Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Továbbra is pesszimisták a brit vállalatok

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2018. július 31.   09:38

Mélyponton az üzleti bizalmi index Nem indult jól a hét az európai piacokon. A CAC40 0,4%-ot, a DAX 0,5%-ot esett, míg a FTSE100 stagnált. A Lloyds felmérése szerint továbbra is pesszimisták a brit vállalatok, az...

Mélyponton az üzleti bizalmi index

Nem indult jól a hét az európai piacokon. A CAC40 0,4%-ot, a DAX 0,5%-ot esett, míg a FTSE100 stagnált.


A Lloyds felmérése szerint továbbra is pesszimisták a brit vállalatok, az üzleti bizalmi index változatlanul történelmi mélyponton, 29%-on áll. A legborúlátóbbak a szállítmányozásban és kommunikációban, valamint az egyéb szolgáltatások területén működő cégek. Az üzleti szektor szereplőinek 71%-a vár idén kamatemelést, emellett a Brexit miatt is aggódnak.


A piaci szereplők várakozása szerint 90%-os valószínűséggel 25 bázisponttal megemeli a jegybanki alapkamatot csütörtöki ülésén a brit jegybank.


A német infláció a várakozásokkal összhangban 2,1% lett a júniusi előzetes adatok alapján.

Részsiker az E.On-nál

Az Innogy részvényesek 9,4%-a fogadta el az E.On ajánlatát, így az E.On tulajdonrésze 86,2%-ra emelkedett, azonban nem sikerült elérniük a kitűzött 90%-os célt. Most tárgyalások kezdődnek a maradék részvényessel azok kiszorításáról.

Csak enyhén esett vissza a Lufthansa

A Lufthansa 982 millió eurós EBIT eredményt ért el, ami némileg felülmúlta a 972 millió eurós várakozást és a tavalyi rendkívül jó eredménytől csak 3,4%-kal maradt el, pedig az emelkedő üzemanyagárak, az időjárás és a légiforgalmi irányítók sztrájkja miatt több európai légitársaság is nehéz negyedévről számolt be. A Lufthansa tartotta az év egészére vonatkozó várakozását, ami enyhe EBIT csökkenés, illetve úgy számolnak, hogy a magasabb üzemanyagár 850 millió eurós költségnövekedést okoz, ami 200 millió euróval több, mint a korábbi várakozás, de megfelel az elemzői előrejelzéseknek. A Lufthansa összességben jó eredményt ért el, így pozitív árfolyam reakcióra számítunk.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben