Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

ELEMZÉS

Nagyobb szeletet követel magának Kína

ÖTLETGYÁR MINI
ÖTLETGYÁR MINI2018. augusztus 14.   13:26

Tegnap éjjel jelentették be az MSCI index negyedéves felülvizsgálatának eredményeit. Mivel mindössze negyedéves, nem pedig a meghatározóbb féléves felülvizsgálat volt időszerű most, így meglehetősen kevés változás történt. Globális szinten...

Tegnap éjjel jelentették be az MSCI index negyedéves felülvizsgálatának eredményeit. Mivel mindössze negyedéves, nem pedig a meghatározóbb féléves felülvizsgálat volt időszerű most, így meglehetősen kevés változás történt. Globális szinten mindössze 4 részvény búcsúzott az MSCI indextől és 18 részvény nyert felvételt.

A szeptember 3-án életbe lévő súlyoknál a legnagyobb változást Kína helyzete jelenti, ugyanis a kínai „A” sorozatú részvények súlya az előre meghirdetett menetrendnek megfelelően duplázódni fog. Korábban az érintett kínai részvények a piac zártsága és a még mindig életbelévő tőkepiaci korlátok miatt rendes súlyuknak mindössze 2,5%-át kaphatták meg, melyet most 5%-ra emelnek fel. Így a kínai „A” sorozatú részvények súlya az indexen belül a korábbi 0,4%-ról 0,8%-ra emelkedik. A kínai tortaszelet nagyobbodásával összhangban a többi részvény arányosan némileg kisebb szerepet fog kapni az indexben.

Itthon nem történt se ki, se pedig bekerülés az indexben, ráadásul régiónkban is az egyetlen változás, hogy a lengyel Netia búcsúzik a feltörekvő piaci small cap indexből.

Mivel az indexben szereplő magyar részvények esetében nem történtek jelentős tulajdonosi átrendeződések, így semmi sem indokolja, hogy a papírok közkézhányada megváltozzon, vagyis az index számításakor használt paraméterek változatlanok maradnak. Ugyanakkor Kína növekedése a magyar részvényeket is hátrányosan érinti, így egy minimális súlycsökkenést szenvednek el a magyar komponensek.

Mivel az átsúlyozás szeptember 3-án lép életbe, így augusztus 31-én, a záró szakaszban kerülhet sor az átsúlyozásokra. Ez jellemzően sokszorosára növekvő forgalmat szokott generálni az indexben szereplő részvényeknél, még akkor is ha konkrétan nem érinti őket komoly változás az index számításánál.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben