Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste BÉTa Hírek - A Deutsche Bank közzétette új stratégiáját

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. szeptember 12.   10:02

Deutsche BankA Deutsche Bank bejelentette új, 2015-ig szóló stratégiáját. Ezek alapján a társaság a jövőben is univerzális bankként kíván működni. Németországot továbbra is kiemelt piacnak tekintik, ugyanakkor Ázsia és Amerika lehet a növekedés fő motorja. A bank 2015-ig évi 4,5 milliárd euró értékű...

Deutsche Bank
A Deutsche Bank bejelentette új, 2015-ig szóló stratégiáját. Ezek alapján a társaság a jövőben is univerzális bankként kíván működni. Németországot továbbra is kiemelt piacnak tekintik, ugyanakkor Ázsia és Amerika lehet a növekedés fő motorja. A bank 2015-ig évi 4,5 milliárd euró értékű megtakarítást szeretne elérni, és a cél a 65% alatti költség/bevétel hányados. 2015-től legalább 12%-os tőkearányos nyereséget (ROE) szeretnének elérni. Tőkemegfelelés szempontjából a cél a Bázel III. szerint legalább 8%-os elsődleges alapvető (Core Tier 1) tőkemutató elérése 2013. március végéig, és 10% fölötti szint elérése 2015. március végégig. Javadalmazási politikáját is újragondolja a bankcsoport, meghosszabbítva a halasztott bónuszok alkalmazásának időszakát, továbbá a javadalmazási gyakorlat felülvizsgálására egy független bizottságot is felállítanak.

A Deutsche Bank vezérigazgató-helyettese, Anshu Jain szerint az eszközértékesítéseket meg tudják úgy valósítani, hogy közben megtarthatják ügyfeleiknek a többségét. A társaság 40 ingatlanjának értékesítésére készül, a lépéstől a tervezett költségcsökkentés 40%-át remélik. A vezérigazgató-helyettes véleménye szerint 10 éves időtávot vizsgálva pozitívak a szektorral kapcsolatos kilátások.
Banco Santander, Banco Bilbao
Augusztusban 11,6%-kal esett az előző évhez képest a spanyol ingatlanok értéke. Az ingatlanár csökkenés a hitelezési kockázat emelkedésén keresztül negatívan hathat a spanyol bankokra, így a Banco Santanderre és a Banco Bilbaora is.

A Natixis bank semlegesről csökkentésre módosította a Banco Santander részvények ajánlását.
UniCredit
A Citigroup vételről semlegesre minősítette vissza az UniCredit részvények besorolását és több olasz bank részvényeire kiadott ajánlását is lefelé módosította. Döntését az alacsony profitkilátásokkal, rossz makrogazdasági környezettel indokolta.
BNP Paribas
A BNP Paribas az amerikai vagyonkezelési üzletágban erősítene. Tavaly 25-ről 55-re növelték a tanácsadók számát és további terjeszkedést terveznek, ugyanis a globálisan kezelt vagyon 258 milliárd euróra emelkedett júniusban a fél évvel azelőtti 244 milliárdról. Ráadásul a bank eszközállományának a 70%-a négy piacon van jelenleg: francia, belga, olasz és luxemburgi. Így érdemes lenne diverzifikálni. A hír pozitív, de jelenleg nincs árfolyamhatása.
Total, BNP Paribas
A Total 2023-ban lejáró kötvényeket bocsát ki a BNP Paribas közreműködésével, 35-40 bázisponttal az irányadó referencia kamatláb fölött.
E-ON
Tegnap még arról szóltak a hírek, hogy a Gazprom 1 milliárd eurót fizet az E.ON-nak, azonban az orosz társaság most ezt a kifizetést az orosz állam jóváhagyásához kötötte, ami egyben azt is jelenti, hogy elhúzódhat az összeg kifizetése.
Telefonica
A Telefonica 1,9 millió euróért 2,86%-nyi részesedést értékesített az Amper nevű vállalatban, ezzel részesedése 2,926%-ra csökkent. A tranzakció nagyságrendje nem jelentős, ezért árfolyamhatásra nem számítunk.

A Telefonica további 330 embert tervez elbocsátani. A létszámleépítésre költségcsökkentési okok miatt van szükség, azonban a folyamatosan csökkenő előfizetői létszám is indokolja a döntés létjogosultságát.

Csehországban négy mobilszolgáltató (a Telefonica, a T-Mobile, a Vodafone és a PPF) is benyújtotta kérelmét távközlési frekvenciára, közölte a cseh távközlési hivatal. Meglátásunk szerint a Telefonica-nak a 4G mobilhálózat fejlesztése érdekében van szüksége az új frekvenciára. A probléma azonban hasonló, mint az angliai frekvenciavásárlás esetében volt, vagyis a terjeszkedés pozitív, ugyanakkor kérdéses, hogy miből tudná megvenni a már így is eladósodott vállalat az újabb frekvenciatartományt, ugyanis a tranzakció tovább növelné a társaság eladósodottságát. Ugyanakkor, ha nem fejleszt, akkor lemarad a versenytársakkal szemben, ami hosszabb távon csökkentheti a versenyképességét. A hír ismételten rávilágít arra, hogy mekkora szüksége lenne a vállalatnak a fölösleges eszközeinek értékesítésére.
Lufthansa
A Lufthansa augusztusban is növekvő kihasználtságról számolt be. Növelte utasszállító repülőgépeinek kapacitását, ugyanakkor ennél nagyobb mértékben növekedett az utasok száma. Ugyanakkor a légi fuvarozás tekintetében csökkenés volt megfigyelhető, melyet a kapacitás visszafogásával ellensúlyozott a vállalat, így itt is növekvő kihasználtságról számolt be.

A Lufthansa folytatja a csoport integrációját, s erőforrásokat szabadít fel a Swiss, az Austrian és a Brussels légitársaságoknál. Ugyanakkor tovább konszolidálná a piacot állami részesedések megvásárlásával. Ilyen cél lehet a SAS légitársaság, ha a holland kormány dobra verné. A hír pozitív, de egyelőre nincs semmilyen hatással a részvényárra.
Nokia, Siemens
A Nokia Siemens Networks, (a finn Nokia és a német Siemens közös távközlési berendezésekkel foglalkozó vegyesvállalata) megkezdte a tárgyalásokat egyik egységének értékesítéséről.

A Siemens megválna az indiai leányvállalatában lévő részesedésének 1,2%-ától. Közel 4 millió darab részvény értékesítéséről döntött a vállalat, amit 649-498 rúpia (11,8-12,62 dollár) közötti árfolyamon akarnak eladni. A tranzakció teljes értéke megközelíti az 50 millió dollárt. Jelenlegi árfolyamon a Siemens teljes részesedése az indiai részlegben 3,2 milliárd dollárt ér.
ArcelorMittal
Az ArcelorMittal, a világ egyik legnagyobb acél-és bányaipari vállalata Németországban az iparág legnagyobb rendezvényén mutatja be legújabb fejlesztésű szélerőművét. A vállalat fő újítása a rácsos szerkezetű szélerőművek kialakítása, melyek a hagyományos lemezes tornyoknál több mint 20 méterrel magasabbak lehetnek és ezzel nagyobb villamos energia termelést érhetnek el. Főleg szárazföldi erőműveknél lehet ez fontos. Az új, jelenleginél hatékonyabb erőművek versenyelőnyt jelenthetnek az ArcelorMittal számára, ami a bevételek emelkedését eredményezheti, ráadásul az új termékeken a hagyományosnál magasabb lesz a bruttó profitmarzs is.

Az ArcelorMittal-ra további leminősítés várhat az S&P szerint. A vállalat ugyan ideiglenes megállapodásra jutott a szakszervezetekkel, a sztrájkot el lehet kerülni, de a nyugdíjról és az egészségügyi ellátásokról még mindig nem sikerült megállapodni. A második negyedév óta nem történt jelentős előrelépés az eszközök értékesítése ügyében, a csökkentett célár továbbra is 10 euró. Az S&P szerint a vállalat jelenlegi BB+ hitelminősítése tovább gyengülhet, ha az év végégig nem csökkenti adósságait. Az S&P elemzői szerint várható nettó pénzügyi adósság év végén 22 milliárd dollár.
Daimler
Újsághírek szerint a Daimler közel áll ahhoz, hogy eladja az EADS-ben fenálló 7,5%-os tulajdonrészét az állami tulajdonú KfW fejlesztési banknak. A csomag jelenlegi piaci ára 1,8 milliárd euró. Ez persze valamit segítene a cégnek, melynek eladósodottsága 62,5%, de csepp a tengerben. Ugyanis a Daimler nettó adósága 70 milliárd euró, miközben cirka 42 milliárd euró a saját tőkéje. Különben a tranzakció részvényenként 1,7 euróval növelné a készpénzállományt. Az EADS részvények elemzői konszenzus alapján számított fair értéke 13%-kal magasabban van a jelenlegi árnál, vagyis ha 2 milliárd euró alatt adná el a tulajdonrészt, annak negatív hatása lenne a részvényárra. Viszont a részvényenkénti hatás valószínűleg jóval kisebb lenne, mint 1 euró.
Linde
A Linde ma tartja a befektetői konferenciáját. A rendezvény legérdekesebb témái: a Lincare akvizíció és a palagáz növekedési lehetőségei lehetnek. Bejelenthetnek továbbá egy új hatékonyságot növelő és költségmegtakarítást eredményező programot is. A Nomura szerint a vállalat működési eredménye 2016-ra 5 milliárd euróra emelkedhet a tavalyi 1,85 milliárdról, ami éves átlagban 20%-ot meghaladó növekedést feltételez.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben