Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste BÉTa Hírek - angolai részesedést ad el a Total

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. augusztus 21.   10:04

Banco SantanderA JP Morgan a korábbi 5,2 euróról 5 euróra csökkentette a Banco Santander részvényeire vonatkozó célárfolyamát, az ajánlását vételről neutrálisra (tartás) változtatta a spanyol szabályozói bizonytalanságok és a gyenge üzleti környezet miatt. A Banco Santander mexikói leánya...

Banco Santander
A JP Morgan a korábbi 5,2 euróról 5 euróra csökkentette a Banco Santander részvényeire vonatkozó célárfolyamát, az ajánlását vételről neutrálisra (tartás) változtatta a spanyol szabályozói bizonytalanságok és a gyenge üzleti környezet miatt.

A Banco Santander mexikói leánya benyújtotta a 100 millió dolláros kibocsátásra és a tőzsdei bevezetésre vonatkozó dokumentumokat a hatóságoknak. A tranzakció nem jelentős méretű a részvényárfolyam szempontjából, ugyanis étéke 1 cent részvényenként.
ThyssenKrupp
A ThyssenKrupp alabamai és brazil egységeire 10 vevő jelentkezett a hétvégi sajtóhírek szerint. Csak az amerikai divízió volt veszteséges. Így annak eladása után az eredmények javulhatnak, miközben a cég átstrukturálja az üzleti tevékenységét, ami szintén javítani fogja a profitot néhány alapkezelő szerint.
Telefonica
A Stanford Bernstein befektetési tanácsadó 7,25 euróra csökkentette a Telefonica célárfolyamát, mert szerinte a cég jövőre sem fog tudni osztalékot fizetni. A társaság nemrég közölte, hogy idén nem fizet osztalékot, 2013-ban pedig várhatóan felezi azt. A Bernsteinnek az sem tetszik, hogy a cég olcsón válik meg eszközeitől. Pl. Kínában adott el nemrég 1,4 milliárd dollárért részesdést, amely a Bernstein szerint nem tükrözte a valós értéket. A befektetési ház szerint a cég minimum 20-25 százalékkal felülértékelt a szektortársakhoz képest a készpénztermelő képessége szerint.
Total
A Total 9,99 százalékos részesdést ad el a 14-es számú angolai blokkjában az INPEX nevű cégnek, mégpedig úgy hogy a jelenlegi 20 százalékos részesedését átrakja egy cégbe, amelyben az INPEX 50 százalékos részesdést szerez. A 14-es blokk a partoktól 100 km-re helyezkedik el, és napi 160.000 hordó kőolajat termel. Ez a Total egyik legfontosabb mezője Angolában (a 17-es mélyvízi blokk a másik). Csak összehasonlításképpen, a MOL tavalyi szénhidrogén kitermelése 150.000 hordó kőolaj egyenértékes volt naponta, amely mostanra 120.000 hordó környékére apadt. Az eladott kapacitás méretét tekintve a MOL szíriai kitermelésének felel meg. Értékelésünk szerint mintegy 1 milliárd dollárt kellene a Totalnak kapnia érte, ugyanakkor a vételárat nem közölte a cég, így árfolyamhatásra sem számítunk.
Siemens
Augusztus 17-e óta a Siemens 2,44 millió darab saját részvényt vásárolt vissza. Ez a kibocsátott részvények 0,3 százaléka.

Német sajtóértesülések szerint a Siemens összesen 10.000 fővel csökkentheti dolgozói létszámát. A stratégiai átalakítás közzététele novemberre várható. Ez különben 2,7 százalékos leépítést jelentene, ami számításaink szerint hozzávetőleg évi 400 millió eurós megtakarítást és mintegy 4 eurós fair érték növekedést jelentene részvényenként. Így nem meglepő, hogy ma tovább emelkedik a részvényárfolyam.
AXA
Az AXA minden évben, így az ideiben is meghirdeti részvény kibocsátási programját alkalmazottainak körében. Erre az áprilisi közgyűlés döntése alapján van joga a vállalat vezetőségének. A programban az összes ország részt vesz, ahol az AXA-nak van érdekeltsége van, közel 110.000 alkalmazott élhet a joggal.. A diszkonttal megvalósuló tőkeemelés ellenére nem számolunk jelentős árfolyamhatással, hiszen a tranzakció hatását a jelenlegi árfolyam már tartalmazza, hisz egy évente sorra kerülő, limitált nagyságrendű tőkeemelésről van szó, amiről április óta lehet tudni a részleteket. A hír aktualitását mégis az adja, hogy most kezdődik a jegyzés. A jegyzés során maximum 58.951.965 részvény kerülhet kibocsátásra, ami a jelenlegi részvény állomány 3,7%-a. A jegyzést 20%-os diszkont mellett tervezi megvalósítani a társaság.
Lufthansa
A Lufthansa új bérajánlatát visszautasította a szakszervezet, azonban bejelentették, hogy egyelőre még nem lépnek sztrájkba és augusztus 23-áig adtak haladékot a légitársaságnak egy újabb ajánlat kidolgozására.
Deutsche Bank
A Deutsche Bank ellen vizsgálat indulhat az Iránnal szembeni szankciók megszegése miatt. Az ebből származó becsült költségek és bírságok együttes összegét 300-400 millió dollár közé becslik, aminek részvényenként 0,3 eurós hatása van. Ez a jelenlegi árfolyamra vetítve közel 1%-ot jelent.
Commerzbank
A Keefe Bruyette befektetési bank alulteljesítőre minősítette vissza a Commerzbank besorolását.
Fiat
Az olasz Ipari Minisztérium bekérette a Fiat-nak a terveit arra nézve, hogy miként fognak reagálni a gazdasági lassulásra. Az olasz autóeladások júliusban 20%-kal maradtak el az előző évi értékektől. A két hír együttesen tovább erősíti annak a lehetőségét, hogy a Fiat olaszországi gyárakat fog a közeljövőben bezárni.

Az amerikai fogyasztók között felmérés során rekordmagasságú elégedettséget mérték az autókkal kapcsolatban. A mostani 84 pont megegyezik a 2009-es rekord értékkel. Jelentősen emelkedett az elégedettség a Fiat érdekeltségébe tartozó Jeep esetében.
E.ON
A spanyol kormány köbméterenként 4 euró centel növelné a kivetett adó nagyságát a földgáz esetében. Az adó növekedése érintené az E.ON-t is.
BASF
Egyes információk szerint a BASF vásárolhatja fel a AarhusKarlshamn nevű vállalkozást.
BMW
A BMW zászlóshajójának számító új 7-es sorozatot a napokban mutatták be Amerikában. Az amerikai autóértékesítések egyébként is felfutóban vannak, az új modell megjelenése pedig tovább emelheti a BMW értékesítési számait, ráadásul pont a legnagyobb profittal járó luxusautó szegmensben.

A széndioxid kibocsátás csökkentése érdekében a kínai kormány 5.000 dollár kedvezményt ad a diesel autókat vásárlók számára Shanghaiban és környékén. A kormányzati lépés a fejlett diesel technikával rendelkező, főleg európai autógyártók számára lehet előnyös.
Daimler
A Daimler szóvivője nem erősítette meg, hogy döntés született volna a magyarországi gyár bővítéséről, azonban elképzelhetőnek tartják ezt a lehetőséget is.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben