Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Felfedte a részleteket Elon Musk

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2018. augusztus 13.   15:37

A hét kezdetével már nem látszik hatni a török válság okozta kockázatkerülés az amerikai részvénypiacokra, a határidős indexek minimális erősödést mutatnak piacnyitás előtt. A héten továbbra is a geopolitikai frontról érkező híreket...

A hét kezdetével már nem látszik hatni a török válság okozta kockázatkerülés az amerikai részvénypiacokra, a határidős indexek minimális erősödést mutatnak piacnyitás előtt. A héten továbbra is a geopolitikai frontról érkező híreket érdemes figyelni az USA-val kapcsolatban, főként a Kínával, Törökországgal és Oroszországgal szembeni kommunikáció áll a befektetők középpontjában.

Hosszabb hallgatást követően, egy blogbejegyzésben közzétette Elon Musk, hogy pontosan miért is mondta azt, hogy biztosított lenne a Tesla esetleges tőzsdei kivezetésének finanszírozása. Ebben Musk igen jól strukturált és átgondolt választ adott a kérdésre, amiben a következő állt: a szaúdi állami vagyonalap kezelőjével folytatott legutóbbi találkozót követően (július 31.), úgy érezte, hogy most már csak részletek kérdése az, hogy meglegyen az egyezség, és az alap finanszírozásának segítségével kivezessék a tőzsdéről a Tesla-t. Erről a nagyobb részvényesek véleményét is ki akarta kérni, azonban úgy gondolta, hogy akkor lesz igazságos, ha előtte mindenkivel megosztja ezt a szándékát. Elméletileg ezért tweetelte ki, amit kitweetelt. Ebből úgy tűnik, hogy valóban komolyak a kivezetési szándékok, azonban az látszik, hogy konkrét írásos bizonyíték arról, hogy a szaúdi vagyonalap valóban finanszírozná ezt Elon Musk tweetjének idején még nem volt. Ez pedig még komoly fejfájást okozhat Musknak. Emellett Musk azt is írta bejegyzésében, hogy szerinte a jelenlegi részvényesek nagyjából 2/3-a a céggel maradna, amennyiben kivezetnék őket a tőzsdéről, így lényegesen kevesebb finanszírozás is elég lenne. A részvényesek pozitívan reagáltak a fejleményekre, 2%-kal emelkedik az árfolyam piacnyitás után.

A gyorsjelentési fronton a végéhez közeledik a második negyedéves szezon, az S&P500-at alkotó cégek nagyjából 90%-a már jelentett. A FactSet adatai szerint a cégek 79%-a jelentett eddig a vártnál jobbat, ami ha így marad, új csúcs lehet a FactSet 2008 végén elkezdődött adatgyűjtése szerint. A héten főként a szerdai nap lesz még érdekes gyorsjelentések szempontjából, ugyanis piacnyitás előtt a Wal-Mart, majd piaczárás után az Nvidia teszi közzé negyedéves számait.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben