Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Sok hűhó semmiért

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. július 17.   09:35

Erste kommentár A tegnapi Trump-Putyin csúcstalálkozó nem túl sok kézzelfogható dolgot hozott. A két államfő kétórás megbeszélést folytatott, amely után mindketten kijelentették, hogy az oroszok nem...

Erste kommentár

A tegnapi Trump-Putyin csúcstalálkozó nem túl sok kézzelfogható dolgot hozott. A két államfő kétórás megbeszélést folytatott, amely után mindketten kijelentették, hogy az oroszok nem avatkoztak be a 2016-os amerikai elnökválasztási kampányba. Ezen talán senki sem lepődik meg. Ugyanakkor előremutató dolog, hogy újra tárgyalnának az atomfegyverek korlátozásáról szóló szerződések meghosszabbításáról, ráadásul Trump szerint ez a találkozó amúgy is csak az első lépés volt egy folyamatban. A találkozót összességében pozitívnak lehet minősíteni, de egyelőre jelentősebb hatások nélkül.


Mindeközben az egyedi hatások határozták meg a tőkepiaci mozgásokat. Az olajszektor nagyot esett azután, hogy az USA pénzügyminisztere, Mnuchin megismételte azt, hogy az USA november után is mentességet adna azon országoknak az iráni olaj importjára, amelyeknek nehezebb átállni az iráni olajról. Így az olaj részvények esetek, míg a viszonylag jó jelentéseket adó bankok szárnyaltak. A gyengét jelentő Netflix zárás után nagyot esett (~15 százalék) annak köszönhetően, hogy az új ügyfélállomány jelentősen (~20 százalék) elmaradt a várakozásoktól. Mindeközben a Google is nyomás alá került az európai versenyhatósági vizsgálat miatt, amely nem csak bírságot jelenthet, de fájdalmasabb lehet a cég számára, ha a hatóság arra kötelezi, hogy a telefongyártók alapból ne csak a Google szolgáltatásokat, hanem más szoftvergyártók szolgáltatásait is installálhassák a mobil készülékekre az alap, induló csomagban. Jelenleg az okostelefonok 80 százalékát Android operációs rendszerrel adják el, így ez akár komolyabb érvágást is jelenthetne a szoftveróriásnak a hirdetések piacán.


Tegnap zéró hír mellett szintre esett a Richter árfolyama. Így nagyon kíváncsian figyeljük, hogy ez megtartja-e a részvényárat. Pláne annak fényében, hogy az elmúlt hónapok negatív híreinek ellenére a cég eredménye várhatóan nem romlik számottevően az eredeti várakozásokhoz képest. A mai napon enyhe csökkenést várunk mind a DAX, mind a BUX index esetében.

Veszélyben a növekedés, zuhant a Netflix árfolyama

Nem találták az irányt tegnap az amerikai indexek. A Dow 0,2%-ot emelkedett, miközben az S&P 0,1%-ot, a Nasdaq pedig 0,3%-ot csökkent.


Zárás után közel 15%-ot zuhant a Netflix árfolyama, amivel nagyjából 25 milliárd dollárt vesztett értékéből, miután a várttól jócskán elmaradó felhasználószám bővülésről számolt be a társaság, ráadásul a tendencia tartósnak tűnik. A streaming szolgáltató egy részvényre jutó eredménye 85 centre emelkedett, felülmúlva a 79 centes várakozást. A befektetőket viszont ennél sokkal jobban érdekelte, hogy a második negyedévben csak 5,14 millió új előfizetőt vonzottak a várt 6,3 millióhoz képest. Ráadásul az előrejelzések szerint a következő negyedévben sem fogják tudni szállítani a piaci várakozást, a társaság előrejelzése szerint 5 millió új előfizetőjük lehet, míg a piac 6 millióhoz közeli számban reménykedett. Az új ügyfelek számának vártnál lassabb növekedése miatt pedig nehezen fenntarthatónak tűnnek az ambiciózus növekedési várakozások is.


Hosszú késéssel, de sor került a Trump-Putyin sajtótájékoztatóra. A zárt ajtók mögött zajló megbeszélés ugyanis a vártnál tovább, több mint két óráig tartott. Putyin megismételte, hogy nem avatkoztak be az amerikai választásokba. A találkozó után sokan támadják Trumpot, hogy nem volt elég kemény Oroszországgal szemben, sőt, hogy túl jó viszonyt ápol velük, annak ellenére is, hogy folyamatosan jelennek meg hírek az orosz titkosszolgálat amerikai tevékenységéről.


Újabb gigabírságot kaphat a Google (Alphabet) az európai versenyfelügyelettől. A hatóság a következő napokban fog döntést hozni arról, hogy az Android operációs rendszer sérti-e a versenyjogot. A Google akár a tavalyi 2,4 milliárd eurós bírságnál is többet fizethet, ráadásul elképzelhető, hogy lehetővé kell tennie a telefongyártóknak, hogy ne csak Google alkalmazásokat lehessen telepíteni.


Ma a Goldman számaival folytatódik a gyorsjelentési szezon, ahol a hírek szerint ma bejelenthetik az új vezérigazgatót is.

Tovább robognak az ingatlanárak

Vegyesen teljesítettek az ázsiai piacok, a Nikkei 0,7%-ot emelkedett, a Hang Seng és a Shanghai index viszont 1,1%-ot csökkent.


Hiába a kínai kormány spekuláció ellenes intézkedései, az ingatlanárak rohamos ütemben tovább növekedtek. Júniusban az elmúlt hónaphoz képest 1,1%-kal, a tavalyi év azonos hónapjához képest pedig 5,8%-kal növekedtek az ingatlanárak. Ez az elmúlt 21 hónap leggyorsabb növekedése volt. Érdekesség, hogy a legnagyobb városokban, Pekingben és Sanghajban stagnáltak az ingatlanárak. A növekedés fő motorja a másodvonalban szereplő városok voltak, elsősorban a dél-kínai, Vietnámhoz közeli Hainan tartományban volt kiemelkedő a növekedés. A vizsgált 70 városból az új lakások ára hó/hó alapon 63-ban növekedett, míg egy hónappal korábban 61-ben mértek növekedést.

Határidős piacok

Vegyes képet mutattak a határidős piacok ma reggel. A Dow és az FTSE pluszban, az S&P, a Nasdaq és a DAX mínuszban volt.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben