Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste BÉTa Hírek - A spanyol bankokból 74,2 milliárd euró értékű betét áramlott ki júliusban

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. augusztus 29.   09:53

Nokia, SiemensA Nokia és a Siemens közös mobiltelefonos hálózati eszközöket gyártó összeszerelő üzemet tervez létesíteni Brazíliában. A döntést azzal indokolták, hogy a 2014-es futball világbajnokságra a mobilszolgáltatók az ország nagy részén ki szeretnék építeni a legújabb, 4G-s hálózatot. Az új üzem főleg a...

Nokia, Siemens
A Nokia és a Siemens közös mobiltelefonos hálózati eszközöket gyártó összeszerelő üzemet tervez létesíteni Brazíliában. A döntést azzal indokolták, hogy a 2014-es futball világbajnokságra a mobilszolgáltatók az ország nagy részén ki szeretnék építeni a legújabb, 4G-s hálózatot. Az új üzem főleg a tranzakciós költségeket és a szállítási időt tudja majd lerövidíteni. A hír kedvező, azonban árfolyamhatással nem számolunk, mert a hálózati eszközök szállítási szerződése már ismert volt. Ami újdonság, az a költségcsökkentés eredménynövelő hatása, azonban ennek értéke a részvényárfolyam ingadozási tartományán belül van.

A Nokia részvények ajánlását vételről tartásra minősítette vissza a Nordea bank.
Banco Santander, Banco Bilbao
A spanyol bankokból 74,2 milliárd euró értékű betét áramlott ki július hónapban az Európai Központi Bank adatai alapján. Ez a teljes állomány 4,7%-át jelenti. A betétek kiáramlása azzal a mellékhatással is jár a spanyol bankok számára, hogy képtelenség a hitel/betét arányt a tervezett ütemben csökkenteni, annak ellenére is, hogy kockázatkezelési szempontból ez kívánatos lenne.
Lufthansa
A Lufthansa-nak nem sikerült megállapodnia a légi utaskísérőket tömörítő szakszervezettel, ezért a munkavállalók sztrájkba lépnek, azonban konkrétumokat egyelőre nem jelentettek be és nem is fognak előzetesen bejelenteni, hanem meglepetésszerűen fogják azt elkezdeni. Annyit azonban már elárultak, hogy csütörtökre néhány órás munkabeszüntetést terveznek. Ami már biztosan kijelenthető, hogy az előzetesen adott augusztus 28-ai dátummal nem kezdődött el a sztrájk.
BMW, Daimler
A Ford Kínában is bevezetné luxusmárkáját, a Lincoln-t 2014 második felében, konkurenciát jelentve ezzel a BMW és a Daimler csoporthoz tartozó Mercedes számára.
Telefonica
A Telefonica brazil leányvállalata júliusban 460.000 új előfizetőre tett szert, miután a hálózat rossz minősége miatt a hatóságok a versenytársak egy részének átmenetileg megtiltották a telefonszolgáltatás értékesítését.
E.ON
Az E.ON becslései szerint 2020-ra akár 40%-kal is csökkenhet a szélerőművekkel előállított energia költsége. Ezt a megtakarítást vállalat szerint a hatékonyság növelésével és a méretgazdaságosság fokozásával lehet elérni. A társaság célkitűzése, hogy 2020-ra megháromszorozza a megújuló energiatermelési kapacitását.

Az E.ON orosz leányvállalata 22 milliárd dollár értékű megállapodást írt alá a Novatekkel. Az új szerződés értelmében 2013 és 2027 között már nem a Gazpromtól, hanem Oroszország legnagyobb független gázkitermelőjétől, a Novatektől fog földgázt vásárolni. További részletek nem ismertek, de szinte biztosra vehető, hogy a váltással kedvezőbb feltételeket sikerült kiharcolnia a társaságnak.

A hétvége egyik vezető hazai vonatkozású híre volt, hogy a magyar állam megveszi az E.ON földgáz üzletágát. Azonban ma reggel Navracsics Tibor azt nyilatkozta, hogy mégsem olyan biztos, hogy a megállapodás létrejön, mint azt a hétvégén Orbán Viktor mondta.
Fiat
A Fiat és a Nissan már most is együttműködik az új Duetto modell fejlesztésében, azonban a Nissan elnök-vezérigazgatója szerint az együttműködés lehetőségei korlátlanok. Ebből pedig könnyen lehet arra következtetni, hogy a két gyártó a jövőben több projekten is együtt fog működni, ami költségmegtakarítást eredményezhetne a fejlesztések területén. A hírnek nincs árfolyamhatása a Fiat részvényekre.
Linde
A Linde készül megépíteni Vietnám legnagyobb üzemét, melyben a levegő alkotórészeire történő bontásával foglalkoznak. A projekt teljes költségvetése 40 millió euró, vagyis részvényenként 21 eurócent. A gyár kapacitása 35.000 köbméter óránként, ezt 2014-re fogja elérni a társaság.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben