Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A Bayer nyilvános ajánlatot tett az Algeta részvényeire - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2014. január 20.   09:54

A Bayer ma nyilvános ajánlatot tett az Algeta ASA norvég gyógyszergyártó részvényeire 362 koronás árfolyamon. Az ajánlat minimum a részvények 90 százalékára vonatkozik, a tranzakció 2,1 milliárd euróra rúg. A két cég együtt fejlesztette a Xofigo nevű, radim-223 di-klorid tartalmú gyógyszert, amit a nem operálható prosztata rák gyógyítására használnak, és...


A Bayer ma nyilvános ajánlatot tett az Algeta ASA norvég gyógyszergyártó részvényeire 362 koronás árfolyamon. Az ajánlat minimum a részvények 90 százalékára vonatkozik, a tranzakció 2,1 milliárd euróra rúg. A két cég együtt fejlesztette a Xofigo nevű, radim-223 di-klorid tartalmú gyógyszert, amit a nem operálható prosztata rák gyógyítására használnak, és az USA-ban tavaly novemberben hagytak jóvá a hatóságok. Az ajánlat a december 19-i egyezség alapján jött létre, vagyis nem meglepetés. A Bayer-nek éppen a megállapodásból következően előzetes vételi joga van a részvények 14 százalékára, amely a management és az Algeta legnagyobb részvényesének, a HealthCap-nek a részvényeit jelenti. A december 19-i egyezség előtt az Algeta részvényei 270 korona körül forogtak, amelyek azonnal 360 korona közelébe ugrottak (+33%) az egyezség hallatán. A hír összességében a vártnak megfelelő, ezért árfolyamhatása sincs.
A Deutsche Bank tegnap váratlanul közzétette előzetes negyedik negyedévi eredményét, ami lényegében egy profitfigyelmeztetés, ugyanis a társaság 1,15 milliárd eurós adózás előtti veszteségről számolt be, míg a Bloomberg által megkérdezett elemzők várakozása 628,5 millió eurós adózás előtti profit volt. A vártnál lényegesen gyengébb eredményt három tényező okozta: 528 millió euró értékben a jogi céltartalékolás, 623 millió euró értékben a hitelelemek átértékelése és 509 millió euró értékben az átalakítási költségek. A hitelezési céltartalék a negyedik negyedévben 689 millió euróra emelkedett a harmadik negyedévi 512 millió euróról. Egyébként a negyedik negyedévben 16%-kal csökkent a bank árbevétele elsősorban a kötvény és deviza üzletág visszaesése miatt. A negatív hír hatására a reggeli határidős kereskedésben 3,4%-ot esett a részvény árfolyama. Véleményünk szerint a profitwarning hatására a korábban hagyott rés, 36,8-37,4 euró környékéig eshet az árfolyam.
E.ON: A német energetikaügyi miniszter szándéka szerint 10-20%-kal csökkentené a szárazföldön szélkerekekkel előállított elektromos áram kötelező átvételi árát 2015-ig a jelenlegi értékről. A jelenleg érvényben lévő magas kötelező átvételi ár eredményeként a megújuló energia, különösen a szélenergia nagyon népszerűvé vált Németországban, jelenleg a teljes áramtermelés körülbelül 20%-át adja, ami felnyomja a villamos áram árát. Az alacsonyabb kötelező átvételi ár pozitív lehetne az áramszolgáltatók szempontjából.
A Fiat érdekeltségébe tartozó Chrysler decemberi eladásai az előző évvel összehasonlítva 16%-kal, 188 ezerre emelkedtek.
A UBS megemelte a Lufthansa eredményvárakozásait. Az elemzőház 3%-kal növelte a 2014-es EPS várakozást és 4%-kal 2015-ös előrejelzését, egyúttal a legkedveltebb légitársaságokat tartalmazó listára is felrakta a német légitársaságot.
A Thyssenkrupp vezérigazgatója megerősítette a társaság 1 milliárd euró körüli EBIT várakozását. A jövővel kapcsolatban elmondta, hogy elsősorban Európán kívül, Amerikában és Ázsiában terveznek terjeszkedni.
Hol késik a Fed kamatvágás?
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben