Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Újabb nehéz év előtt a Teva

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2019. február 13.   15:24

Pozitív tartományban kezdhetik a kereskedést a vezető amerikai indexek, 0,3-0,5% közötti pluszokat láthatunk. A vártnak megfelelő 4,5 milliárd dolláros árbevételen kicsivel a várt alatti 0,53 dolláros tisztított EPS-t ért el a Teva a negyedik negyedévben...

Pozitív tartományban kezdhetik a kereskedést a vezető amerikai indexek, 0,3-0,5% közötti pluszokat láthatunk.

A vártnak megfelelő 4,5 milliárd dolláros árbevételen kicsivel a várt alatti 0,53 dolláros tisztított EPS-t ért el a Teva a negyedik negyedévben tavaly. A fordulat közepén lévő gyógyszercég 17-17,4 milliárd dollár közötti árbevételt vár 2019-re szemben a konszenzus 17,8 milliárd dollárjával. Ez 1,5-1,9 milliárd dolláros árbevétel-visszaesést jelentene éves alapon. EPS fronton 2,2-2,5 dolláros várakozást közölt a cég, ami érdemben alulmúlja a 2,8 dolláros elemzői konszenzust. Kare Schultz, vezérigazgató szerint a 2018-ashoz hasonló nehéz év előtt áll a cég 2019-ben is, ennek pedig nem örültek a befektetők. Az izraeli tőzsdén 13%-os esést mutatnak a részvények a jelentést követően.

Kicsivel a várt felett alakult a januári infláció az USA-ban, miután 1,6%-os lett az árszínvonal emelkedése a várt 1,5%-kal szemben. A maginflációs mutató 2,2%-on stagnált a várt 2,1%-kal szemben januárban. Ezzel továbbra is az látszik, hogy nincs még mivel kapkodnia a Fed-nek a további kamatemelésekkel.

Év/év alapon 4,2%-kal, hó/hó alapon 0,9%-kal esett vissza az ipari termelés az eurozónában, ami azt mutatja, hogy rendkívül gyengén zárta a feldolgozóipar a tavalyi évet. Ráadásul az autógyártás ismét növekedésnek indult, így más tényezőkre vezethető vissza a gyengeség, ami nem jó jel a folytatás szempontjából. Ezúttal Franciaország és Németország pozitív tartományban teljesített, azonban Olaszország és Spanyolország visszaesést mutatott. A januári beszerzési menedzser indexek azért nem mutatnak ilyen gyenge képet, azonban fordulatot ezek az indikátorok sem mutatnak egyelőre.

Elutasította a spanyol parlament a kisebbségben kormányzó szocialista párt költségvetési tervezetét, amivel közelebb kerültünk egy esetleges előrehozott választáshoz az országban. A piac előzetesen már számított arra, hogy nem sikerül elfogadtatni a költségvetési javaslatot.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben