Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Gyenge várakozás a Twittertől

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2019. február 7.   15:54

Korrekció ütötte fel a fejét piacnyitáskor a tengerentúli piacokon, 0,7-1% körüli mínuszt mutatnak a tengerentúli részvényindexek. Ugyan várt feletti eredménnyel rukkolt elő a Twitter a tavalyi negyedik negyedévre, de jövőbeni várakozása alulmúlta a konszenzust....

Korrekció ütötte fel a fejét piacnyitáskor a tengerentúli piacokon, 0,7-1% körüli mínuszt mutatnak a tengerentúli részvényindexek.

Ugyan várt feletti eredménnyel rukkolt elő a Twitter a tavalyi negyedik negyedévre, de jövőbeni várakozása alulmúlta a konszenzust. A nemrég zárult negyedévben 909 millió dolláros árbevételt ért el a várt 868 millióval szemben, ezen pedig 0,31 dolláros tisztított EPS-t realizált a várt 0,25 dollárral szemben. A most kezdődött negyedévre 712-775 millió dollár közötti árbevételt vár a cég, ami alulmúlja a 766 millió dolláros konszenzust. A havi aktív felhasználók száma 321 millió lett, ami ugyan a vártnak megfelelő, de visszaesés a tavalyi 330 millióhoz képest. Erről az adatról legutoljára a most folyó negyedévre szóló jelentésben kaphatunk képet, ugyanis azt követően a napi monetizálható aktív felhasználók számát fogja publikálni a cég, ami pontosabb képet adhat az üzletmenetről. Ez a szám a most zárult negyedévre 126 millió felhasználót mutatott, szemben a tavalyi 115 millióval. Piacnyitás után 9%-kal esnek a részvények a gyenge jövőbeli várakozásokra.

Kedvezőtlen döntés született a Facebook számára egy német versenyhatósági vizsgálatot követően, ami 12 hónapot ad a cégnek arra, hogy módosítson azon, hogy miként gyűjt felhasználóiról információt a közösségi médiavállalat. A hatóság azt kifogásolja, hogy a Facebook ugyanazon felhasználóinak adatait összegzi a különféle alkalmazásaiból (facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger), illetve harmadik felektől gyűjt további adatokat, mindezt a felhasználók beleegyezése nélkül. A hatóság szerint a vállalat túl sokat tud meg felhasználóiról. A döntés következtében a jövőben valószínűleg a cégnek fel kell hívnia a felhasználók figyelmét erre a folyamatra, és beleegyezésüket kell kérnie.  Az árfolyam 2%-os esést mutat a hírre.

2 milliárd euróval ugyan a várt (1,9 milliárd euró) feletti üzemi eredményről számolt be a Fiat Chrysler negyedik negyedéves gyorsjelentésében, a 2019-es évi várakozás kifejezetten konzervatív lett a cégnek. A vállalat 6,7 milliárd euró feletti üzemi eredményt határozott meg céljaként, miközben a piac ezelőtt 7,6 milliárd eurót várt. A helyzeten tovább rontott, hogy az amerikai piacon a várt alatt teljesített a cég, miközben a profit döntő többsége innen származik. A hírekre 10% feletti esést mutat az árfolyam ma az európai piacon.

Valóban bekövetkezett az, amit már olasz lapok korábban megírtak, az Európai Bizottság a korábbi 1,2%-ról 0,2%-ra rontotta Olaszország 2019-es növekedési előrejelzését. Ez pedig még a 0,6% körüli jelenlegi piaci konszenzust is alulmúlja. A teljes eurozónára vonatkozóan szintén nagyobb vágást hajtott végre a bizottság, idénre már csak 1,3%-os növekedést vár szemben az eddigi 1,9%-os előrejelzéssel. 2020-ra már 1,6%-os növekedéssel számol a szervezet. A 2019-es érdemi visszavágást az olaszok várhatóan gyenge teljesítménye mellett a német gazdasági növekedés visszaesésével indokolta a szervezet, amit 1,8%-ról 1,1%-ra vágott vissza. A hírekre elromlott a hangulat az európai részvénypiacokon, a német DAX az előrejelzés 11 órás publikálás óta 1,5%-ot esett.

234 ezren folyamodtak első ízben munkanélküli segélyért a tengerentúlon az elmúlt héten, ami kicsivel rosszabb az elemzők által várt 221 ezernél a korábbi hirtelen megugró 253 ezres szintről. A következő hetek adatait érdemes lesz figyelni, hogy megerősítést kapjunk arról, hogy nem történt érdemi fordulat a stagnáló/enyhén csökkenő trendben.

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben