Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megkezdődött az „időközi választások” spekuláció

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2018. szeptember 10.   15:23

Számos piaci szereplő elkezdte az időközi választásokhoz köthető spekulációt, amihez maga Donald Trump is táptalajjal szolgált számos Twitter üzenetben. Szerinte a gazdaság jó pár százalékkal gyorsabban növekedett az intézkedéseinek köszönhetően, ahhoz...

Számos piaci szereplő elkezdte az időközi választásokhoz köthető spekulációt, amihez maga Donald Trump is táptalajjal szolgált számos Twitter üzenetben. Szerinte a gazdaság jó pár százalékkal gyorsabban növekedett az intézkedéseinek köszönhetően, ahhoz képest, mintha a demokraták győztek volna. Ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy sok munka áll még a csapata előtt. Mindeközben az inkább az ellentáborban hívők azon spekulálnak, hogy jön-e olyan demokrata fölény a novemberi választások alkalmával, amivel elindítható egy bizalmatlansági eljárás az elnökkel szemben. Ugyanis abban nem kételkedik senki, hogy egy esetleges demokrata hatalomátvétel esetén ez bekövetkezik. Mások inkább piaci oldalról közelítik az eseményeket. A statisztikák azt mutatják, hogy a szeptemberi periódus általában inkább lejtmenetet szokott hozni, amely októberben kiteljesedik, hogy aztán az index mintegy 2 százalékkal zárja magasabban az évet, min ahogy a júliust befejezte. Időközi választások évében a szeptemberi teljesítmény hasonló más évekéhez, de októbertől kezdve inkább emelkednek az indexek, és a választásokat követően – függetlenül azok eredményétől – további emelkedés szokott jönni, és az „átlagos évekhez” képest mintegy 4 százalékponttal magasabban szokott zárni az S&P500 index.

Az amerikai határidős indexek emelkedést mutatnak, ugyanis a részvények többsége emelkedéssel készül kezdeni a napot.

A Tesla-t (+3 százalék) vételre ajánlják a Baird és a Bernstein elemzői, a jelentős csökkenés után, s annak köszönhetően, hogy felpöröghet a Model3 értékesítése.

Az Apple (+0,2 százalék) azután készül nagyobbat emelkedni, hogy tegnap Trump elnök a nap végén a „mélybe” küldte az árfolyamot azzal, hogy szerinte az USA-ba kellene áthoznia a termékek gyártását.

Az Alibaba (-1,5 százalék) vezérigazgatója, Daniel Zhang veszi át az elnöki teendőket Jack Ma-tól az elkövetkező 12 hónap során, míg az ikonikus vezető ügyvezető elnök marad a hatalomátvételig.

Az Amazon (+0,9 százalék) célárfolyamát 2.100 dollárról 2.250-re emelte a Citi elemzője.

Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben