Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste BÉTa Hírek - A Nokia szerdán mutatja be a Lumnia 920-at

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. szeptember 4.   10:19

NokiaA Nokia és a Microsoft holnap, szerdán mutatja be legújabb okostelefonját, a Lumnia 920-at, amely már képes lesz arra, hogy vezetékes kapcsolat nélkül fel lehessen tölteni. A megjelenést a Nokia néhány héttel az Apple új iPhone-jának bemutatója elé időzítette. A rendezvény New York-ban lesz. Az új telefon...

Nokia
A Nokia és a Microsoft holnap, szerdán mutatja be legújabb okostelefonját, a Lumnia 920-at, amely már képes lesz arra, hogy vezetékes kapcsolat nélkül fel lehessen tölteni. A megjelenést a Nokia néhány héttel az Apple új iPhone-jának bemutatója elé időzítette. A rendezvény New York-ban lesz. Az új telefon kamerája 8 megapixeles lesz, 4,5 inches kijelzővel és 1GB-os belső, míg 32 GB-os külső memóriával, plusz egy kétmagos, 1,5 GHz-es processzorral fog rendelkezni. Szóval igazi csúcstelefon lesz. Valószínűleg a Lumnia 820-at, a kissé gyengébb verziót is szerdán mutatják be. Mint már tegnap megírtuk, az új telefon értékesítési számai nagyon fontosak lesznek a Nokia túlélésének szempontjából. Érdemes lesz figyelni az első hétvége eladási statisztikáit.
ArcelorMittal
Az indiai szénipari minisztérium kiszivárogtatta, hogy megvonhatják a bányászati jogokat és a bankgaranciákat azoktól, akik semmilyen bányafejlesztést nem hajtottak végre.

A Jefferies vételi ajánlással és 15 eurós célárfolyammal kezdte el követni az ArcelorMittal részvényeit.
ThyssenKrupp
A ThyssenKrupp követését is elkezdte a Jefferies, az ajánlás tartás, a célárfolyam 17,5 euró.
BNP Paribas
A BNP Paribas is azon bankok között van, melyek a Közel-Kelet legnagyobb hajózási cégének, a dubai székhelyű Drydocks-nak hitelt nyújtanak. A 15 éves, 1,5 milliárd dolláros hitel egy 2,25 milliárd dollár értékű adósságrendezési program része, melynek keretében a hitelezői követeléseket eszközeladásokból és készpénzzel elégítik ki. Emellett piaci kamatozással további 800 millió dolláros hitelt is felvesz a cég.
BMW, Daimler
A Morgan Stanley szerint a BMW és a Daimler közül az utóbbi ígérkezik izgalmasabb befektetési célpontnak két éves időtávon. Az elemzés kiemeli, hogy a Daimler csoporthoz tartozó Mercedes és kínai piac ad okot a bizakodásra.

A Daimler autógyártó bejelentette, hogy szeptember közepén indul a második műszak a Mercedes kecskeméti gyárában.

A Daimler bejelentette, hogy 10 éves eurós kötvényeket értékesít a mai naptól kezdődően.
Banco Santander
90%-os részesedéssel a Banco Santander is beszáll a Taralga szélenergia projektbe. A maradék 10%-ot a CBD Energy birtokolja.

Mexikóvárosban tart ma sajtótájékoztatót a Banco Santander elnöke, ahol a dél-amerikai országban tervezett részvénykibocsátásról árul majd el részleteket. A mexikói leánybank mintegy 25%-nyi részvénypakettért 4 milliárd dolláros bevételt remél az anyabank. A befektetőknek számolniuk kell az egyre növekvő spanyol ingatlanpiaci veszteségekkel és a szigorodó követelményekkel. A mexikói leány teljesítménye eltér az anyabankétól, az első félévben 14%-kal nőtt a profitja, és jelentősen nőtt a hitelállomány is. Bankpiaci szakértők szerint sok potenciál rejlik a mexikói piacban, hiszen még igen alacsony a fogyasztói hitelek szintje.

A Commerzbank alulsúlyozás ajánlással újra követni kezdte a Banco Santander papírokat, a célárfolyam 1,15 euró.
Fiat
A Fiat rekord számú gépjárművet értékesített az előző hónapban Brazíliában. Az autógyártó 98.000 járművet értékesített, ezzel a piaci részesedése 24,2%-ra emelkedett. Ebben az időszakban 82.000 járművet gyártott a brazil üzemében. Az olasz értékesítések 21%-kal zsugorodtak.
Lufthansa
A Lufthansa utaskísérői folytatják a sztrájkot, a cég információi szerint délután 13 órától kezdődően 11 órás munkabeszüntetésre lehet számítani Münchenben, Berlinben 5 és 13 óra között, Frankfurtban pedig reggel 6 és 14 óra között lesz a sztrájk. A hírek szerint 294 járatot fognak törölni a mai nap során.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben