Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Kritikus szinten az S&P500

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2019. március 4.   15:26

Optimista hangulatban, azonban fontos ellenállásszintnél kezdheti a hetet az amerikai részvénypiac. A kereskedelmi tárgyalások felől érkező pozitív hírek 0,4-0,5% körüli emelkedést indukálnak az amerikai határidőkben piacnyitás előtt. Ezzel az S&P500 gyakorlatilag pontosan a 2.815...

Optimista hangulatban, azonban fontos ellenállásszintnél kezdheti a hetet az amerikai részvénypiac. A kereskedelmi tárgyalások felől érkező pozitív hírek 0,4-0,5% körüli emelkedést indukálnak az amerikai határidőkben piacnyitás előtt. Ezzel az S&P500 gyakorlatilag pontosan a 2.815 pontos ellenállásszinten nyithat, ami tavaly október óta már több ízben is megállította a további emelkedést. Ehhez ráadásul már túlvettség kezdetleges jelei is mutatkoznak a technikai képben, ami szintén óvatosságra intő jel. Másik oldalról a Bank of America legutóbbi felmérése szerint az intézményi befektetők pozícionáltsága rég nem látott alacsony mértéket ölt a részvénypiacok esetében, ami már inkább kontraindikátorként interpretálható. Ráadásul az amerikai részvények felé is igen visszafogott az intézményi pozícionáltság, ami szintén hozhat még addicionális vételeket. Ez pedig segíthet megugrani a kritikus 2.815-ös szintet, ami után újabb tér nyílhatna meg felfelé.

Március 14-én rántja le a leplet a Tesla új modelljéről, a Model Y-ra keresztelt SUV-ről. Elon Musk mindezt Twitteren jelentette be, ami mellett azt is közölte, hogy az új modell 10%-kal lehet drágább a Model 3-nál, és nagyobb mérete miatt valamivel kevesebb távolságot tehet meg azonos akkumulátorral.

Nem ül a babérjain Görögország, a hétvégén érkezett felminősítést kihasználva már el is kezdték egy 10 éves futamidejű kötvény kibocsátását. Ennek keretében a BNP Paribas, a Citi, a Credit Suisse, a Goldman Sachs, az HSBC és a JP Morgan közösen kapott megbízást a kötvénykibocsátás megszervezésére. Utoljára 2017-ben bocsátott ki 10 éves kötvényt Görögország egy kötvénycsere program keretében, ezt megelőzően pedig 2010-ben volt kötvénykibocsátás hasonló lejáraton.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben