Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Vegyes eredmények Európából

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2018. augusztus 2.   09:52

Kamatot emelhet a brit jegybank Tegnap negatív hangulat jellemezte az európai kereskedést, ami ma reggel is kitart. A kereskedelmi háború kockázata nyomás alatt tartja az európai piacokat ma is, így jelentős eséssel kezdte a mai...

Kamatot emelhet a brit jegybank

Tegnap negatív hangulat jellemezte az európai kereskedést, ami ma reggel is kitart. A kereskedelmi háború kockázata nyomás alatt tartja az európai piacokat ma is, így jelentős eséssel kezdte a mai napot Európa.


A piaci várakozások szerint a brit jegybank mai kamatdöntő ülésén 25 bázisponttal 75 bázispontra emelheti az alapkamatot. Az eszközvásárlási limiten pedig valószínűleg nem fognak változtatni.

A kereskedelmi háború ellenére is tartja célját a BMW

A BMW a második negyedévben 2,75 milliárd dolláros EBIT eredményt ért el, ami felülmúlta a piaci várakozást, de a gyengébb ázsiai, főleg kínai értékesítések és az emelkedő alapanyagárak miatt elmaradt az egy évvel korábbi szinttől. Az új technológiák miatt a K+F költségek is emelkednek, ami szintén hozzájárult a profit csökkenéséhez. A felülteljesítés a kedvezőbb marzsoknak köszönhető, hiszen a várt 25,25 milliárd eurós árbevétel helyett mindössze 25 milliárd eurós árbevételt sikerült elérniük. Több autógyártóhoz hasonlóan a BMW is nehéz második félévre számít, de bíznak benne, hogy sikerül teljesíteniük éves tervüket, ami 2017-hez képest stagnáló EBIT eredményt jelenthet.

A gázturbinák iránti kereslet húzza le a Siemens eredményét

A Siemens negyedéves profitja 14%-ot esett a tavalyi év azonos negyedévéhez képest, de még így is megfelelt a piaci várakozásoknak. Egyrészt nőttek az adóterhek, de a gázturbinák iránti kereslet is jelentősen visszaesett, ahogy versenytársánál, a GE-nél is. A gyenge eredményt valamennyire kompenzálja, hogy magas megrendelés állományról számolt be a Siemens, 800 millió eurós vonatirányító rendszer tendert nyertek el Norvégiában, és 1,3 milliárd eurós megrendelést biztosított számukra egy brit szélerőmű park.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben