Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Tovább erősödik az inflációs nyomás az USA-ban

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2018. július 11.   15:57

0,5%-0,7% körüli mínuszokat mutatnak a vezető amerikai részvényindexek, miután a kereskedelmi háborús félelmek ismét felerősödtek a piacon. Mindenesetre az esés mértéke nem mondható túlzottan nagynak, amiből arra lehet következtetni, hogy a piac kezdi túltenni magát...

0,5%-0,7% körüli mínuszokat mutatnak a vezető amerikai részvényindexek, miután a kereskedelmi háborús félelmek ismét felerősödtek a piacon. Mindenesetre az esés mértéke nem mondható túlzottan nagynak, amiből arra lehet következtetni, hogy a piac kezdi túltenni magát ezen a kockázaton. Most ráadásul Trump újabb bejelentését követően ismét egy időre lecsillapodhatnak a kedélyek ezen a fronton, ami akár kedvező is lehet a piacnak. Ráadásul annak az esélye, hogy az USA egy totális kereskedelmi háborúba kezdjen Kínával, igen kicsi lehet az esélye, ugyanis ez az USA lakosságát is komolyabb mértékben érinthetné. Márpedig ezt Trump valószínűleg nem kockáztatná, ugyanis népszerűségi indexe az adóreform óta elkezdett felfelé kúszni, ami éppen időben jött a novemberi időközi választások előtt. Viszont éppen emiatt nem is hagyhat fel a Kínával szembeni kemény állásponttal, azaz még egy idei velünk lehet a szájkarate.

Év/év alapon 3,4%-kal emelkedtek a termelői árak az USA-ban, ami 2011 novembere óta nem látott értéket jelent. Ez egyrészt az acélárak emelkedésével is magyarázható, ugyanis az USA által kivetett importvámok áremelkedést hoztak az acélpiacon. Emellett az olajár tartós emelkedése is felfelé hajtja a termelői árakat. A kamionos szállítmányozás ára részben emiatt is 1,3%-kal emelkedett hó/hó alapon, ami 2009 júliusa óta nem látott érték. Kérdés, hogy a termelők mikor fogják áttolni a fogyasztókra ezeket a megemelkedett árakat?

Újabb licit érkezett a brit Sky-ért, ezúttal a Comcast 12%-ot tett rá a Walt Disney korábbi ajánlatára, ezzel részvényenként 14 fontot adna a cégért. A Sky részvényei jelenleg 15 font környékén forognak, így a befektetők arra számítanak, hogy még nem ért véget a licitháború.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben