Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jobb eredmény az OTP-től

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. május 11.   09:04

Erste kommentár Elsősorban a nagyon alacsony céltartalék-képzésnek köszönhetően az OTP mind a piac, mind a mi várakozásunknál jobb eredményt tett közzé. Ugyan a céltartalék gyakorlatilag rekord...

Erste kommentár

Elsősorban a nagyon alacsony céltartalék-képzésnek köszönhetően az OTP mind a piac, mind a mi várakozásunknál jobb eredményt tett közzé. Ugyan a céltartalék gyakorlatilag rekord alacsony, 1,3 milliárd forint lett, ennek ellenére a fedezettség 108 százalékra növekedett, miközben a kétes kintlévőség 8,9 százalékra csökkent a korábbi 9,2 százalékról. Vagyis a jó makrogazdasági környezetnek köszönhetően a portfólió minősége tovább javul. A szűrt céltartalék-képzés így valamivel 7 milliárd forint fölött alakult, ami szintén nagyon alacsony. Mindeközben a nettó kamatmarzs 4,37 százalék lett, ami év/év lapon ugyan csökkenés (-43bps), de a stabilizálódás jeleit mutatja, amelyet az új akvizíciók is segítenek. A hitelállomány mindeközben stabilan növekszik, s a tisztított tőkemegfelelés is magas szinten, 19,7 százalékon van. Így a 65,1 milliárd forintos nettó eredmény, amely tartalmazza az egész éves bankadót (14,7 milliárd) és 23 százalékkal haladja meg a tavalyi értéket, szilárd eredménynek tekinthető és azt sugallja, hogy az elkövetkező negyedévekben is hasonló jó eredményekre számíthatunk. Így a mai napon az OTP árfolyamának emelkedésére számítunk, az elmúlt napok árfolyamcsökkenéseit követően.



A mai napon a DAX oldalazhat, míg a BUX várhatóan emelkedni fog, amelyet elsősorban az OTP árfolyama húzhat fölfelé.

Visszaeshet a kriptodevizák bányászatából származó árbevétel az Nvidia-nál

Emelkedéssel zárták a tegnapi napot a vezető amerikai indexek, ezzel az S&P500 és a Dow is kitört a február eleje óta tartó, egyre szűkülő konszolidációs sávból. A Dow 0,8%-kal, az S&P500 és a Nasdaq 0,9%-kal emelkedett.


Nagyon erős számokat közölt az Nvidia az első negyedévre, azonban a kriptodevizák bányászatánál használt chipek várható visszaesése aggasztani kezdte a befektetőket. A vállalat 3,2 milliárd dolláros árbevételen (várt: 2,9 milliárd dollár) 2,05 dolláros tisztított EPS-t ért el (várt: 1,66), a bruttó marzs 64,7% lett a várt 63%-kal szemben. Ugyan a most folyó negyedévre 3,1 milliárd körüli árbevételt vár a cég a piac által várt 2,95 milliárd dollárral szemben, azonban a kriptopiaccal kapcsolatos bevételek a mostani (várt feletti) negyedév egyharmadára eshetnek vissza. A cég most közölte először ennek a számnak a pontos mértékét, eszerint a kriptodevizák bányászatánál használt chipek eladásából származó árbevétel összesen 289 millió dollárt, az árbevétel nagyjából 9%-át tette ki. Emellett a vállalat a jelentést követő elemzői tájékoztatón azt mondta, hogy a videokártyák árazása a piacon normalizálódni látszik a korábbi nagyon erős felfutást követően, ami mögött szintén a kriptodevizák piacán várható visszaesés állhat. A számítógépes játékoknál használt chipekből származó bevétel 1,7 milliárd dollár lett, míg az adatközpontoknál használt chipekéből származó 700 millió dollár, mindkettő nagyjából 70%-ot növekedett év/év alapon. Noha piaczárást követően 3%-ot estek a részvények a videokártyák árának várható visszaesése miatt, a cég fundamentumai továbbra is erősek.


A mai napon magyar idő szerint este 8 órakor fontos bejelentést tehet Donald Trump az amerikai gyógyszerpiaccal kapcsolatban. Az elnök már kampányában is a gyógyszerárak csökkentését ígérte, és úgy tűnik, mostanra készült el az az intézkedéscsomag, ami az új szabályokat és ösztönzőket lefektetné. A gyógyszer- és biotech szektor utóbbi hetekben látott alulteljesítése elképzelhető, hogy ennek volt köszönhető.

Megerősítették az amerikai-észak-koreai találkozót

Ázsiára is átragadt a jó hangulat. A Nikkei 1%-ot, a Hang Seng 1,4%-ot emelkedett. A sorból kicsit kilóg a Hang Seng index, mely csak 0,1%-ot tudott emelkedni.


Trump hivatalosan is bejelentette, hogy június 12-én Szingapúrban fog találkozni az észak-koreai vezetővel. A találkozó helyszíne már korábban kiszivárgott, azonban úgy tűnik, hogy a tervezett májusi időpontban nem sikerült megállapodniuk.

Határidős piacok

Vegyes képet mutattak a határidős piacok ma reggel. A Dow pluszban, az S&P, a Nasdaq és a DAX mínuszban volt.

Ma forog utoljára osztalékszelvénnyel az MTel

Az osztalék 25 forint részvényenként, a kifizetés május 25-én kezdődik.

Richter osztalékfizetési rend

Az osztalék 68 forint részvényenként, a kifizetés június 11-én kezdődik. Osztalékszelvénnyel május 31-én forog utoljára.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben