Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A kínai Facebook is elhasalt a jelentési szezonban

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2018. augusztus 15.   15:28

A kínai internetóriás, a Tencent gyenge negyedéves eredménye az amerikai határidőket is magával rántotta, a Nasdaq rövid idő alatt közel 1%-os mínuszba süllyedt. Az S&P500 és a Dow határidők 0,6-0,7%-os esést indukálnak piacnyitás előtt. Váratlanul komolyabb...

A kínai internetóriás, a Tencent gyenge negyedéves eredménye az amerikai határidőket is magával rántotta, a Nasdaq rövid idő alatt közel 1%-os mínuszba süllyedt. Az S&P500 és a Dow határidők 0,6-0,7%-os esést indukálnak piacnyitás előtt.

Váratlanul komolyabb mértékben elmaradt a kínai internetóriás, a Tencent második negyedéves profitja az elemzői konszenzustól. Ez pontosan 17,9 milliárd jüanos profitot jelent a várt 19,6 milliárd jüannal szemben, ráadásul 2%-os visszaesés év/év alapon, amire 13 éve már nem volt példa a vállalatnál. Az árbevétel ugyan 30%-kal emelkedett év/év alapon, ami önmagában véve jónak számít, azonban 2015 második negyedéve óta ez is a leglassabb ütem, ráadásul a közel 74 milliárd jüanos érték elmaradt a 77 milliárd jüan feletti konszenzustól. A gyenge eredmény valószínűleg részben annak tudható be, hogy a kínai hatóságok felfüggesztették az új számítógépes és mobilos játékok engedélyeztetését az utóbbi időben, amelyek a Tencent egy nagyon fontos bevételi forrását képezik (árbevétel 40%-a). A vállalat szerint jelenleg nem világos, hogy ez a folyamat mikor indulhat újra, így a további bizonytalanság továbbra is negatívan hathat a cég részvényeinek árfolyamára. A német piacon a jelentést követően 10%-os esést mutatott a részvényárfolyam, amelynek egy kisebb részét sikerült azóta ledolgoznia. A Tencent gyenge eredménye több nagy kínai technológiai óriást (Baidu, Alibaba, JD.com) is magával rántott, így elképzelhető, hogy rövidtávon kisebb negatív hatása lesz az amerikai technológiai szektorra is. A Bank of America Merrill Lynch friss alapkezelői felmérése szerint még mindig a FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Google) + BAT (Baidu, Alibaba, Tencent) technológiai részvények longolása a leginkább zsúfolt piaci trade, így van miből esni ezeknek a cégeknek. A gyenge negyedéves számok mögött azonban a Facebookéhoz hasonlóan egyedi sztori bújik meg, így középtávon nem valószínű, hogy ez nyomás alatt tudná tartani a piacokat.

Kifejezetten erős kiskereskedelmi forgalmi adatok érkeztek az USA-ból július hónapra, amik egyelőre azt mutatják, hogy a harmadik negyedévben is folytatódhat a gazdaság dinamikus ütemű bővülése. Az autó- és üzemanyag-értékesítésektől tisztított mutató 0,6%-kal emelkedett hó/hó alapon a várt 0,4%-kal és az előző havi felfelé korrigált 0,3%-kal szemben. A hónapban főként a ruházati cikkek és éttermi szolgáltatások iránt nőtt nagyobb mértékben a kereslet.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben