Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Szárnyra kapott a Twitter

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2018. október 25.   15:54

Piacnyitás elején egyelőre korrigálja Amerika a tegnapi nagy esés egy részét, a Nasdaq közel 2%-kal, az S&P500 és a Dow közel 1%-kal emelkednek. Nagyot ugrik a Twitter (+15%) harmadik negyedéves gyorsjelentését követően, amiben 0,21 dolláros tisztított EPS-t...

Piacnyitás elején egyelőre korrigálja Amerika a tegnapi nagy esés egy részét, a Nasdaq közel 2%-kal, az S&P500 és a Dow közel 1%-kal emelkednek.

Nagyot ugrik a Twitter (+15%) harmadik negyedéves gyorsjelentését követően, amiben 0,21 dolláros tisztított EPS-t jelentett a várt 0,14 dollárral szemben. Mindezt 758 millió dolláros árbevételen a várt 701 millió dollárral szemben. Igaz, hogy a havi aktív felhasználók száma 326 millióra csökkent a negyedévben a korábbi 335 millióról, erre azonban előre figyelmeztetett a cég, ugyanis a hamis felhasználói fiókok törlése nagyban zajlik. Az ennek ellenére növekvő árbevétel azt sugallja, hogy egyre több hirdetői pénz találja meg az alkalmazást, ami pozitív jelnek mondható.

A várttól épphogy elmaradó 10,8 milliárd dolláros árbevételen 1,19 dolláros tisztított egy részvényre jutó profitot ért el a Merck a harmadik negyedévben a várt 1,14 dollárral szemben. A teljes évre 4,3-4,36 dollár közötti EPS-t vár a cég, ami felülmúlja az eddigi 4,29 dolláros konszenzust. A vállalat úgy tűnik nem talált ígéretes felvásárlási célpontot magának, ugyanis februári előrejelzéséhez képest 33%-kal többet tervez új saját projektekre költeni 2022-ig. Emellett osztalékát 15%-kal, részvényenként 55 centre emelte a cég, valamint 10 milliárd dollár összértékű részvény-visszavásárlási programot hagyott jóvá. Összességében a befektetők nem örültek annak, hogy nem talál ígéretes felvásárlási célpontot a cég, piacnyitást követően 3%-kal esik az árfolyam.

A vártnál kissé jobb eredményeket közölt a Celgene a harmadik negyedévre, miután 3,9 milliárd dolláros árbevételen 2,29 dolláros tisztított EPS-t ért el a várt 2,22 dollárral szemben. A vállalat eredményét továbbra is egy-két kulcskészítmény hajtja, ezeket leszámítva azonban visszaesést mutatott a portfólió többi részéből származó bevétel. A részvények 1% feletti mínuszt mutatnak piacnyitás előtt.

A jelentések krémje a mai napon azonban piaczárás után érkezik, többek között az Amazon, a Google vagy az Intel jelentésével.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben