Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Növekszik az újabb referendum esélye

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. március 14.   10:25

A Moody’s felülvizsgálja Olaszország besorolását Elhárul a megállapodás nélküli kilépés veszélye a britek (és az EU) feje fölül, ami a várakozásoknak megfelelő eredmény. Mivel egyáltalán nem lehet...

A Moody’s felülvizsgálja Olaszország besorolását

Elhárul a megállapodás nélküli kilépés veszélye a britek (és az EU) feje fölül, ami a várakozásoknak megfelelő eredmény. Mivel egyáltalán nem lehet semmikor semmilyen módon kilépni, ezért a kilépési határidő mai eltolása után marad a megállapodás az EU-val, vagy egy új referendum kiírása. Az előbbire kevesebb, a másodikra több esély van. A referendum a mai állapot szerint a britek EU-ban maradását eredményezné. Ugyan a bizonytalanság továbbra is magas, de a tegnapi szavazással a legrosszabb forgatókönyv, amely akár 8 százalékos gazdasági visszaesést is hozhatott volna, lekerült a napirendről, amire a font nyilván erősödéssel válaszolt. Most az a kérdés, hogy meddig tolják a kilépést, és lesz-e végül referendum. Mindenesetre May újra akarja tárgyalni a megállapodást, s újra a parlament elé akarja vinni az elkövetkező hónapokban. Az EU egyelőre ettől elzárkózik.


Holnap, március 15-én teszi közzé a Moody’s az idei első felülvizsgálat eredményét Olaszországgal kapcsolatban. Utoljára tavaly október 19-én minősítette le az olasz államadósságot Baa2-ről Baa3-ra stabil kilátással. Ez még éppen befektetői kategória. Az S&P-nél szintén tavaly október 26-án változtatták a kilátást negatívra, de a minősítés BBB maradt, ami kettővel a befektetési kategória határa fölött van. A Fitch esetében is BBB a minősítés negatív kilátással. Ezek alapján nem számítunk most különösebb akcióra a Moody’s részéről a holnapi bejelentés kapcsán.

Óvatosan tekint 2019 elé a Lufthansa

Ugyan 7%-kal 2,8 milliárd euróra esett 2018-ban a Lufthansa tisztított üzemi eredménye, ez kisebb mértékben felülmúlta a 2,75 milliárd eurós elemzői konszenzust. Mindezt 35,8 milliárd dolláros árbevételen érte el, ami 6%-os növekedés 2017-hez képest. A következő évre közepes, egyszámjegyű árbevétel-növekedést vár a cég, ami nagyjából hasonló ütemet jelent. Csoport szinten 6,5-8% közötti üzemi marzsot várnak 2019-re a 2018-as 7,9% után, ami így kissé konzervatív előrejelzésnek mondható. Ami talán ennél is fontosabb, hogy a légitársaság visszafogja tervezett kapacitás bővítését és csupán 1,9%-kal tervezi bővíteni a felkínált ülőhelyek számát a korábbi 3,8%-kal szemben. Kérdés, hogy ezzel mekkora mértékben sikerül majd stabilizálni az árakat. Az óvatos 2019-es előrejelzés hatására 4%-kal esett az árfolyam piacnyitás után.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben