Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

Credit Suisse Bonus Garant European Dividend HUF 2019-2024

MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK
MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK2019. február 7.   12:05

Az EURO STOXX Select Dividend 30 index (SD3E index) az eurózóna 30 nagy vállalatát tömörítő részvényindex, ami a vezető európai országok gazdasági teljesítményét hívatott tükrözni. Az indexbe magas osztalékhozamú társaságok kerülnek szektorális feltétel nélkül. Az index jelenlegi összetételében a legnagyobb szektor a pénzügyi szektor, közel 40%-os súllyal. Ezt követik az iparvállalatok, a közműcégek és a fogyasztási cikkek gyártói, körülbelül 10-10%-os súllyal. Országonkénti bontásban a francia központú cégek dominálnak 27% körüli súllyal, Németország közel 20%-os súllyal és Finnország 15% kitettséggel.

Az indexet olyan nagy európai vállalatok alkotják, amelyek termékei megtalálhatók a legtöbb háztartásban (Siemens, Unilever), ismert pénzügyi szolgáltatók, mint az Allianz, BNP Paribas, AXA vagy az Aegon, továbbá a Mercedes anyavállalatán, a Daimleren keresztül neves német autógyártó is képviselteti magát az indexben.

Ezek a vállalatok úgy profitálhatnak az európai gazdaság teljesítményéből, hogy közben magas osztalékot fizetnek a részvényesek számára. Az elmúlt 1 évre számított indexszintű osztalékhozam 5,36% volt, bőven felülmúlva a 10 éves magyar állampapírok jelenlegi 2,6%-os hozamát.

Stabil eredmény – felülteljesítő index

A magas osztalékhozamú részvényekre alapvetően visszafogott növekedés, ugyanakkor stabil működési és stabil jövedelmezőség a jellemző. Ez tükröződik a piaci eredményvárakozásokban is, ami a következő két évre átlagos 4%-os eredménynövekedést vetít előre.

Az elmúlt 5 évben az EURO STOXX Select Dividend 30 index 45%-ot emelkedett, ami évesítve 7,7%-nak felel meg, felülteljesítve a Stoxx Europe 600 és az EURO STOXX 50 teljesítményét is. Ugyanakkor az index múltbeli teljesítménye nem jelent garanciát a jövőbeli teljesítményre.

Értékeltség

A leggyakrabban alkalmazott értékeltségi mutató az úgynevezett P/E ráta. ez azt mutatja meg, hogy az éves eredmény hányszorosán forog az adott részvény vagy index. Ez a mutató jelenleg 11 alatt áll, ami egyrészt lényegesen kedvezőbb, mint az elmúlt 10 év átlaga, ugyanis ezen időszak alatt átlagosan 12,2-es értékeltség körül forgott az index. Másrészt pedig abszolút nem számít soknak, egy fejlett európai piaci indextől, melynek stabilitását a magas osztalékhozam biztosítja.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben