Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Elhalasztott fordulatok

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. február 19.   08:57

Erste kommentár Sem Európában, sem Japánban nem sikerült beindítani a növekedést, ez pedig a monetáris politika újragondolását eredményezheti. Európában egyre több jel utal arra, hogy az EKB-nak be kell...

Erste kommentár

Sem Európában, sem Japánban nem sikerült beindítani a növekedést, ez pedig a monetáris politika újragondolását eredményezheti. Európában egyre több jel utal arra, hogy az EKB-nak be kell ismernie, hogy a gazdasági környezet nem teszi lehetővé a nyár utáni kamatemelést. Japánban még ennél is hátrébb tartanak, ott nem csak a várt szigorítást nem tudja elkezdeni a jegybank, de maga a jegybankelnök beszélt annak lehetőségéről, hogy még nagyobb jegybanki stimulusra lehet szükség, pedig a japán jegybank már eddig is öntötte a pénzt a gazdaságba.


Ma reggel 12,9 euróra, azaz 4.107 forintra csökkentettük Waberer’s célárunkat, azonban továbbra is fenntartjuk vételi ajánlásunkat. A célár csökkentés fő oka, hogy a várt pozitív fordulat nem érkezett meg 2018-ban, ennek megfelelően az alábbi főbb változtatásokat eszközöltük a modellünkben: i) a nemzetközi fuvarozásban 100 kamionnal kevesebbel számolunk, mint korábban a lassabb növekedés miatt. ii) 2018-ra 3%-kal, a következő évekre vonatkozóan pedig 0,5-1%-kal csökkentettük a kapacitáskihasználtságra vonatkozó várakozásunkat. Mindkét változtatás lefelé módosította a célárunkat, ugyanakkor iii) modellünkben már számolunk az S&P múlt pénteki felminősítésének hatásával, ami az értékelésnél használt kockázati felárat csökkenti, így ceteris paribus pozitívan befolyásolja célárunkat. Az idei évre viszont már az eredmény javulására számítunk, az üzemanyagárak több mint egy évvel ezelőtti szintre csökkentek, ami kedvezőbb piaci környezetet teremt és az új vezérigazgató kinevezése is változásokat hozhat.


A BUX és a DAX index esetében is oldalazásra számítunk a mai napon.

Folytatódnak a kereskedelmi tárgyalások

Az elnökök napja miatt zárva tartottak tegnap az amerikai részvény- és kötvénypiacok, ma azonban már ismét a megszokott módon zajlik a kereskedés. A határidős indexek jelenleg nem mutatnak érdemi elmozdulást a múlt pénteki záróárakhoz képest.


Washingtonban tovább folytatódnak ma a kereskedelmi tárgyalások az USA és Kína között. Ma és holnap még csak alacsonyabb szinteken, február 21-22-én pedig már Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter és Robert Lighthizer amerikai kereskedelmi miniszter tárgyalnak Liu He kínai miniszterelnök-helyettessel. Az idő egyre inkább szorít, ugyanis jelen állás szerint március 1-jével újabb importvámok lépnének életbe, amit el akarnak kerülni a felek. Igaz, a legfrissebb hírek szerint Trump már azt mérlegeli, hogy 60 nappal meghosszabbítja ezt a határidőt.


A mai napon piacnyitás előtt a Walmart gyorsjelentését érdemes figyelni, különösen annak fényében, hogy kifejezetten gyengék lettek a decemberi kiskereskedelmi adatok az USA-ban. Holnap pedig már a friss beszerzési menedzser indexekre, illetve a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyvére lesz érdemes figyelni.

Még tovább lazíthat a japán jegybank

Csak mérsékelt elmozdulások jellemezték az ázsiai piacokat. A Nikkei 0,1%-ot emelkedett, míg a Hang Seng és a Shanghai index 0,2%-ot csökkent.


Parlamenti meghallgatásán a japán jegybank elnöke, Haruhiko Kuroda arról beszélt, hogy a jen további erősödése esetén a jegybanknak meg kell fontolnia a további monetáris lazítást, ami az eszközvásárlás növelését vagy a 10 éves államkötvények hozamcéljának csökkentését jelentheti. Erre abban az esetben van szükség, ha az erős jen veszélyeztetné az inflációs cél elérését vagy a gazdasági növekedést.

Határidős piacok

Az amerikai és az európai határidős piacok többsége a pozitív tartományban volt ma reggel, a főbb indexek közül egyedül a DAX volt mínuszos.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben