Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nincs is baj az amerikai fogyasztással

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2019. március 11.   14:49

Vegyesen kezdték a kereskedést a vezető amerikai részvényindexek. A Nasdaq 0,7%-kal, az S&P500 0,4%-kal emelkedik, míg a Dow Jones a Boeing nagy esése miatt 0,6%-kal csökken. Felpattanás követte januárban a rendkívül gyenge decemberi kiskereskedelmi adatokat az USA-ban. A decemberi hó/hó...

Vegyesen kezdték a kereskedést a vezető amerikai részvényindexek. A Nasdaq 0,7%-kal, az S&P500 0,4%-kal emelkedik, míg a Dow Jones a Boeing nagy esése miatt 0,6%-kal csökken.

Felpattanás követte januárban a rendkívül gyenge decemberi kiskereskedelmi adatokat az USA-ban. A decemberi hó/hó alapú 1,2%-os visszaesést ráadásul 1,6%-os visszaesésre lefelé korrigálták, így ez 2010 óta messze a leggyengébb adat lett. Januárban az adat 0,2%-os emelkedést mutatott, amit ha az autóértékesítésektől megtisztítunk, 0,9%-us megugrást láthatunk. A GDP számításához használt adatsor 1,1%-os havi növekedést mutatott a várt 0,6%-kal szemben, ami szintén meredek fordulat a decemberi 2,3%-os visszaesést követően. Ezzel összességében úgy tűnik, hogy decemberben valóban egy egyszeri hirtelen visszaesést láthattunk, ami nem illett bele az utóbbi években tapasztalt pozitív trendbe. Ezt egyébként a magas szinteken levő fogyasztói bizalom és a rendelkezésre álló jövedelmek stabil növekedése is megerősíti.

6,9 milliárd dollárért felvásárolja az Nvidia az izraeli Mellanox Technologies félvezetőgyártót, amely a számítógépes információáramlás felgyorsítását szolgáló chipeket gyárt. A cég által gyártott grafikus kártyák főként nagy adatközpontok esetében hasznosak, amikor hatalmas mennyiségű információt kell feldolgozni. Ezek jól kiegészíthetik az Nvidia portfolióját. Az Nvidia 14%-os prémiumot fizetett a pénteki záróárhoz képest, amivel a hírek szerint az Intel ajánlatát sikerült felülmúlnia. Az Nvidia szerint a hatósági jóváhagyásnak rendkívül jók az esélyei. A vállalat árfolyama minimális emelkedést mutat piacnyitás után.

12%-os eséssel nyitotta Boeing a mai kereskedést, miután ismét egy Boeing 737-es MAX típusú gép szenvedett halálos kimenetelű balesetet. A vizsgálat már elindult az ügyben, ugyanis a feketedobozt már megtalálták, kérdés, hogy ezúttal mit mutatnak az eredmények. Amennyiben a Boeinget hibásnak találják az ügyben, az további komoly nyomás alá helyezheti az árfolyamot, ugyanis ez a modell a repülőgépgyártó egyik legfelkapottabb modellje.

 

PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben