Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Partvonalról szemlélik a piacot a nagy alapkezelők

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2019. február 12.   15:38

Emelkedéssel kezdték a mai kereskedést az amerikai részvényindexek (0,7-0,8% körüli pluszok), miután még tegnap késő este pozitív hírek láttak napvilágot az újabb részleges amerikai kormányzati leállás elkerülésével kapcsolatban. A piacot...

Emelkedéssel kezdték a mai kereskedést az amerikai részvényindexek (0,7-0,8% körüli pluszok), miután még tegnap késő este pozitív hírek láttak napvilágot az újabb részleges amerikai kormányzati leállás elkerülésével kapcsolatban. A piacot egyelőre az sem tántorítja el, hogy Trump a hozzá közeli források szerint még nem döntötte el, hogy támogatja-e a megállapodást.

2016 szeptembere óta nem voltak annyira népszerűtlenek a részvények, mint most a portfólió-kezelők körében a Bank of America Merrill Lynch friss alapkezelői felmérése szerint. A válaszadók nettó 6%-a súlyozza felül a részvényeket, ami 12 százalékpontos visszaesés idén január eleje óta. A felmérés február 1-7 között készült, így ennek fényében érdekes, hogy míg a részvénypiac az elmúlt kérdőív óta eltelt időszakban emelkedett, a részvények mégis vesztettek vonzerejükből. A megkérdezett alapkezelők egyharmada szerint tavaly már láttuk a mostani ciklikus csúcsát az S&P500 indexeknek. A vonzerő vesztését egyébként az is alátámasztja, hogy 2009 januárja óta nem látott népszerűségnek örvend a készpénz tartása az alapkezelők körében, nagyjából 45%-uk súlyozza felül ezt az opciót. Mindenestre ez azt jelenti, hogy a jó évkezdet ellenére még mindig sok muníció maradt a partvonalon, ami a makroadatok esetleges javulása esetén komolyabb vételeket generálhatna. Erre azonban egyelőre még várni kell, ahogy az OECD friss előremutató indikátorai is mutatták nemrég. Érdekesség, hogy a legzsúfoltabb trade címet ezúttal a feltörekvő piaci long nyerte, elsőként a felmérés történetében. Az olcsó értékeltségek úgy tűnik meghozták a vételi kedvet ezekre a piacokra, kérdés, hogy ehhez egy kedvezőbb fundamentális kép is párosul-e majd.

A héten miután ismét menetrendszerűen működnek az amerikai kormányzatok több fontos makroadat is érkezik az USA-ból. Holnap piacnyitás előtt januári inflációs adatok érkeznek, míg csütörtökön a decemberi kiskereskedelmi adatok. Ezek fényében könnyebb lesz megítélni, hogy miként is kezdte 2019-et az amerikai gazdaság.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben