Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

További pozitív jelentések a tengerentúlról

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2019. április 17.   15:43

Nasdaq felülteljesítéssel kezdődött a mai kereskedés az USA-ban, a technológiai index 0,5%-kal emelkedik piacnyitás után. Az S&P500 0,2%-os pluszban, a Dow stagnál. A többi nagybank tendenciáitól eltérő első negyedéves számokat közölt a Morgan Stanley. A...

Nasdaq felülteljesítéssel kezdődött a mai kereskedés az USA-ban, a technológiai index 0,5%-kal emelkedik piacnyitás után. Az S&P500 0,2%-os pluszban, a Dow stagnál.

A többi nagybank tendenciáitól eltérő első negyedéves számokat közölt a Morgan Stanley. A részvény- és kötvénykereskedési üzletág bevételei kisebb mérétkben felülmúlták a várakozásokat (3,73 milliárd dollár vs 3,63 milliárd dolláros konszenzus), ami főként a kötvénykereskedési részleg jobb teljesítményének volt köszönhető. Eközben azonban a befektetési banki üzletág 1,24 milliárd dolláros bevétele minimális mértékben elmaradt a várakozásoktól, ami több másik bank esetben nagyobb pozitívumot mutatott. Összességében ezek azonban pozitív szaldót tettek ki, az egy részvényre jutó tisztított profit 1,33 dollár lett a várt 1,17 dollárral szemben. A költségcsökkentések a többi bankhoz hasonlóan ebbe érdemben belejátszottak. Mindezt 10,3 milliárd dolláros bevételen érte el a bank, ami felülmúlta a 9,9 milliárd dolláros konszenzust. Az árfolyam 2%-kal emelkedik piacnyitás után a relatíve megnyugtató számokra.

A Pepsico is relatíve jó eredményt közölt az első negyedévre, miután 12,9 milliárd dolláros árbevételen (várt: 12,7 milliárd dollár), 0,97 dolláros tisztított EPS-t jelentett a várt 0,91 dollárral szemben. A vállalat továbbra is a snackek népszerűségének köszönheti jobb eredményét, az üzletág 6%-kal több árbevételt generált, mint egy évvel korábban. Az üdítőital szegmens 2%-os organikus növekedést mutatott év/év alapon, ami továbbra sem túl acélos érték. A vártnál jobb jelentésre 1,5%-kal emelkedik az árfolyam piacnyitás után.

A német kormány ismét lefelé módosította 2019-es növekedési előrejelzését. AGDP kilátásokat lefelezték, már csak 0,5%-os bővülésre számítanak, míg egy évvel ezelőtt még 2,1%-os növekedést vártak 2019-re. A jövő évre 1,5%-os előrejelzéssel számolnak.

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben