Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nem okoztak nagy meglepetést a spanyol bankok

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. április 30.   10:21

Fej-fej mellett a francia pártok Kisebb emelkedést mutattak tegnap az európai részvényindexek, a DAX 0,1%-ot, a CAC40 és a FTSE100 egyaránt 0,2%-ot emelkedett. A közvéleménykutatások szerint rendkívül szoros...

Fej-fej mellett a francia pártok

Kisebb emelkedést mutattak tegnap az európai részvényindexek, a DAX 0,1%-ot, a CAC40 és a FTSE100 egyaránt 0,2%-ot emelkedett.


A közvéleménykutatások szerint rendkívül szoros eredmény várható a francia EP választásokon. Macron pártja 22,5%-ot, a Le Pen vezette párt pedig a szavazatok 21,5%-át szerezheti meg a május végi voksoláson.


Ma reggel jelent meg az első negyedéves francia GDP adat, ami a várakozásnak megfelelően 1,1% lett. A nap hátralévő részében is az európai GDP adatok lesznek a figyelem középpontjában. Az eurozónás negyedéves GDP növekedés a korábbi 0,2%-ról 0,3%-ra gyorsulhatott az első negyedévben.


A GDP adatok mellett áprilisi inflációs adatok is érkeznek ma, itt gyorsulásra lehet számítani az élelmiszerárak növekedése és az idei későbbi húsvét miatt.

Jelentett a Banco Bilbao és a Banco Santander is

A Banco Bilbao tegnap késő délután tette közzé negyedéves számait, a bank 1,16 milliárd eurós adózott eredménye megfelelt a konszenzusban szereplő 1,17 milliárd eurós értéknek. A profit csaknem 10%-ot csökkent a tavalyi évhez képest, főleg amiatt, hogy a líra gyengülése érzékenyen érintette a török operáció profitját. A Banco Santander ma reggel publikálta negyedéves számait. Az 1,84 milliárd eurós adózott eredmény lényegében megfelelt az 1,83 milliárd eurós várakozásnak.

Kapacitást vág a Lufthansa

A Lufthansa ma publikálta első negyedéves eredményét. Mivel a társaság már korábban közölte, hogy 336 millió eurós veszteséggel zárta a negyedévet az erős verseny és az emelkedő olajárak miatt, így főleg a kilátásokra koncentráltak a befektetők. A légitársaság tartotta a 2019-es kilátásokat, ugyanakkor bejelentették, hogy fapados légitársaságuknál, az Eurowingsnél a korábbi 2%-os kapacitás növelés helyett most már a kapacitások stagnálásával kalkulálnak.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben