Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jön a gazdaságélénkítés

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. május 10.   09:04

Erste kommentár Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta, hogy készül a gazdaságot élénkítő intézkedéscsomag. Ez talán olyan értelemben nem meglepő, hogy a közelmúltban benyújtott 2018-2022...

Erste kommentár

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta, hogy készül a gazdaságot élénkítő intézkedéscsomag. Ez talán olyan értelemben nem meglepő, hogy a közelmúltban benyújtott 2018-2022 közötti konvergencia programban stabilan 4 százalék fölötti GDP növekedéssel számol a kormány, miközben az MNB nem oly régi előrejelzésében és a piaci szereplők szerint is a növekedés hamarosan 3 százalékra vagy az alá is visszaesne. Vagyis számítani lehetett ilyen lépésre. Ennek egyik iránya lehet a demográfia, családalapítás adókon keresztül történő erőteljes támogatása. Legalábbis ilyen irányra az eddigi nyilatkozatokból lehet számítani. Ugyanakkor nagy valószínűséggel ez csak a lépések egy része lesz. Ne feledjük, az EU transzferek a költségvetésben mintegy leharmadolódnak az elkövetkező években a mostani GDP 3 százalékának környékéről.


Úgy tűnik, hogy mégis kormányt formálnak az olasz pártok. Az Öt Csillag a Ligával alakítana kormányt, amelyet Berlusconiék kormányon kívülről támogatnának. Ez szerintünk a legkevésbé piacbarátnak tűnő megoldás.


A mai napon emelkedésre számítunk a DAX-ban, és a BUX index is megpróbálhat egy fordulatot a tegnap elért támaszszintről.

Ismét megpróbálhat kitörni az S&P500

1% körüli emelkedést mutattak tegnap a vezető amerikai indexek, ezzel az S&P500 ismét a konszolidációs zóna tetejéhez érkezett. Április közepén a kitörési kísérlet sikertelen volt, hiába érkeztek igen erős gyorsjelentések, ami inkább negatív előjelnek számított. Most azonban különösebb hírek nélkül kezdett el ismét felfelé araszolni az index, ami arra enged következtetni, hogy a piac kezd ismét optimistább lenni. Az indexnek nagyjából a 2.718 pontnál lévő április közepi csúcsot kéne áttörnie ahhoz, hogy kitörésről beszélhessünk. Ha azonban ez a kísérlet is behalna, az nem sok jót sejtetne a közeljövőt illetően.


Kína tegnap megerősítette, hogy folytatja a kereskedelmi tárgyalásokat az USA-val, azonban felszólította az Egyesült Államokat, hogy hagyjon fel a fenyegetőzésekkel. Ezalatt főként a kínai árukra kivetett importvámot értette a kínai fél.


Tegnap az atlantai Fed elnöke, Raphael Bostic is arról igyekezett meggyőzni a piacot, hogy a Fed inflációs céljának esetleges túllövése nem fog agresszívabb kamatpályát eredményezni. Ebből szintén az valószínűsíthető, hogy hamarosan a Fed 2%-os célja feletti inflációs adatokat láthatunk a tengerentúlon.

Kínában sincs infláció

Emelkedtek ma az ázsiai indexek. A Shanghai index 0,1%-ot, a Nikkei 0,4%-ot, a Hang Seng 0,7%-ot emelkedett.


Kínában tovább lassult az infláció, áprilisban már csak 1,8% volt a korábbi 2,1% helyett. Ezzel alulmúlta az 1,9%-os piaci várakozást is. Ugyanakkor a termelői árindex 3,1%-ról 3,4%-ra ugrott, összhangban az elemzői várakozásokkal, főként az olajár emelkedés jelenhetett meg a termelői árakban.


Trump bejelentette, hogy külügyminisztere, Mike Pompeo nem egyedül tért haza Észak-Koreából, három foglyot is elengedett Észak-Korea. Ez jelképes lépésnek számít a két elnök találkozóját megelőzően, és a javuló viszony jelének tulajdonítható. Közben kiszivárgott, hogy Trump és Kim Dzsongun a semleges helyszínnek számító Szingapúrban találkozhat.

Határidős piacok

Alapvetően pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Holnap jelent az OTP

Holnap hajnalban teszi közzé I. negyedéves eredményét az OTP.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben