Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Csúszhat a Brexit

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. február 1.   10:01

Csúszhat a Brexit Vegyes mozgás jellemezte tegnap az európai részvényindexeket. A DAX 0,1%-ot csökkent, a CAC40 és a FTSE100 is 0,4%-ot emelkedett. Bár korábban a brit kormány hivatalosan folyamatosan cáfolta, hogy a...

Csúszhat a Brexit

Vegyes mozgás jellemezte tegnap az európai részvényindexeket. A DAX 0,1%-ot csökkent, a CAC40 és a FTSE100 is 0,4%-ot emelkedett.


Bár korábban a brit kormány hivatalosan folyamatosan cáfolta, hogy a Brexit határidő meghosszabbítását kérnék az EU-tól, most a brit külügyminiszter mégis elismerte, hogy néhány hetes határidő hosszabbításra lehet szükség, hogy sikerüljön megállapodásra jutniuk. Korábbi nyilatkozatok alapján az EU is nyitott rá, hogy szükség esetén némileg meghosszabbítsa a határidőt, így ez várhatóan nem fog akadályba ütközni.


Nem okoztak meglepetést a tegnapi eurózónás makroadatok. A munkanélküliségi ráta 7,9% volt, a GDP pedig 1,2%-kal növekedett, mindkettő megfelelt a várakozásnak. A növekedés ugyanakkor lassulást jelent a korábbi 1,6%-os növekedéshez képest.

2014 óta először nyereséges a Deutsche Bank

A Deutsche Bank 2014 óta először zárt nyereséges évet. Az eredmény ennek ellenére csalódást keltett, hiszen elmaradt a piaci várakozástól. A társaság 341 millió eurónyi profitot termelt 2018-ban, míg a piaci várakozás 461 millió euró volt. A negyedik negyedévben elkönyvelt 409 millió eurós veszteség szintén rosszabb, mint a piaci várakozás volt. A bank tőkemegfelelése 13,6% lett, ami szintén romlás a 2017 végi 14,0%-os mutatóhoz képest. A bank 2019-es célja, hogy legalább 4%-os saját tőke arányos nyereséget érjen el, ami egyrészt jelentős javulás lenne az idei évhez képest, de még így is jelentősen elmaradna a szektortársaktól.

Idén összeolvadás jöhet a Deutsche Banknál?

Tegnap a Bloombergen megjelent, hogy a Deutsche Bank akár már év közepén összeolvadhat valamely másik bankkal, feltételezhetően a Commerzbankkal. Ez egyfajta végső, kétségbeesett megoldásnak tűnik. A vezérigazgató az eredmény utáni mai konferenciabeszélgetésben nem kommentálta az egyesülési spekulációkat, de korábban azt nyilatkozta, hogy akkor lenne értelme az összeolvadásnak, ha már sikerült rendbe tenni a bankot és ismét stabilan nyereséges. Ezt pedig aligha tudják teljesíteni nyár közepére. A pénzügyi igazgató is csak annyit nyilatkozott, hogy konszolidációra számítanak az iparágon belül.

Vártnak megfelelő a Banco Bilbao eredménye

A Banco Bilbao negyedik negyedéves nettó eredménye 1 milliárd euró lett, ami gyakorlatilag a várt 1,01 milliárdnak megfelelő érték. A CET1 tőkemegfelelés 11,3 százalék, ami jónak mondható, miközben a kétes hitelállomány alacsony, 3,9 százalék volt az év végén. A bank a várakozásoknál (4,48 milliárd euró) magasabb nettó kamatbevételt (4,69 milliárd) ért el, és marzs- és hatékonyság javulást vár a spanyol operációban 2019-ben. A mexikói jó teljesítmény és javulás pedig folytatódhat idén is. A bank 16 centes osztalék kifizetésére készül az év első felében, ami kicsit magasabb, mint a tavalyi 15 cent volt, miközben a piac szinten maradó osztalékfizetést prognosztizált. A hírre oldalazik a részvény, miközben a dinamikus indikátor szerint hamarosan egy korrekció kezdődhet az árfolyamban az év eleji több mint 10 százalékos emelkedést követően.

PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben