Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

CHART

Erste Trader Hírlevél

ÖTLETGYÁR CHART
ÖTLETGYÁR CHART2012. szeptember 3.   14:46

S&P500: Pozitív reakció Bernanke beszédére Bernanke pénteki beszédét pozitívan fogadták a piacok, és zárásig kitartott a jókedv. Labor Day miatt ma zárva lesznek a tengerentúli börzék (Dow 0,69%, Nasdaq 0,6%, S&P500...

S&P500: Pozitív reakció Bernanke beszédére
Bernanke pénteki beszédét pozitívan fogadták a piacok, és zárásig kitartott a jókedv. Labor Day miatt ma zárva lesznek a tengerentúli börzék (Dow 0,69%, Nasdaq 0,6%, S&P500 0,51%).

Az amerikai Fed elnök Bernanke a Jackson Hole-i konferencián szólalt fel pénteken, ahol arról beszélt, hogy hamarosan újabb jegybanki beavatkozásra kerülhet sor. Konkrét bejelentés nem hangzott el pénteken, de a jegybank nem elégedett a gazdaság állapotával, így szükség esetén a Fed újabb lépéseket tehet.

Bernanke azt mondta, hogy monetáris élénkítés nélkül lassabban nőtt volna a gazdaság, az első két QE a kibocsátást közel 3%-kal, és a foglalkoztatást két millió fővel bővítette. A korábbi jegybanki élénkítések több hasznot hoztak a gazdaságnak, mint amekkora költséggel jártak. Egy következő monetáris lazításra is szükség van az elnök szerint, de az időpontról nem tudhattunk meg semmit.

A múlt hét összességében a korrekcióról szólt a tengerentúlon. A 30 napos mozgóátlagig esett az index árfolyama, megközelítve az 1.390 pontos támaszt. Az emelkedő trend sértetlen, ha a támaszról sikerül felfelé elrugaszkodnia az indexnek, akkor újra célba veheti az 1.415-1.420 pont közötti ellenállászónát.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz1. ellenállás2. ellenállás
1.390  1.4151.420
DAX30: Folytatódik a trend
A pirossal jelölt támaszvonalról (6.880 pont) pattant vissza a német index árfolyama. Megközelítette a 30 napos mozgóátlagot is a kurzus, majd irányt váltott, és közelíti a 7.100 pontos lokális maximumot. Az emelkedő trend továbbra is töretlen, a vételi pozíciókat érdemes tartani, amíg 6.880 pont felett van az árfolyam.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz1. ellenállás2. ellenállás
 6.8807.100 7.200
EUR/USD: Oldalazás
A pénteki Bernanke beszédre gyengülni kezdett a dollár, de nagy mozgást csak napon belül láthattunk. 1,263-ról 1,257-ig korrigált vissza zárásra a devizapár, így visszakerült az elmúlt napok kereskedési sávjába, vagyis a kitörés érvénytelen. Ennek ellenére a technikai kép felfelé mutat (egy zászló alakzat látható jelenleg a grafikonon), hamarosan folytatódhat az emelkedés. A következő ellenállás 1,27 környékén látható.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz1. ellenállás
 1,2581,27
GBP/USD: Kitörésben
A devizapár visszatesztelte a kitörési pontot, ahonnan elrugaszkodott felfelé. Legutóbb azt írtuk, hogy egy jó vételi pont rajzolódott ki a papírban, és azóta sikerült tovább emelkednie az árfolyamnak. Továbbra is nagy tere van az emelkedésnek (amíg 1,576 felett mozog a kurzus), a következő megálló 1,606-nál látható. Hosszabb távon akár az 1,63-as lokális csúcsot is elérheti az árfolyam.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz1. ellenállás2. ellenállás
 1,5761,606 1,63
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben