Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nem adott engedélyt az FDA

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. augusztus 22.   09:24

Erste kommentár Tegnap este tette közzé az Allergan az FDA vizsgálat eredményét, ami negatív. Annak ellenére, hogy az Allergan több harmadik fázisú klinikai vizsgálat eredményét, illetve a...

Erste kommentár

Tegnap este tette közzé az Allergan az FDA vizsgálat eredményét, ami negatív. Annak ellenére, hogy az Allergan több harmadik fázisú klinikai vizsgálat eredményét, illetve a világ 80 országában összegyűjtött több mint 700 ezer kezelésre vonatkozó adatot nyújtott be, az FDA az Amerikán kívüli biztonsági aggályokra hivatkozva nem adta ki forgalmazási engedélyt, hanem további adatokat kért. Az Allergan elmondta, hogy elkötelezett a gyógyszer mellett, és a közeljövőben találkozni fognak az FDA képviselőivel, hogy tisztázzák a következő lépéseket. Így nehéz megmondani, hogy mikorra kerülhet a gyógyszer az amerikai piacra, ha egyáltalán valaha engedélyezni fogják. Mindenesetre a nagyszámú sikeres kezelés és az európai újraengedélyezés azt sugallja, hogy még a látható erős ellenszélben is van esélye a gyógyszernek piacra kerülni a tengerentúlon.


Az árfolyam nagy valószínűséggel komoly negatív reakcióval reagál ma a hírre. Komolyabb technikai szintet 5.095 forintnál, a 20 napos mozgóátlagnál látunk, ami 8 százalék körüli zuhanást jelentene. Ugyanakkor hiszünk a cég stratégiájában és abban, hogy később a gyógyszer az USA-ban is piacra kerülhet.


A mai napon a Richternek köszönhetően is a BUX csökkenésére számítunk. A DAX is csökkenhet ma annak ellenére is, hogy tegnap az S&P500 egy pillanatra új csúcson járt.

Egyre nagyobb bajban Donald Trump

Rövid ideig történelmi csúcson tartózkodott tegnap az S&P500 a tengerentúlon, azonban elsőre túl sok volt a magaslati levegő, így lefordult az árfolyam. Az index végül 0,2%-os emelkedéssel zárt, míg a Dow 0,3%-kal, a Nasdaq 0,5%-kal került feljebb.


Többek között adócsalás, egy banknak tett hamis állítások, illetve a választási kampányra vonatkozó pénzügyi szabályok megsértése miatt bűnösnek vallotta magát Donald Trump korábbi személyes ügyvédje, Michael Cohen. Cohen intézte annak a két nőszemélynek a lefizetését a 2016-os választási kampány véghajrájában, akik állításuk szerint korábban szexuális kapcsolatot létesítettek a házas Donald Trumppal, és azzal fenyegetőztek, hogy ezt nyilvánosságra hozzák. Cohent a vádak miatt akár 5 év börtönre is ítélheti a bíróság. Ezzel pedig egyre forróbb lesz a levegő Donald Trump körül, aki eddig határozottan tagadta a fent említett vádakat. Cohent később Robert Mueller ügyész is kihallgathatja, aki az oroszok 2016-os választásba való beavatkozását vizsgálja, ahol akár újabb terhelő információk láthatnak napvilágot. A hírekre kisebb mínuszba fordultak az amerikai határidők.


Amíg el nem éri az alapkamat az egyensúlyi szintet az USA-ban, Robert Kaplan, a dallasi Fed elnöke tovább emelne azon. Ezt követően azonban már nem emelne tovább, amivel azért nem minden Fed tag ért egyet. Kaplan a bostoni Fed elnökéhez hasonlóan megemlítette a hozamgörbe inverzzé válását, mint fontos kockázatot, amit érdemes szemmel tartani.

America First, Kína marad második

Vegyesen teljesítettek az ázsiai piacok. A Shanghai index 0,9%-ot csökkent, a Nikkei 0,6%-ot, a Hang Seng pedig 0,1%-ot emelkedett.


Donald Trump egy tegnapi rendezvényen arról beszélt, hogy a Kína ellen kivetett vámok lassítják a kínai növekedést, így jó ideig még nem lesznek képesek megelőzni Amerikát. Vagyis sikerül beváltania választási szlogenjét, miszerint America First. Ez egyúttal azt is mutatja, hogy a kereskedelmi korlátozások egyik fő célja valójában a status quo konzerválása.


Lassan, de emelkedik a japán jegybank által vásárolt vállalati kötvények hozama, így már szinte elérte a 0%-os hozamszintet, ami a normalizálódó piac irányába mutat, bár attól még rendkívül messze vagyunk. Az Asahi Life Asset Management szerint a hozamemelkedés azt mutatja, hogy a befektetők már nem vesznek meg mindent arra spekulálva, hogy a végén még alacsonyabb hozammal úgyis eladják a japán jegybanknak.


Shinzo Abe és Donald Trump ma konferencia beszélgetést tartanak arról, hogy miként kezeljék Észak-Koreát. Az esemény apropóját az adja, hogy Mike Pompeo külügyminiszter hamarosan Észak-Koreába utazik, egyeztetni a nukleáris arzenál leszereléséről.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacok a negatív tartományban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

Túl sok energia, csekély eredményért

Kivételes időszakon vannak túl a nemesfémek, ipari fémek, amelyek közül több nyersanyag árfolyama is történelmi magasságokba emelkedett az elmúlt...

Egyre kevesebb gazda Németországban
AGRÁR SAROK

Egyre kevesebb gazda Németországban

Napjainkban, amikor a mezőgazdaság gazdálkodási körülményei alapjaiban és tartósan változnak meg, igen fontos mintákat találni az átalakulás...

2024. május 21.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben