Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Eltűnt a Deutsche Bank profitjának nagy része

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2018. október 24.   10:10

Nincs olasz B terv Komolyabb esést láthattunk tegnap az európai piacokon. A FTSE100 1,2%-ot, a CAC40 1,7%-ot, a DAX pedig 2,2%-ot csökkent. Az Európai Bizottság szerint Olaszország szándékosan megsérti az uniós...

Nincs olasz B terv

Komolyabb esést láthattunk tegnap az európai piacokon. A FTSE100 1,2%-ot, a CAC40 1,7%-ot, a DAX pedig 2,2%-ot csökkent.


Az Európai Bizottság szerint Olaszország szándékosan megsérti az uniós ajánlásokat a benyújtott költségvetési tervezettel, ezért arra kérték az olasz kormányt, hogy a következő 3 hétben módosítson javaslatán. Az eset precedens nélküli az Európai Bizottság életében. Giuseppe Conte olasz miniszterelnök tegnapi beszédében ugyanakkor egyértelművé tette, hogy nincs B tervük, vagyis nem szándékoznak változtatni a javaslaton és továbbra is 2,4%-os hiánycéllal számolnak jövőre, de bízik benne, hogy ennek ésszerűségéről sikerül meggyőznie az EU-s döntéshozókat is.


Az olasz miniszterelnök nyilatkozatából azt is megtudhattuk, hogy nem csak a piac, hanem ő magas is árgus szemekkel figyeli a 10 éves olasz és német államkötvény hozama közti spread alakulását, ami szerinte nem fogja elérni a lélektaninak tartott 400 bázispontos értéket. A 10 éves olasz államkötvények hozama jelenleg 3,6%, ami 315 bázispontos felárat jelent az azonos lejáratú német államkötvényekhez képest.

65%-kal esett vissza a DB profitja

A Deutsche Bank profitja a harmadik negyedévben 65%-kal 229 millió euróra csökkent és az egy részvényre jutó eredmény (EPS) is jócskán elmaradt a piaci várakozástól. Ennek ellenére a vezérigazgató optimista, hogy az egész évet tekintve 2014 óta először sikerül nyereséget elérnie a banknak. A bank egyúttal csökkentette az egész éves bevételi várakozását. Új előrejelzésük szerint a 2017-es szint alatt fog maradni a bevétel, a menedzsment előrejelzése szerint 6,2 milliárd euró lesz, szemben a piac által várt 6,34 milliárddal. A csökkentett bevételi várakozás oka, hogy a költségcsökkentések az üzleti területeken a vártnál jobban visszaütnek. A nyitást követően 2%-os csökkenésével a Deutsche Bank a DAX index leggyengébben teljesítő komponense.

BMW, Volkswagen: Negatív hírek a gyártóktól

A BMW a korábban bejelentett félmilliós visszahívás után újabb 1,6 millió gépkocsit hív vissza potenciális tűzveszély miatt. A visszahívás a 2010 és 2017 között forgalomba helyezett 4 és 6 hengeres dízel kocsik egy részét érinti. A kipufogó rendszer hibája miatt kigyulladhatnak a kocsik, ezért változtatásokra van szükség. A megfelelő alkatrész cseréje után a probléma megszűnik.


A Volkswagen kénytelen leállítani emdeni gyárát három napra, mert a Passatot gyártó egység megrendelése kevés, ugyanis a vevők az SUV-ok felé fordultak.

PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben