Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste BÉTa Hírek - Elnapolták a Bayer kérelmét a Nexavar gyártási jogaival kapcsolatban

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. augusztus 22.   09:14

BayerIndiában elnapolták a Bayer kérelmét az intellektuális jogok hivatalánál a Nexavar (májrák kezelésére szolgáló) gyógyszer gyártási jogaival kapcsolatban. Ugyanis a kötelező licenc alapján a Natco Pharma kezdte el gyártani a generikus verziót, amire az engedélyt az indai államtól kapta, márciusban. A...

Bayer
Indiában elnapolták a Bayer kérelmét az intellektuális jogok hivatalánál a Nexavar (májrák kezelésére szolgáló) gyógyszer gyártási jogaival kapcsolatban. Ugyanis a kötelező licenc alapján a Natco Pharma kezdte el gyártani a generikus verziót, amire az engedélyt az indai államtól kapta, márciusban. A államosított „lopás” mögött az az elv áll, hogy a szegényebb rétegek is hozzájuthassanak a Bayer originális gyógyszeréhez, amely amúgy drága szer. A Natco 6 százalékos licenc díjat fizet a Bayernek. Az eljárás nyilván nem tetszik a német cégnek, ezért fordult a hatóságokhoz, az ügyet szeptember 3-án tárgyalják. Ez az első kötelező generikus gyártás Indiában. A hírnek szerintünk nincs árfolyamhatása.
ThyssenKrupp
Az MM Warburg privátbank tartásról vételre minősítette a ThyssenKrupp ajánlását.
Nokia
A Windows operációs rendszert használó telefonok 59%-át gyártja a Nokia. Vagyis a két cég között látható egy kölcsönös függőségi viszony, hisz a Nokia elszánt a Windows mellett, a Microsoftnak pedig ki kell állnia a finn mobiltelefon gyártó mellett, hiszen ő a legkomolyabb felhasználója szoftverének.

A Nokia szóvivője bejelentette, hogy szolgáltatói központját Bécsből Budapestre telepíti át. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mely feladatok kerülnek át Budapestre, azonban az osztrák munkaügyi hivatalnak már jelezték a 30 fős létszámleépítést, az összes 50 alkalmazottból.
Total
Irán szeretné, ha a Total újraindítaná személyszállító repülőgépeinek üzemanyag ellátását és ennek érdekében magát a francia miniszterelnököt is megkeresték. Az Iránt sújtó embargó miatt nem látunk komoly esélyt arra, hogy megegyezés szülessen. Ha netán újra is indulna a szállítás, annak sem lenne komoly árfolyamhatása.
E.ON
A német kormány fizetne az energiaszolgáltatóknak, így az E.ON-nak is annak érdekében, hogy télen készenlétben tartsa elavult szén- és gáztüzelésű erőműveit. A lépésre azért van szükség, mert Németország fokozatosan csökkenti atomerőműveinek kapacitását és nem akarják kockáztatni az ellátásbiztonságot. Hosszabb távon az atomerőművek kapacitását megújuló energiaforrásokkal tervezik kiváltani. A hír kedvező az E.ON számára, azonban a részletek hiányában árfolyamhatással nem számolunk.
Siemens
A Siemens október közepén fogja nyilvánosságra hozni új stratégiáját, amelyre a csökkenő vevőállomány miatt van szüksége.

A Siemens egészségüggyel foglalkozó leányvállalata felvásárolja a Penrith Corporation nevű vállalkozást. A felvásárolni kívánt vállalat integrált ultrahang képalkotó rendszerek előállításával foglalkozik.
BMW
A BMW motorkerékpár kínálatának megújítását tervezi, miután nagy vetélytársa, az Audi megvette az olasz Ducatti márkát. A BMW városi közlekedésre alkalmasabb, robogó jellegű motorkerékpárokkal szeretne megjelenni a piacon.
Daimler
A Daimler csoporthoz tartozó Mercedes Benz 250 teherautóra kapott megrendelést az Irak újjáépítését célzó program keretében, melyet csak most, a leszállítással egy időben hoztak utólagosan nyilvánosságra.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben