Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste BÉTa Hírek - A Nokia ma leplezi le a Lumia 920-ast

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. szeptember 5.   10:00

NokiaEljött a nagy nap! A Nokia ma leplezi le az első Windows 8-as operációs rendszerrel működő mobiltelefonját, a Lumia 920-ast. Ezzel csak picit előzi meg az Apple-t, amely jövő hét szerdán tart sajtótájékoztatót, s valószínűleg akkor mutatja be az új okostelefonját, az iPhone 5-öt. Vagyis nagy csatára...

Nokia
Eljött a nagy nap! A Nokia ma leplezi le az első Windows 8-as operációs rendszerrel működő mobiltelefonját, a Lumia 920-ast. Ezzel csak picit előzi meg az Apple-t, amely jövő hét szerdán tart sajtótájékoztatót, s valószínűleg akkor mutatja be az új okostelefonját, az iPhone 5-öt. Vagyis nagy csatára számíthatunk az elkövetkező hetekben. A Nokia az életéért küzd, amelyben a valaha volt Apple tulajdonos Microsoft is segítségére van. Érdemes lesz a hétvégi értékesítési adatokat figyelni. Más fronton is erősít a Nokia, hiszen az USA-ban ingyenes internetes rádiószolgáltatásokat indított több mint 150 zeneszám vagy rádió listával. Hasonlít a Pandora nevű internetes zeneszolgáltatáshoz. Ettől is azt reméli a cég, hogy felfutnak a Lumnia értékesítések. Különben a részvény árfolyama jól viselkedik. A 20 napos mozgóátlagon billeg az árfolyam, miközben a korrekciós periódus már egy ideje tart. Vagyis száguldásra most nem számítunk, de érdemes figyelni a részvényt, hogy a jelenlegi korrekcióban továbbra is jól viselkedik-e.
Deutsche Bank
A Deutsche Bank 10%-kal csökkenti az ázsiai részvényértékesítési üzletágának létszámát. Így Hong Kong-ban és Tokióban összesen 85 embertől válik mega a cég. Úgy becsüljük, hogy a megtakarítás 15-20 millió euróra rúghat évente, ami mintegy 15-20 cent lehet a részvény értékében.
Daimler, BMW, Fiat
A Daimler és a BMW is csökkenő piaci részesedéssel volt kénytelen szembenézni augusztusban. Előbbi részesedése 1,9%-ról 1,8%-ra csökkent, míg utóbbié 2,2%-ról 1,8%ra csökkent. A Fiat csoport amerikai részesedése 11,5% volt, amely 0,6 százalékpontos csökkenés az előző évhez képest. Ugyanakkor a csoporthoz tartozó Chrysler kismértékben tudta növelni piaci részesedését. Az év első nyolc hónapjában 175.017 új autót értékesített Kanadában, melyre 2000 óta nem volt példa. Az augusztusi értékesítési adatok kiemelkedően jók lettek, év/év alapon 9%-os növekedés látható. Könnyen elképzelhető, hogy éves szinten is sikerül jó eredménnyel zárnia a vállalatnak, köszönhetően annak, hogy hamarosan megindul a Dodge Dart értékesítése Kanadában is.

A HSBC az eddigi 67-ről 60 euróra csökkentette a BMW célárát, és ennek következtében túlsúlyozásról tartásra minősítette vissza a részvények besorolását.
Telefonica
A Telefonica német leányvállalatát nyilvános részvénykibocsátás (IPO) keretében tervezik tőzsdére vinni. A bejelentett tranzakció keretében az O2 nevű leányvállalat 20%-át értékesítenek, a tranzakció értéke 1-1,5 milliárd euró között alakulhat. A tőkebevonással a cégcsoport csökkentheti a jelenlegi magas eladósodottsági szintjét, ezért kedvezőnek ítéljük meg az árfolyamot.

Jose Maria Alvarez-Pallete, a spanyol Telefonica vezérigazgatója egy konferencián arról beszélt, hogy az elmúlt 12 hónap a vártnál keményebb volt a cég európai érdekeltségei szempontjából.

A Vodafone, a Telefonica O2 és az Everything Everywhere (a T-Mobile és az Orange vegyesvállalata az Egyesült Királyságban) előzetes hírek szerint valószínűleg engedélyt fog kapni az EU-tól közös mobil fizetési platform létrehozására. A három legnagyobb angol mobilszolgáltató együttesen kérte az EU jóváhagyását, szerintük ezzel segítve a bankoknak és hirdetőknek olyan szolgáltatáshoz hozzáférni, amely lehetővé teszi az ügyfeleknek az okostelefonról történő vásárlást. A vállalatok ezzel a szolgáltatással akarják növelni az okostelefon eladásukat, miután a Google és az Apple már rendelkezik jól működő internetes fizetési lehetőségekkel. A határozatot még a héten elfogadják, de a döntés még nem nyilvános. Sem a vállalatok, sem a brüsszeli bizottság szóvivője (Antoine Colombani) nem kommentálta a híreket a hivatalos döntés előtt.
ArcelorMittal
Az ArcelorMittal és a Liberia nevű szakszervezet megállapodott az új kollektív szerződésről, mely április 1-től visszamenőleg magasabb béreket garantál. Ezen kívül 2013 január 1-től több bónusz elemet is bevezetnek, illetve nagyobb figyelmet fognak fordítani a biztonságra és a dolgozók egészségügyi helyzetére is, melyet külön bizottság fog felügyelni. A megállapodás megszületésével elhárult a sztrájk fenyegetettség, ami az acélipari árakra felhajtólag hatott volna.
Lufthansa
Úgy néz ki, hogy a Lufthansa szakszervezete bekeményít, és az eddigi néhány órás sztrájk helyett szeptember 7-re (péntek) 24 órás sztrájkot helyeztek kilátásba, ráadásul az eddigiektől eltérően most az összes német reptéren egyidejűleg fognak sztrájkolni. A társaság vezetősége elhatározottnak látszik azt illetően, hogy nem hajlandóak engedményeket tenni a szakszervezetnek és ragaszkodnak a költségmegtakarítást eredményező lépések meghozatalához.
Unicredit
A Macquarie Bank semlegesről felülsúlyozásra minősítette az Unicredit részvények ajánlását.

Az Unicredit 1 milliárd euró értékű, három éves fedezetlen kötvényt bocsátott ki. A kötvények kamatozása 4,375%, a lejárat 2015 szeptember 11-én esedékes. A kialakult hozam 390 bázisponttal haladja meg a bankközi kamat csereügyletek hozamszintjét.
Total
Az iraki miniszterelnök-helyettes szerint komoly szankciókat foganatosíthatnak a Total-lal szemben, mert a cég egyre inkább kurdisztáni régió felé kacsintgat. A Total még július 31-én jelentette be, hogy 35%-os részesedést vásárolt a kurd Harir és Safen blokkokban. Az iraki központi törvények jelenleg tiltják, hogy a központi kormányzat engedélye nélkül bárki megegyezzen a kurdisztáni régióban való kutatásra és termelésre. Az iraki miniszter szerint a Total hamarosan feketelistára kerülhet, amely azt jelenti, hogy Irak többi részén nem kutathat és termelhet. A hír a MOL szempontjából is érdekes, hiszen azt mutatja, hogy egyre nagyobb a nyomás a központi kormányzaton, hogy az északi régió státuszát rendezze. A MOL-nak is jelentős olaj és gáz érdekeltségei (Perl, Shaikan, Akri Bijeel) vannak északon.

Tegnap szabotázs támadást érte Jemenben a Yemen LNG csővezetékét, amelyben a Total is tulajdonos. Később jelentették, hogy a csővezeték tovább működik, s nincs sebesültje a támadásnak. Vagyis a hírnek nincs árfolyamhatása.

Banco Santander
A Suzano az eddigi egyenlősúlyozású ajánlását tartásra emelte a Banco Santander részvényeknek.

A Banco Santander bejelentette, hogy a mexikói leányvállalatának elsődleges részvénykibocsátására szeptember 25-én fog sor kerülni.
Banco Bilbao
A Banco Bilbao mexikói nyugdíjalapjának megvétele iránt érdeklődik a Grupo Financiero Banorte nevű vállalat.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben