vagy más piacokra szánt modelleket gyártanának. Meglátásunk szerint meglepő lenne, ha a gyenge európai kereslet ellenére új európai modellt fejlesztenének. Valószínűbbnek látjuk, hogy a dél-amerikai piacra termelnének. Ezekben az országokban egyébként is erőteljesebben van jelen a Fiat a SUV szegmensben, mint Európában, ahol csak a Fiat Panda modellre lehet ráfogni, hogy a SUV kategóriába tartozik, de erre is csak nehezen.
Lufthansa
A Lufthnasa tárgyalásokat folytat arról, hogy Shanghaiba A380-as járatokat indítson, azonban megállapodás egyelőre nem történt. A járat valószínűleg Európából indulna, és közvetlen összeköttetést jelentene Európa és Kína között. Hasonló járatot indított nemrégiben a Lufthansa Indiába. A járatoknak az előnye a társaság szempontjából, hogy viszonylag alacsony a verseny mértéke az Ázsiába irányuló hosszú távú járatokon, és így magasabb profit realizálható ezeken a járatokon.
Nokia
A kínai mobilszolgáltató hivatalosan is megerősítette, hogy forgalmazni fogja a Nokia új csúcs készülékét, a Nokia Lumia 920-at. A hír pozitív, azonban egyelőre árfolyamhatással nem számolunk.
Total
Lengyelország új adókat vezet be a szénhidrogén termelésre, 2015-ig ezeknek az értéke eléri a bruttó nyereség 40%-át. A javaslatok a palagáz szabályozások részét képezik, melynek során a kormány már korábban a réz és ezüst kitermelésre is kivetett adókat. Jelenleg a kitermelők 5%-os illetéket fizetnek a kitermelt földgáz, és 10%-ot a kőolaj után, a nyereségadó pedig 25%-os, valamit további kitermelési díjat fizetnek az önkormányzatoknak. Az új szabályozás a lengyel operációja kapcsán a Total-t is érinti.
Erős volt a Magyar Telekom első negyedéve
PIACI HÍREK

Erős volt a Magyar Telekom első negyedéve

A Magyar Telekom 2024. első negyedéves számai minden soron meghaladták a...

Egyre kevesebb gazda Németországban
AGRÁR SAROK

Egyre kevesebb gazda Németországban

Napjainkban, amikor a mezőgazdaság gazdálkodási körülményei alapjaiban és tartósan változnak meg, igen fontos mintákat találni az átalakulás...

2024. május 21.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben