Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste BÉTa Hírek - Sztrájk a Lufthansanál és az ArcelorMittalnál is

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. augusztus 31.   10:18

BMW, Daimer, FiatA Morgan Stanley és a Bernstein is óvatos az európai gépjármű gyártó szektort illetően. Elsősorban a kínai lassulás miatt aggódnak a BMW, Daimler és Volkswagen triumvirátust illetően. Így a Bernstein a korábbi 90-ről 75 euróra csökkentette a BMW-re vonatkozó célárfolyamát, de megtartotta a...

BMW, Daimer, Fiat
A Morgan Stanley és a Bernstein is óvatos az európai gépjármű gyártó szektort illetően. Elsősorban a kínai lassulás miatt aggódnak a BMW, Daimler és Volkswagen triumvirátust illetően. Így a Bernstein a korábbi 90-ről 75 euróra csökkentette a BMW-re vonatkozó célárfolyamát, de megtartotta a felülteljesítő ajánlását. A tegnap közzétett aggodalmak miatt az európai autógyártók jelentős árfolyamcsökkenést szenvedtek el.

Egy évtizedes ügy végére került pont, az indiai bíróság 62 millió eurós adó befizetésére kötelezte a Fiat helyi leányvállalatát, mert 1996 és 2001 között önköltségi ár alatt értékesítette az Uno típusú autóit. Az összeg részvényenként 5 centes negatív hatást jelent, ami gyorsan beárazódott az árfolyamba.
ArcelorMittal
Az ArcelorMittal és a szakszervezetek tárgyalása folytatódik a holnapra meghirdetett sztrájk előtt. Egyelőre egyik fél sem tágít. A cég 28 dollárral csökkentené az óránkénti juttatásokat: egyrészt az órabért csökkentené kétharmadára, illetve az egészségügyi hozzájárulást is visszavágná. Ha nem tudnak megegyezni, akkor holnap elkezdődhet a sztrájk. A tárgyalások 12 amerikai gyárat, összesen 12.554 embert érintenek. A cég megtette a szükséges intézkedéseket az esetleges sikertelen tárgyalás kimenetelre, leállítják a kohókat és az olvasztókat, hogy megóvják őket az esetleges károsodástól, amely a munkabeszüntetés miatt bekövetkezhetne. A tervezett költségcsökkentés egyébként mintegy 730 millió dollár megtakarítást jelentene éves szinten a cégnek. Ez számításaink szerint mintegy 4 euróval azaz, mintegy 40%-kal növelné a részvények értékét.
Banco Santander
A Banco Santander Egyesült Királyságban levő egységének ma megjelent végleges féléves eredményében a céltartalék 42%-kal magasabb, mint a korábban megjelent gyorsjelentésben, ugyanis a cég 731 millió font (mintegy 1 milliárd euró) értékben plusz céltartalékot képzett az esteleges követelésekre egy rosszul értékesített pénzügyi biztosítás miatt. Ez az érték 10 centre rúg részvényenként, de már korábban beárazódott a nagy része, hiszen az rossz pénzügyi biztosítás ügye ismert már egy jó ideje.

Sajtóértesülések szerint a mexikói nyugdíjalapok izgalommal várják a Banco Santander mexikói egységének részvénykibocsátását, ami jó hír.
Total
A Total szerint még nincs vége a Shtokman (északi tengeri) gáz projektnek. A tanulmányok csak azt mutatják, hogy a jelenlegi kitermelési tervek mellett túl drága lenne a gáz kitermelése. Egy esetleges módosítás a termelési terven talán még gazdaságossá teheti a projektet. Szerintünk azonban az olcsó amerikai gáz miatt nem lesz belőle semmi, legalábbis egyelőre.
BNP Paribas, Deutsche Bank
Az ING szerint a BNP Paribas és az UBS a legjobban tőkésített bankok az ING által vizsgált európai bankok közül. Ezek a bankok 8,9 és 8,8%-os tőkemegfelelést értek el a második negyedév végén, a kockázatos eszközök csökkentésének köszönhetően. Az ING szerint a Deutsche Banknak még van mit tennie ezen a téren.
E-ON
Az E-ON bejelentette, hogy éjszaka váratlan kazánhiba miatt leállt egy 676 megawattos erőműve Németországban. Az erőmű várhatóan egy napon belül újraindul.
Lufthansa
A Lufthansa bejelentette, hogy az idei üzemanyagköltsége 17%-kal 7,4 millió euróra emelkedik a tavalyi 6,3 millió euróról. A megnövekedett költség kedvezőtlen a légitársaság számára.

A Lufthansa a napokban jelentette be, hogy dolgozói ma tartják hatórás figyelmeztető sztrájkjukat, mert nem egyeztek meg a bérkérdésekben. A sztrájk magyar idő szerint reggel 5 és délután 1 óra között tart, és a járatok egynegyedét érinti.
AXA
Az AXA és a japán Mitsui Trust 100 milliárd jen (1,02 milliárd euró) nagyságú ingatlanalapot hoz létre a szigetországban. Az alap befektetési célpontjai tokiói irodaházak lehetnek, az első ügylet október-december környékén várható. Az alap eredetileg 2010-ben indult volna, de az európai adósságválság miatt elhalasztották az indítását.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben