Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste BÉTa Hírek - A Total 40%-os részesedést vásárolt egy mélytengeri blokkban

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. szeptember 3.   10:04

TotalA Total 40%-os részesedést vásárolt egy mélytengeri (M11 nevű) kutatási blokkban Myanmarban. Az operátor továbbra is a thaiföldi PTT Exporation nevű cég marad, 45%-os tulajdonrésszel. A maradék 15%-ot egy japán cég vásárolta meg. A tervek szerint 2013 harmadik negyedévében kezdik meg a kutatófurásokat.

Total
A Total 40%-os részesedést vásárolt egy mélytengeri (M11 nevű) kutatási blokkban Myanmarban. Az operátor továbbra is a thaiföldi PTT Exporation nevű cég marad, 45%-os tulajdonrésszel. A maradék 15%-ot egy japán cég vásárolta meg. A tervek szerint 2013 harmadik negyedévében kezdik meg a kutatófurásokat.

A Saudi Arabian Oil Co. és a Total közös vállalata jövő decemberben indítja a most épülő olajfinomítóját. A finomító 440.000 hordó olajat fog kapni naponta a szaudi társaságtól 30 éven keresztül. A létesítmény 14 milliárd dollárba fog kerülni, és évente 11,4 millió tonna üzemanyagot fog előállítani, amelynek több mint fele lesz dízel és kerozin.

A Total vezérigazgatója közölte, hogy a szivárgás miatt leállított Elgin mező az év végén kezdheti újra működését.
ArcelorMittal
Egyelőre elmarad a sztrájk az ArcelorMittal amerikai részlegénél. Ugyan a kollektív szerződés érvényessége szombaton lejárt és a szakszervezetek meg a cég nem tudott megállapodni (28 dolláros óránkénti juttatás csökkentés). A tárgyalások folytatódnak, miközben a versenytárs, a US Steel már megállapodott munkavállalóival. A Citigroup szerint az amerikai sztrájk veszélyes, mert: (i) a szakszervezetek a 18.000 munkavállalóból 13.500-at tömörítenek; (ii) az amerikai operáció a legeredményesebb, és a cég EBITDA-jához 24%-kal járul hozzá; (iii) ha sztrájk lesz, az a US Steel malmára hajtja a vizet az emelkedő árakon keresztül.

A dél-afrikai legfelsőbb bíróság engedélyezte az ArcelorMittal-nak a fellebbezést egy, a Kalagadi Manganese bányával kapcsolatos 241 millió randos fizetési kötelezettség tárgyában. Ugyanis mint 50%-os tulajdonos, az ArcelorMittal elmulasztotta befizetni a szükséges tőke hozzájárulást az elmúlt egy évben. A cég azt gondolja, hogy nem megfelelő a vállalatirányítás, ezért nem szeretne fizetni. Különben a tétel nagyon kicsi, 28,7 millió dollár, azaz részvényenként 2 cent.
Siemens
A Siemens megfenyegette amerikai dolgozói, hogy aki kiáll az acélipari szakszervezetek esetleges sztrájkja mellett, az negatív következményekkel számolhat.

Az orosz Metalloinvest 270 millió értékű szerződést kötött a Siemens-sel és a Midrex-el egy 1,8 millió tonna kapacitású gyár felépítésére a közép-oroszországi Lebedisky bányában. A hír pozitív, de szerintünk nincs jelentős árfolyamhatása.
Banco Santander
Az ING vételről tartásra minősítette le a Banco Santander részvényeit.

A Banco Santander bejelentette, hogy 755 milliónyi euróban denomiált és 311 millió angol font értékű értékpapírt vásárol vissza a névérték 45% és 99,71%-a között.

A Banco Santander tavaly megduplázta a piaci részesedését azáltal, hogy megvásárolta a SEB German kiskereskedelmi üzletágát 555 millió euróért. A pénzintézet jelenleg azt tervezi, hogy a 173 bankfiók közül néhányat bezár. A korábbi SEB dolgozói közül kb. 1.800-2.200 alkalmazottat tart meg a bank, miközben a szolgáltatásait egyszerűsíti és racionalizálja.
Nokia
A Nokia szerdán leplezi le a Windows 8-as operációs rendszerrel működő okostelefonját. A piac szerint ez az utolsó esélye felvenni a versenyt a Samsunggal és az Apple-lel. Ha nem sikerül neki az áttörés, akkor valószínűleg le kell húznia a rolót.
Fiat
Az olaszországi gépkocsi értékesítés idén 20%-kal csökkenhet az autógyártók szövetsége szerint, így 220.000 munkavállaló veszítheti el a munkáját.
Infineon
A Nomura csökkentésre minősítette le az Infineon részvényeit. A célárfolyamot 8-ról 5 euróra csökkentette. A lépést azzal indokolta, hogy az autószektorból csökkenő megrendelések érkeznek.
Lufthansa
A Lufthansa utaskísérői kedden folytatják a sztrájkot, mert továbbra sem sikerült megegyezésre jutniuk a légitársasággal. A munkabeszüntetés pontos időtartamát nem lehet még tudni, mert a sztrájk kezdete előtt 6 órával jelentik be. A pénteki sztrájk miatt 200 járatot kellett törölni.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben