Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Infineon: Vártnak megfelelő profit, gyenge kilátások

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. február 5.   11:14

Észak-ír támogatókat keres May Vegyes teljesítményt mutattak tegnap az európai indexek. A FTSE100 0,2%-ot emelkedett, míg a CAC40 0,4%-ot csökkent, a DAX pedig lényegében stagnált. Theresa May Észak-Írországba...

Észak-ír támogatókat keres May

Vegyes teljesítményt mutattak tegnap az európai indexek. A FTSE100 0,2%-ot emelkedett, míg a CAC40 0,4%-ot csökkent, a DAX pedig lényegében stagnált.


Theresa May Észak-Írországba látogat, hogy támogatókat szerezzen Brexit megállapodás tervezetéhez. A korábbi szavazáson az észak-ír DUP párt parlamenti képviselői elutasították a javaslatot.


Az IFO index alapján 4 éves mélypontra esett az Euróövezetben az üzleti hangulat. Az index értéke 2014 óta először esett át a negatív tartományba. Az index -11,1 pontra csökkent a decemberi 6,6 pontról. A német export, a beruházások és a fogyasztás kilátásait is borúsan ítélték meg.


Az európai piacokat a 10 órakor megjelent végleges szolgáltatóipari PMI-ok és a 11 órakor megjelent eurózónás kiskereskedelmi forgalom befolyásolhatja.

100-200 millió euróval csökkenti beruházásait az Infineon

Az Infineon a decemberben záruló első negyedévben a vártnak megfelelő 24 centes egy részvényre jutó tisztított eredményről számolt be. Az árbevétel is a vártnak megfelelően 1,97 milliárd euró lett, de a bevételek a 2019-es évben összességében a várakozások alját érhetik el (8-8,4 milliárd eurós tartomány), ez 9 százalékos év/év növekedést jelent. Így talán nem meglepő, hogy a cég a beruházásait 100-200 millió euróval csökkenti az idei évre, mintegy 1,5 millió euróra. A cég aggodalmai beleillenek abba a trendbe, amelyet a chipgyártók körül látunk, nevezetesen a lassuló kereslet miatt. A gyenge előrejelzésre beütötték a részvényt és a 20 napos mozgóátlagig, azaz mintegy 3 százalékkal esett. Innen kapaszkodik vissza az árfolyam.

Hatalmas végkielégítés a Bayernél

Sajtóhírek szerint a Bayer 12.000 fős leépítése kapcsán megállapodásra jutottak a szakszervezetek és a cég. E szerint a távozó alkalmazottak 63 havi végkielégítést kapnának. Ez gyakorlatilag a vállalat teljes évi bérköltségének 60 százalékát jelentené, mint extra költség, hiszen jelenleg mintegy 100.000 munkavállalója van. A részvényárfolyam érdemben nem reagál a hírre.

Thyssenkrupp: egyre keményebbé válnak a bértárgyalások

A Thyssenkrupp dolgozói 2-3 órás figyelmeztető sztrájkot terveznek mára. A lépés egyelőre valószínűleg limitált kárt fog okozni a cégnek.

Ryanair: célárat emelt a JP Morgan

A Ryanair célárát 13 euróról 14,25 euróra emelte a JP Morgan elemzője. Az elemző kiemelte, hogy (i) puha Brexitet vár; (ii) a jelenlegi nem szerencsés, veszteséget termelő üzemanyag fedezeti ügyleteken átnéz és 2020-ra koncentrál; (iii) pozitívnak ítéli meg, hogy a CEO, O’Leary további 5 évig a cégnél marad.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben