Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste BÉTa Hírek - Az E-ON elektromosáram tárolásával kísérletezik

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. augusztus 23.   09:22

E-ONAz E-ON a fölösleges szélenergia tárolásával kísérletezik. A cég problémája onnan ered, hogy a szél-energia mennyisége meglehetősen kiszámíthatatlan, ugyanakkor nem lehet korlátlan mennyiségű energiát a villamos rendszerbe betáplálni, ráadásul az elektromos áram tárolásának problémája a mai napig nem igazán...

E-ON
Az E-ON a fölösleges szélenergia tárolásával kísérletezik. A cég problémája onnan ered, hogy a szél-energia mennyisége meglehetősen kiszámíthatatlan, ugyanakkor nem lehet korlátlan mennyiségű energiát a villamos rendszerbe betáplálni, ráadásul az elektromos áram tárolásának problémája a mai napig nem igazán nevezhető megoldottnak. Az E-ON most kezdte meg egy kísérleti telep létesítését, melyben elektrolízis során a villamos rendszerbe be nem táplálható szélenergia felhasználásával hidrogént állítanának elő. A kísérleti telep 360 köbméter előállítására képes óránként, ami 100 köbméter gáz energiaértékével egyenértékű (ez a mennyiség egy falu ellátásához lenne elegendő). Az így létrehozott hidrogént a gázvezetékbe, a gázhoz táplálnák hozzá. A következő lépés a hidrogén szintetikus gázzá történő átalakítása lenne, ugyanis a gázhoz csak korlátozott mértékű hidrogén keverhető hozzá biztonságosan. A kísérleti telep létesítése kedvező az E-ON számára, azonban árfolyamhatással nem számolunk. Amennyiben nagyméretben is sikerülne a mindennapi működés során alkalmazni a technológiát az nyereségnövelő hatású lehetne, ugyanis az elektrolízis egyetlen költséges része a felhasznált villamos áram, melyet a vállalat a más módon nem hasznosítható szélerőművek által megtermelt „fölösleges” áramot használná fel, ugyanakkor biztonságos tárolása és felhasználása meglehetősen költséges. További pozitívum, hogy a hidrogén égésekor nem kerül széndioxid a levegőbe ugyanis vízzé ég el.
Daimler
A Daimler csoporthoz tartozó Mercedes a mostaninál hatékonyabb értékesítési csatorna bevezetését tűzte ki célul Kínában. Jelenleg két egymástól független ellátási hálózat működik az országban. Az egyik csak a helyben gyártott autókkal, míg a másik csak az importált autókkal foglalkozik. Az év végén bevezetésre kerülő új rendszertől azt várják, hogy csökkennek a költségek, miközben nő az értékesítés színvonala és megszűnnek a most tapasztalható zavarok és ezen keresztül növekedhet a vásárlói elégedettség is.

A Damiler csoporthoz tartozó Mercedes a Nissan-nal és a Renault-val működne együtt a jövőben kisebb méretű személygépkocsik előállításánál. Az új modell gyártása a tervek szerint 2016-ban kezdődne, Kelet-Európában. További részleteket egyelőre nem hoztak nyilvánosságra.
BASF
A BASF 500 millió eurót tervez befektetni Brazíliában. További részletek egyelőre nem ismertek. A beruházás részvényenkénti értéke elhanyagolható, még az 1 euró centet sem éri el.
Lufthansa
A Lufthansa felügyelőbizottságának egyik tagja egy interjúban arról beszélt, hogy inkább megkockáztatná a sztrájk lehetőségét, sem mint teljesítse a szakszervezet bérköveteléseit.
A Lufthansa még több munkahelyet kíván Németországon kívülre helyezni 2015-ig meghirdetett költséghatékonysági programjának keretében.
AXA
A Helvea vételre minősítette az AXA biztosítót.
Total
A Total kenyai leányvállalata 3 millió dolláros veszteségről számolt be, melyet nagymértékben a megemelkedett kamatok miatti finanszírozási költségek növekedése eredményezett.
Telefonica
Egyes hírek szerint a Telefonica, mintegy 1,5 milliárd eurót költene frekvenciákra az Egyesült Királyság frekvencia aukcióján, mivel a jövő év közepétől-végétől használná ezeket a frekvenciákat a 4G szolgáltatásokban. Miközben a Telefonica magas hitelállománnyal küzd, a hír enyhén negatív, hiszen rávilágít arra, hogy a hiteleket sürgősen le kéne építenie ahhoz, hogy továbbra is versenyképes szolgáltatásokat tudjon nyújtani.
Bayer
A Bayer megkezdte a klinikai harmadik fázisú, világméretű vizsgálatát a nem görcsős hurutos köhögés ellen szolgáló új gyógyszer kombinációjára (Ciprofloxacin Dry Powder for Inhalation /DPI/), ennek keretében a már létező gyógyszert por alakban egy inhalátor segítségével juttatják be a szervezetbe. A hír nem túl jelentős, hiszen itt „csak” egy technikai újításról van szó, s az USA-ban, mintegy 110.000 ember szenved tartósan ezzel a betegséggel. Ugyanakkor tartós kezelésre szolgáló szer még egyelőre nem létezik. Ezért viszont izgalmas az új fejlesztés, de üzletileg valószínűleg nem egy nagy dobás. Így árfolyamhatásra sem számítunk.
ThyssenKrupp
A Financial Times német kiadása szerint a ThyssenKrupp közel áll ahhoz, hogy a gépkocsi karosszéria elem gyártó egységét eladja a kínai Wuhan Iron & Steel cégnek. A gyár tavaly 700 millió euró bevételt produkált. Így az ár néhány százmillió euróra rúghat, első ránézésre. Egyelőre a hírnek nincs hatása az árfolyamra szerintünk.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben