Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste BÉTa Hírek - Körvonalazódnak a spanyol rossz bank részletei

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. október 12.   09:51

Banco Bilbao, Banco SantanderA Banco Bilbao tőkehelyzetének javítása érdekében 2,33 milliárdnyi euró alapú, 30 milliárdnyi jen alapú és 250 milliónyi font alapú kötvényt vásárolna vissza. A visszavásárlási ár az értékpapíroktól függően a névérték 65 és 100%-a között lesz. Elkezdtek szivárogni a...

Banco Bilbao, Banco Santander
A Banco Bilbao tőkehelyzetének javítása érdekében 2,33 milliárdnyi euró alapú, 30 milliárdnyi jen alapú és 250 milliónyi font alapú kötvényt vásárolna vissza. A visszavásárlási ár az értékpapíroktól függően a névérték 65 és 100%-a között lesz.

Elkezdtek szivárogni a Spanyolországban várhatóan nemsokára felálló rossz bank részletei. Ezek szerint 50%-os diszkont mellett venné át a kereskedelmi bankoktól az ingatlaneszközöket. Az újonnan létrejövő intézmény a spanyol bankok megsegítését célzó EU-s csomag feltétele, ezért az ország két legnagyobb bankja, a Banco Bilbao és a Banco Santander már korábban jelezte, hogy hajlandó 600-700 millió euróval hozzájárulni a „bad bank” alaptőkéjéhez.

A lengyel szabályozó hatóság jóváhagyta a Banco Santander lengyelországi terjeszkedését.
Deutsche Bank
A Fitch stabil kilátások mellett megerősítette a Deutsche Bank „A+” minősítését.
Fiat
A Fiat szakszervezete összesen évi 150 millió euró béremelést szeretett volna elérni, azonban a vállalat bejelentette, hogy a jelenlegi gazdasági környezetben nincs lehetősége béremelést végrehajtani. Megítélésünk szerint a szakszervezetek bérigénye meglepő, hiszen az olasz gyártó csak nemrég jelentette be, hogy a korábbi tervekkel ellentétben mégsem zárja be olaszországi gyárát.
Lufthansa
A Lufthansa 2015-re az összes rövid távú járatát át szeretné csoportosítani a Germanwings leányvállalata alá. A kibővített részleg jelenleg 32 járműből álló flottája januártól megháromszorozódik. A Lufthansa 2014-re 1,5 milliárd eurót szeretne nyerni az átszervezési tervével, melynek ez az átcsoportosítás is a része.
Nokia
A Nokia Dél-Kínában, Guangdong tartományban 100 fővel csökkentette a dolgozók létszámát. A leépítés a finn cég júniustól tartó költségcsökkentő tervének része, mely során a következő év végére 10 ezer munkavállalójától (az összes alkalmazottak 19%-ától) válik meg. A gyárban 6.000 embert foglalkoztatnak, Kínában ezen kívül még egy üzeme van a Nokiának.
Siemens
A Siemens már korábban bejelentette, hogy a költségcsökkentés érdekében 10.000 ember elbocsátása válhat szükségessé. Mostani nyilatkozatában a vezérigazgató kijelentette, hogy már azonosítottak 8.000 csökkentési lehetőséget.
Telefonica
A Telefonica 4,3 milliárd euró osztalékot vett fel a német leányvállalatától, amelyből hamarosan 20-30%-os részesedést dob piacra a tőzsdén. Piaci megfigyelők szerint egy 20%-os részesedés eladása esetén a kibocsátási ár mintegy 1,5 milliárd euróra rúghat. A spanyol telefontársaság további részesedéseket kíván eladni, hogy tovább csökkentse az 58 milliárd euróra rúgó adósságát. A német leány részvényeivel már a negyedik negyedévben megkezdődhet a kereskedés a frankfurti börzén.

A Telefonica ma reggel jelentette be, hogy 1,04 milliárd euróért eladta spanyol call-centerét, az Atento-t a Bain Capital-nak. A tranzakció még az idén lezárulhat, de versenyhatósági jóváhagyás kell hozzá. A cég korábban 1,5 milliárd euró bevételt remélt a cég eladásából, így a hír enyhén negatív. A csalódás mértéke részvényenként 1 cent.
ThyssenKrupp
A Baosteel Group cáfolta, hogy a vállalat ajánlatott tett volna a Steel Americára, a ThyssenKrupp amerikai leányvállalatára. Annak ellenére, hogy korábban a kínai acélgyártó céget nevezték meg a kilencedik lehetséges licitálóként a német cég leányvállalatára. A hírnek nincs jelentős árfolyamhatása, ugyanis még így is maradt elég licitáló az amerikai vállalatra.
Total
Mauritánia összesen 6 olajmezőre adott ki kutatási engedélyt, melyek közül a két szárazföldi mező jogát szerezte meg a Total. A kutatási munkálatok jövő évben kezdődhetnek el. A mostani új engedély részét képezi a Total olajmezők cseréjét kitűző tervének, melynek keretében régebbi mezőket értékesítettek és az ebből befolyó forrásokból új mezőket vásárolnak, hogy növelhessék a kitermelés volumenét. A hírnek véleményünk szerint nincs árfolyamhatása.
PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben