Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A Biogen sem tudott csodát tenni

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2019. március 21.   14:26

A Biogen rossz hírei miatt a biotechnológiai cégek, a hozamgörbe további laposodása miatt pedig a bankok vannak nyomás alatt a tengerentúlon piacnyitás előtt. A határidős indexek így 0,3-0,4% közötti mínuszban tartózkodnak. Ahogyan eddig gyakorlatilag egyik nagyobb...

A Biogen rossz hírei miatt a biotechnológiai cégek, a hozamgörbe további laposodása miatt pedig a bankok vannak nyomás alatt a tengerentúlon piacnyitás előtt. A határidős indexek így 0,3-0,4% közötti mínuszban tartózkodnak.

Ahogyan eddig gyakorlatilag egyik nagyobb gyógyszergyártónak sem sikerült érdemi előrelépést elérnie az Alzheimer kór kezelésével kapcsolatban, úgy most a Biogennek is hasonlóval kellett szembesülnie, noha sokáig ígéretesnek tűnt a kísérleti stádiumban levő készítménye. A biotechnológiai óriás jövőbeni növekedése nagyban az Alzheimer kezelésére szolgáló készítményektől függött, így a kudarc e téren nagyon érzékenyen érinti a céget. Egyes elemzőházak szerint a piaci kapitalizációjának 30%-át is elvesztheti a cég a hírek hatására, piacnyitás előtt ehhez közeli értékben, 27%-kal esik az árfolyam.

A várt 4,8 ponttal szemben 13,7 pontra ugrott a philadelphiai Fed feldolgozóipari indexe március hónapra, ami nagy ugrás a korábbi -4,1 pontos értékről. Az index az utóbbi nagyjából egy évben relatíve jó korrelációt mutatott a markit beszerzési menedzser indexével, így ez egy alapvetően pozitív jel a holnapi markit adatok előtt és arra utal, hogy a gyengébb évkezdetet követően ismét talpra állhat a növekedés a tengerentúlon.

Ezt a szokásos heti munkaerőpiaci adat is alátámasztja, ami szerint 221 ezren folyamodtak első ízben munkanélküli segélyért az előző héten a várt 225, és az előző havi 230 ezerrel szemben. Ez továbbra is feszes munkaerőpiacról tanúskodik.

A mai napon kezdődik a kereskedés a New York-i tőzsdén a Levi Strauss részvényeivel, végül a 14-16 dolláros sáv felett 17 dolláron jegyezték le a bevezetés előtt a befektetők a cég részvényeit. A CNBC forrásai szerint több mint 10-szeres túljegyzés volt a részvényekre, így kifejezetten pozitív volt a befektetői kör fogadtatása.

Az EU csúcson ma délután Theresa May ismertetheti az állam és kormányfőkkel, hogy miért kéri a határidő hosszabbítását és milyen intézkedéseket szándékozik tenni, hogy végre pont kerülhessen a kilépés végére. Az eddig megjelent infók alapján a legtöbb tagállam nem örül annak, hogy csak rövid, 3 hónapos hosszabbítást szeretne May.

Közben mát több mint 800 ezren csatlakoztak ahhoz az elektronikus petícióhoz, mely a Brexit visszavonását kéri a brit miniszterelnöktől. Azonban Theresa May ma is hangsúlyozta, hogy azon dolgozik, hogy a Brexit megvalósuljon, hiszen azt megszavazták az állampolgárok egy népszavazáson.

A várakozásoknak megfelelően nem változtatott a monetáris kondíciókon a BoE.

 

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben