Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Török hatás Európában

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2018. november 8.   10:21

Újabb fontos EKB pozíciót szerezhet Olaszország Emelkedés jellemezte tegnap az európai piacokat. A DAX 0,8%-ot, a FTSE 1,1%-ot, a CAC40 1,2%-ot emelkedett. Olasz lapértesülések szerint az Európai Bizottság számításai...

Újabb fontos EKB pozíciót szerezhet Olaszország

Emelkedés jellemezte tegnap az európai piacokat. A DAX 0,8%-ot, a FTSE 1,1%-ot, a CAC40 1,2%-ot emelkedett.


Olasz lapértesülések szerint az Európai Bizottság számításai szerint a 2,9%-ot is elérhetné jövőre az olasz költségvetési hiány, miközben a növekedés jelentősen elmaradhat a 1,5%-os értéktől és ez is szerepet játszott abban, hogy felszólították Olaszországot, hogy nyújtson be új költségvetési javaslatot.


Az EKB az olasz származású Andrea Enria-t javasolja a bankfelügyelet élére, amit azonban még a politikusoknak is jóvá kell hagyniuk. Megválasztása esetén Olaszosságnak az után is fontos tisztséget sikerülne megőriznie az Európai Központi Banknál, hogy Mario Draghi elnöksége 2019 októberében lejár.


Szeptemberben a német export és import is váratlan visszaesést mutatott hó/hó alapon. Az export 0,8%-os csökkenésében valószínűleg a nehéz helyzetben lévő autóipar is szerepet játszott.

Halovány remények a Commerzbanknál

218 millió eurós profitot ért el a Commerzbank a harmadik negyedévben, ami kicsivel jobb lett, mint a 212 milliós elemzői konszenzus. A vállalati üzletág továbbra is gyengén teljesít, itt 5,8%-kal estek a bevételek év/év alapon. A bank szerint ennek a továbbra is erős verseny és az alacsony kamatkörnyezet az oka. Ezt azonban kompenzálta a lakossági üzletág jobb teljesítménye, ami 8,6%-os bevétel-növekedést mutatott és újabb 117 ezer ügyféllel bővült. Az eredmények azt mutatják, hogy a pénzintézet bevétel-termelő képessége még mindig nem túl acélos, azonban az egyre növekvő ügyfélkör jobb kilátásokat tartogat a jövőre nézve. A bank tőkehelyzete továbbra is erős 13,2%-os CET1 rátával, ezt a tényt az EKB nemrég elvégzett stressz tesztje is megerősítette. A jelentést követően 5%-kal ugrottak a részvények piacnyitás után.

Siemens: Vártnál jobb eredmény, plusz részvény visszavásárlás, csökkenő várakozás

Ma reggel tette közzé eredményét a Siemens. A nettó eredmény év per év alapon 46 százalékot csökkent 681 millió euróra, de jelentősen meghaladta az 595 millió eurós várakozást. A c csökkenő eredmény a nagyobb adóhatásnak és az átstrukturálási költségeknek köszönhető. Ugyanis a cég áram- és gáz üzletágban 301 millió eurót költöttek. A Siemens 3,8 euróra kívánja emelni az osztalékot, amely a piaci várakozásnak megfelel. Ugyanakkor 3 milliárd eurós részvény visszavásárlást jelentett be, ami a jelenlegi árfolyamon a részvények több mint 3 százalékát érintheti. A jövő évre 11-12 százalékos profit marzsot várnak. Az EPS 6,3 és 7 euró között lehet a menedzsment szerint. Ez elmarad a piac által várt 7,5 eurótól. Így nem meglepő, hogy a részvényárfolyam elég nagy kilengéseket mutat ma reggel, hiszen a romló kilátások negatívan, míg a részvényvásárlások pozitívan érintik a befektetőket.

Masszív leírás az UniCreditnél

Az UniCredit 850 millió eurós leírást hajtott végre a harmadik negyedévben Törökországhoz kötődően. Ezzel az UniCredit lett az első nagy európai bank, mely jelentős leírást hajtott végre török eszközein. A leírás miatt a bankcsoport mindössze 29 millió eurós eredményt ért el, ami bőven elmarad a 875 millió eurós várakozástól, ugyanakkor az egyszeri leírással korrigálva megfelel a vártnak. A bank CET1 tőkemegfelelése 12,1% a negyedév végén. A bankcsoport csökkentette bevételi várakozásait, ugyanakkor tartotta 2019-re vonatkozó éves eredmény előrejelzését.

Reagál a BMW a kereskedelmi háborúra

A BMW az USA és Kína között kialakult kereskedelmi háború miatt növelheti helyi termelését Kínában és ezzel párhuzamosan csökkentheti amerikai gyártását. Ennek oka, hogy az Amerikában gyártott gépkocsikra Kína vámot vetett ki, amit a BMW igyekezne elkerülni. Valószínűnek tűnik, hogy a végleges döntéssel még egy kicsit kivárnak, hogy hogyan is rendeződik a két ország gazdasági kapcsolata.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben