Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Gyenge adatok ellenére emelkednek a piacok

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. február 5.   10:02

Erste kommentár Tegnap gyenge adatok láttak napvilágot. Például az USA-ban a rendelésállományok az előző havi gyenge teljesítmény után november sem tértek olyan mértékben magukhoz, mint ahogy azt a piac...

Erste kommentár

Tegnap gyenge adatok láttak napvilágot. Például az USA-ban a rendelésállományok az előző havi gyenge teljesítmény után november sem tértek olyan mértékben magukhoz, mint ahogy azt a piac remélte. Mindeközben eddig May-nek nem igazán sikerült az EU-t meggyőznie a tartalék megoldás újratárgyalásáról. Ezért ma Írországba utazik, hogy kétnapos vizit keretében támogatást szerezzen a tervéhez. Egyes megfigyelők szerint Nagy Britannia még soha sem volt olyan közel a rendezetlen kilépéshez, mint most. Persze a március 29-i határidő még eltolható.


A mai napon továbbra is oldalazó mozgásra számítunk mind a DAX, mind a BUX esetében.

Rejtélyes nyereség a Google-nél

Jól teljesítettek tegnap az amerikai részvényindexek. Az S&P és a Dow is 0,7%-ot emelkedett, a Nasdaq pedig 1,2%-kal zárt magasabban. A Nasdaq hamarosan kiléphet a medvepiacból, hiszen a karácsony körüli mélypontjáról már közel 20%-ot emelkedett az árfolyam, az S&P pedig 2 hónapos csúcsra emelkedett.


Felülmúlta a várakozásokat a Google anyavállalatának az Alphabet-nek a negyedik negyedéves eredménye. Ez azonban nagyrészt egy 1,3 milliárd dolláros befektetési nyereségnek tulajdonítható, amiről nem sokat lehet tudni, mindössze azt, hogy nem piacképes kötvényen keletkezett. Ezt leszámítva nagyjából hozta a várakozásokat a társaság. Az ügyfélszerzési költségek tovább növekedtek 6,45 milliárd dollárról 7,44 milliárd dollárra, ami az elemzők egyik fő félelme volt. A felhő alapú növekedésbe fektetett összegek és összességében a magasabb költségek hatására az operatív marzs a tavalyi 24%-ról 21%-ra olvadt. Zárás után 3%-os eséssel reagált a részvényárfolyam. A jövőt firtató kérdésekre elmondták, hogy a hardware és felhő alapú fejlesztéseknél tervezik növelni a befektetési volument.


Tegnap találkozott egymással a Fed elnöke Jerome Powell és Donald Trump. Az amerikai elnök korábban sokat támadta a jegybank általa kinevezett vezetőjét túlságosan szigorú monetáris politikája miatt. A mostani találkozón Powell állítólag nem beszélt a monetáris politikai tervekről, mindössze a gazdaság állapotát vitatták meg. A hasonló találkozók ritkának számítanak, de nem példa nélkülinek.


A Tesla 214 millió dollárért felvásárolja a Maxwell Technologies nevű vállalatot, ami energiatárolók gyártásával és energetikai szolgáltatások nyújtásával foglalkozik. A Tesla komoly szinergiákat láthat, hiszen több, mint 50%-os prémiumot hajlandó fizetni a cégért. A tranzakció nem igazán jelentős méretű, így a Tesla árfolyama érdemben nem is reagált a hírre.

Nem csapott le a törvény szigora, nagyot ugrottak az ausztrál bankok

Az ázsiai piacok többsége ma zárva tart a kínai holdújév miatt. Így többek között zárva van a shanghai, a hongkongi, a koreai, a maláj és a szingapúri tőzsde is. A nyitva tartó japán Nikkei viszont nagyon magányosnak érezhette magát, alacsony forgalom mellett 0,2%-ot csökkent az index étéke.


Nagyot szárnyaltak ma az ausztrál bankrészvények, ugyanis a jegybank által megalkotott új bank szabályozási terv enyhébb, mint amire számítottak. Az elmúlt évek banki szabálytalanságaira reflektálva dolgoztak ki egy átalakítási csomagot, ami 76 módosítást tartalmaz, de egyik sem változtatja meg radikálisan a bankok helyzetét, így fellélegezhetnek a túlságosan szigorú szabályozástól rettegő ausztrál bankok.

Határidős piacok

A Dow és az S&P mínuszban, a Nasdaq pluszban volt ma reggel. Az európai határidős piacok is a pozitív tartományban voltak.

A Waberer’s meghatározta követelési igényét

A 2017. július 29-én a müncheni bíróságon indított perben a Waberer’s követelése 47,8 millió euró, ami 36,4 millió euró kárból és 11,3 millió euró kamatból tevődik össze. A cég a pert az Európai Bizottság döntése alapján indította, ugyanis az számos kamiongyártó esetében kartelezést állapított meg még korábban. A gyártók 1997 és 2011 között egyeztettek a listaáraktól a bizottság szerint. A per már másfél éve tart, és szerintünk még évekig eltarthat. Különben a kereset hatalmas érték, részvényenként 860 forintról, azaz a jelenlegi részvényár 39 százalékáról beszélünk. A kereset nagyságrendje ellenére a kimeneti bizonytalanságok miatt nem várunk jelentős árfolyamhatást.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben