Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste BÉTa Hírek - A Siemens szélenergia hasznosítással foglalkozó szövetségbe törörült

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. október 4.   09:34

ArcelorMittalAz ArcelorMittal ukrán leányvállalata az idei év első kilenc hónapjában 11,7%-kal növelte a kibocsátását, ugyanakkor a cég kazahsztáni üzemében a szeptemberihez képest 17%-kal csökkentették a termelés tervezett mennyiségét.Banco...

ArcelorMittal
Az ArcelorMittal ukrán leányvállalata az idei év első kilenc hónapjában 11,7%-kal növelte a kibocsátását, ugyanakkor a cég kazahsztáni üzemében a szeptemberihez képest 17%-kal csökkentették a termelés tervezett mennyiségét.
Banco Santander
A Banco Santander chilei egysége kötvényeket tervez kibocsátani Ázsiában. Részletek nem ismertek, de a hírek szerint a Deutsche Bank és a Goldman Sachs fogja levezényelni az akciót. A hírnek szerintünk nincsen jelentős árfolyamhatása.
Daimler
A Daimler indiai leányvállalata új könnyű tehergépjárművekkel szeretné szélesíteni a portfólióját a belföldi piacon. Nemrég már elkezdték három új nehéz-teherautó értékesítését, kettőt a fuvarozási és egyet az építési szegmensben. Az üzemanyagárak szárnyalása miatt a fogyasztók hatékonyabb fogyasztású és megbízhatóbb teherautókat szeretnének. Az új könnyű tehergépkocsik 140 és 170 lóerő közötti motorral rendelkeznek és minimum 10%-kal alacsonyabb lesz a fogyasztásuk. A Daimler indiai előretörése kedvező hír, árfolyamhatást azonban egyelőre még nem várunk.

Abu Dhabi nemzeti vagyonalapja október elején értékesítette megmaradt részesedését is a Daimler-ben. 2009-ben még a részvények 9%-át birtokolták, és hosszú távú együttműködésben gondolkodtak, azonban mára a helyzet megváltozott és ezért döntöttek a részvények értékesítése mellett.
Nokia
A Nokia finnországi központját is eladhatja eszközleépítési programjának keretében. Az ingatlan becsült értéke 200-300 millió euró lehet. A társaság terveiben ennek ellenére nem szerepel a költözés. A lépés szerintünk meglepő lenne. A társaság készpénzhez jutna az értékesítéssel és cserébe bérleti díjat kellene fizetnie. Ez a fajta finanszírozás indokolt is lehetne, ha a társaságnak átmeneti finanszírozási problémái lennének, azonban erről egyelőre szó sincsen, ugyanis továbbra is jelentős készpénzállomány áll a finn cég rendelkezésére. Véleményünk szerint valószínűbb forgatókönyv, hogy ha az eladásra sor kerül, akkor a vállalat egyúttal költözni is fog egy kisebb, költséghatékonyabb központba.
Siemens
A Siemens és 42 másik, szélenergia hasznosítással foglalkozó társaság szövetségbe tömörült és az a céljuk, hogy gazdaságosabbá tegyék a megújuló energiát. A szövetség tegnap Londonban tartotta első találkozóját. A költségmegtakarítást a modernebb technológiák alkalmazásával tervezik elérni, vagyis a közeljövőben elképzelhető, hogy több megállapodás is fog születni közös fejlesztési projektek kapcsán.
Telefonica
A Telefonica a költségmegtakarítás érdekében értékesíti Guf-stream típusú repülőgépét. A lépéstől 35 millió eurónyi bevételt remélnek, ami nem jelentős a vállalat szempontjából, de jelzés értékű.
UniCredit
A Messaggero napilap szerint az UniCredit befektetőkkel találkozik a mai nap folyamán. A találkozó fő témája az osztalékpolitika, és a bank reorganizációja lesz.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben