Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megadta az alaphangot a J.P. Morgan

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2019. április 12.   16:02

A piacnyitás előtti jó híreknek köszönhetően pozitív tartományban kezdték a kereskedést a vezető amerikai indexek, 0,5-1% közötti pluszokat láthatunk. A vártnál jóval erősebb számokat tett közzé a J.P. Morgan első negyedéves...

A piacnyitás előtti jó híreknek köszönhetően pozitív tartományban kezdték a kereskedést a vezető amerikai indexek, 0,5-1% közötti pluszokat láthatunk.

A vártnál jóval erősebb számokat tett közzé a J.P. Morgan első negyedéves gyorsjelentésében, ezzel kifejezetten jó alaphangot adott a jelentési szezonnak. A bankcsoport közel 30 milliárd dolláros bevételt generált (+5% év/év) szemben a 28,5 milliárd dolláros konszenzussal, míg az egy részvényre jutó tisztított profit 2,65 dollár lett a várt 2,35 dollárral szemben. A vállalat vezérigazgatója, Jamie Dimon szerint a bizonytalanabb globális gazdasági környezet ellenére az amerikai gazdaság továbbra is növekszik, a foglalkoztatottság és a bérek emelkednek, mindeközben az infláció mérsékelt. Ez pedig egy relatíve magas fogyasztói és üzleti bizalommal párosulva kedvező alapokat nyújt a bankszektornak. A bank nettó kamatbevétele 8%-kal nőtt év/év alapon, 14,5 milliárd dollárra, ami főként a Fed tavalyi négy kamatemelésének volt köszönhető, és annak, hogy a betéti oldalon képes volt lent tartani eközben a kamatokat a bank. A kereskedési bevételek a korábban bejelentettnek megfelelően 17%-kal estek év/év alapon 5,5 milliárd dollárra, ami főként az erős bázisnak volt köszönhető. Ezzel az látható, hogy főként a lakossági banki üzletág húzta az eredményt. A jó számokra 4%-kal emelkedik a részvény piacnyitáután.

Jelentett ma a Wells Fargo is az első negyedévre, ahol szintén a vártnál erősebb számok a lakossági banki üzletágban okoztak pozitív meglepetést. Az egy részvényre jutó tisztított EPS 1,20 dollár lett a várt 1,09 dollárral szemben, mindezt 21,6 milliárd dolláros bevételen (várt: 21 milliárd dollár). A hitelkártyatranzakciók 5%-kal emelkedtek a banknál, míg az folyósított autókölcsönök volumene 24%-kal. Piacnyitás után 1%-kal emelkedik az árfolyam.

Lerántotta a leplet a Walt Disney új, idén induló Disney+ névre keresztelt online streaming-szolgáltatásáról. Az USA-ban november 12-én indul majd a szolgáltatás és csupán 7 dollárt kell érte fizetni egy hónapban, amivel 2 dollárral a Netflix legolcsóbb csomagja alatt van. Ebből pedig az látszik, hogy agresszív árazással igyekszik gyors népszerűséget elérni a szolgáltatással a vállalat, amire minden esélye megvan. A Disney+ annyiban lesz különb még a Netflixnél, hogy gyerekbarát filmek és sorozatok sokaságát is elérhetővé teszi, amivel sok háztartás szívét nyerheti meg. Az első évben 1 milliárd dollárt tervez tartalmakra költeni a cég, ami azért még elmarad a Netflix 8 milliárd dolláros büdzséjétől. Mindenestre a rajt ígéretesnek tűnik, az árfolyam 10%-kal emelkedik piacnyitás után.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben