Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste BÉTa Hírek - Autóértékesítési adatokat közöltek a gyártók

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. október 3.   09:36

BayerA Bayer kevésbé ismert üzletága az anyagtudományokkal foglalkozik és most ebben a szegmensben is beruházásokat tervez a vállalat. Egy közepes méretű, 50 millió eurós (részvényenként 0,06 eurós) beruházás keretében megduplázzák a Németország keleti felében található, Hi-Bis nevű vállalattal közösen...

Bayer
A Bayer kevésbé ismert üzletága az anyagtudományokkal foglalkozik és most ebben a szegmensben is beruházásokat tervez a vállalat. Egy közepes méretű, 50 millió eurós (részvényenként 0,06 eurós) beruházás keretében megduplázzák a Németország keleti felében található, Hi-Bis nevű vállalattal közösen működtetett gyár kapacitását, ahol az Apec nevű terméket gyártják. Az Apec a polikarbonát egyik speciális változata, nagy előnye, hogy a hőre érzéketlen, így elsősorban lámpák és elektronikai eszközökben használják fel, a termelés pedig 2014-ben kezdődhet el. A bejelentés kedvező, azonban csak mérsékelt pozitív árfolyamhatása lehet.
BMW, Daimler
A többi autógyártóhoz hasonlóan a BMW csoport is publikálta amerikai értékesítési adatait. A BMW márka tekintetében szeptemberben az előző évhez képest 4,9%-os növekedés volt látható, míg a Mini értékesítésében 16,6%-os volt a felfutás. A típusonkénti lebontásból kitűnik, hogy jelentős növekedés volt tapasztalható a viszonylag új, 6-os sorozat tekintetében és az X3 modell esetében is. Az értékesítési adatok meghaladják a piac méretének növekedését, azonban a BMW értékesítési igazgatója néhány nappal korábban globális szinten 10%-os növekedést remélt szeptemberben, ami még teljesíthető, de ehhez a többi kontinensen is jó értékesítési adatokra lesz szükség.

11%-kal csökkent az új autók értékesítése Németországban szeptemberben, ami kedvezőtlen az olyan hazai márkáknak, mint a BMW, vagy a Daimler csoporthoz tartozó Mercedes. Ugyanakkor ezen márkák értékesítésének csak egy töredéke származik a hazai piacról, nagyrészt Amerikában és Ázsiában igyekeznek növekedni. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy a BMW kétszámjegyű növekedési eredményt remél szeptember hónapra, azonban a pontos adatot még nem publikálták.

A Daimler csoporthoz tartozó Mercedes 7%-kal növelte gépkocsi értékesítéseit szeptemberben. Az értékesítés felfutását segítette a megújult C és GLK modell jó teljesítménye az amerikai piacokon.
Fiat
Olaszországban tovább csökkentek az autóértékesítések. Szeptemberben az előző évhez képest 20,5%-kal kevesebb autót értékesítettek. A helyzet a Fiat esetében sem sokkal jobb, bár a cég 0,6 százalékponttal tudta növelni részesedését az előző évi 30,3%-hoz képest. Az olasz autógyártó szeptemberben 33.000 új autót tudott értékesíteni Olaszországban, az első kilenc hónapban összesen 324.000 darabot. A márkán belül a legkelendőbb modellek a Panda, a Punto és a Fiat 500-as.

A Fiat többségi tulajdonában álló Chrysler rekordértékesítésről számolt be. Az előző év szeptemberéhez képest 12%-kal növelte értékesítési volumenét. Szeptemberben 142.041 darab gépkocsit értékesítettek, ami a Lehman 2008-as összeomlása óta a legjobb iparági adatnak számít.
Infineon
Az M.M Warburg befektetési bank 5,9 eurós célárfolyam mellett vételről tartásra minősítette le az Infineon részvényeit, ugyanakkor az S&P 5 eurós célár mellett az eddigi eladásról tartásra módosította ajánlását.
Linde
A Linde kanadai leányvállalata megvette a Contact Welding-et, hogy Ontario délnyugati részén erősítse a pozícióját. A Contact Welding már 17 éve forgalmaz sikeresen ipari, orvosi és speciális gázokat, valamint hegesztéshez szükséges berendezéseket Kanada nagyobb piacain.
Telefonica
A Telefonica elsődleges részvénykibocsátás (IPO) keretében tőzsdére kívánja vinni német leányvállalatát ebben a negyedévben. A pontos érték egyelőre még nem ismert, de 1 és 1,5 milliárd euró között lehet a részvénykibocsátás értéke. A korábbi információkkal összhangban magas osztalékfizetési hányaddal próbálná meg a társaság a befektetők érdeklődését felkelteni. A részvénykibocsátással a társaság jelentősen csökkentheti óriásira duzzadt, 58 milliárdos adósságát, melynek kamatterhei jelentős terhet rónak a spanyol telefontársaságra. Ilyen mértékű adósság csökkentés éves szinten 25 millió euróval csökkentené a vállalat kamatterheit, ekkora mértékű eredményjavulás pedig kb. 0,6%-kal emelné meg a részvény értékét.
ThyssenKrupp
Az amerikai munkahely- és egészségvédelmi felügyelet 172 ezer dollárra bírságolta meg a Thysennkrupp-ot. Texasi munkaterületeken 28 pontban sértette meg a vállalat a biztonsági előírásokat. A bírság részvényenkénti értéke nem jelentős.

Egyes hírek szerint a Thyssenkrupp az éves pénzügyi kimutatásának közzétételét novemberről decemberre halasztja, a leányvállalati akvizíciók miatt.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben