Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

Vontobel Protect Multi Bonus Express Austria EUR 2018/2021

MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK
MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK2018. július 9.   16:05

A termékkel két itthon is ismert osztrák vállalat részvényeinek a teljesítményéből profitálhatunk. Az egyik a Magyarországon is benzinkutak üzemeltető OMV, a másik pedig az építőanyagairól, elsősorban a tégláról és cserépről ismert Wienerberger. A...

A termékkel két itthon is ismert osztrák vállalat részvényeinek a teljesítményéből profitálhatunk. Az egyik a Magyarországon is benzinkutak üzemeltető OMV, a másik pedig az építőanyagairól, elsősorban a tégláról és cserépről ismert Wienerberger. A szokásoktól eltérően 3 helyett ezúttal csak 2 mögöttes termékkel rendelkezik a strukturált termék.

 

OMV:

  • Ausztria vezető olajipari cége. Kitermelési portfoliója magában foglalja Oroszországot, Romániát, Ausztriát, Új-Zélandot, Líbiát, Jement, Tunéziát és Norvégiát is.
  • A cégnek finomítási és kiskereskedelmi tevékenysége Közép-Kelet Európában, elsősorban Ausztriában és Romániában van.
  • Az OMV jelenleg napi 430 ezer hordó egyenértékes szénhidrogént termel és 17,8 millió tonna finomítási kapacitással, valamint 2.000 töltőállomással rendelkezik és jelentős gázszállítási kapacitásai is vannak.
  • Az OMV nyereségének többsége a kutatás-termelésből származik, de jelentős a másik két üzletág, a finomítás-marketing és a földgáz szerepe is.
  • 2018-ra 3,47 milliárd euró működési eredményt várunk, amiből 2,2 milliárd származik a termelésből, 980 millió euró pedig a finomításból.
  • A Bloomberg konszenzus szerinti 12 hónapos célár 57,77 euró
  • A társaság fő kockázata az olaj és gázárak alakulása, a termelés növekedése és a geopolitika. Az utóbbi főleg Oroszország és a közel-keleti befektetések esetében jelentős. Emellett a feldolgozás-kereskedelem üzletág a finomítói nyereségtől és a közép-európai régió olajfogyasztásától függ.

 

Wienerberger:

  • Építőanyagokat gyártó osztrák vállalkozás.
  • Termékeik között megtalálhatóak a téglák, tetőcserepek, födémrendszerek, homlokzatburkoló elemek és épületekben használt csövek.
  • Árbevételi szerkezete Európán belül földrajzilag diverzifikált, legfőbb piaca Nagy-Britannia, ahonnan árbevételének 10%-a jön. Európán kívülről viszont gyakorlatilag Amerikára korlátozódik, 10% alatti súllyal.
  • A kész termékek sajátosságaiból (költséges szállítmányozás)adódóan a termékeket jellemzően a célországban gyártják.
  • A Bloomberg konszenzus szerinti 12 hónapos célár 22,08 euró
  • A vállalat részvényeit 3 elemző vételre, 6 tartásra, 1 eladásra ajánlja
  • https://www.bloomberg.com/quote/WIE:AV
  • A fő kockázatot az építőipar jövője jelenti a társaság számára, azon belül is elsősorban a lakóingatlan fejlesztések. A másik kockázatot pedig a Brexit jelentheti, mely jelentős szelettel járul hozzá az árbevételhez, bár a kockázatot némileg limitálja, hogy itt is helyben van a gyártás.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben