Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste BÉTa Hírek - A Nokia együttműködési megállapodást kötött a Zynga-val

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. augusztus 17.   09:52

BASFA BASF eladta a Relius márkanév alatt forgalmazott festékeinek előállításához használt németországi és franciaországi gyárait, azok értékesítési szaküzleteivel együtt a Prosol Lacke + Farben GmbH számára. A tranzakció pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra. Az ügylet teljes lezárását november...

BASF
A BASF eladta a Relius márkanév alatt forgalmazott festékeinek előállításához használt németországi és franciaországi gyárait, azok értékesítési szaküzleteivel együtt a Prosol Lacke + Farben GmbH számára. A tranzakció pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra. Az ügylet teljes lezárását november 30-ra várják. A 350 fős alkalmazotti létszámot az új vállalat fogja átvenni.
Bayer
A Bayer kizárólagos szerződést kötött a Norbrook állatoknak szánt gyógyszerkészítményeinek németországi és franciaországi értékesítéseire. A cég abban bízik, hogy meglévő értékesítési hálózatát ki tudja használni az új gyógyszerek értékesítésének terén is, ami eredménynövő lehet a német gyógyszergyártó számára, azonban árfolyamhatással egyelőre nem számolunk.

Szintén a Bayer terjeszkedéséhez kötődő hír, hogy lezárták az AgraQuest nevű vállalat felvásárlását. A végső vételár 345 millió euró, vagyis részvényenként 0,41 euró. A cég árbevétele tavaly 1,8 milliárd euró volt, azonban nyereségét nem hozta nyilvánosságra. Ha a Bayer hasonló szegmensében elért profitmarzsal számolunk, akkor a felvásárolt vállalat becslésünk szerint évi 108 milliós profitot termelhetett, vagyis meglehetősen olcsón, picivel többért, mint 3 évi adózott eredményért vehette meg.
BNP Paribas
A BNP Paribas 1 milliárd euró értékű, 7 éves lejáratú kötvényeket bocsátott ki 2,5%-os kamatozás mellett.

A BNP Paribas organikus növekedés útján szeretne Németország öt legnagyobb befektetési bankja közé nőni, ugyanis kedvező befektetési lehetőséget látnak az országban, hiszen a befektetési bankok piaca a GDP-nél nagyobb ütemben növekszik.
E.ON
Az E.ON a tervezettnél 4 nappal később, augusztus 23.-án indítja újra 1.400 megawattos Oskarshamn-3 atomerőművét Svédországban.
Lufthansa
A Lufthansa, az Air Berlin és a Ryanair együtt nyújtottak be kártérítési igényt a frankfurti reptér 2011-es sztrájkja miatt, de ezt a bíróság most elutasította. A három légitársaság követelése összesen 3,2 millió euró volt.
Banco Bilbao
A Banco Bilbao kolumbiai leányvállalata 220 milliárd peso (88 millió euró) értékben tervez jelzáloggal fedezett kötvényeket értékesíteni.
Total
A Total egyik alkalmazottja halálos balesetet szenvedett a Port Arthurban található finomítóban bekövetkezett baleset során. Az incidens után a munkaügyi felügyelet vizsgálatot indított.
Nokia
A Nokia stratégiájának megváltozását jelentheti, hogy a játékfejlesztés terén együttműködési megállapodást kötött a Zynga-val. Meglátásunk szerint a hír mindkét vállalat számára pozitív, azonban árfolyamhatással nem jár. A Nokia számára azért lehet pozitív a megállapodás, mert az alkalmazások terén megközelítheti a versenytársak által diktált színvonalat, míg a Zynga új platform irányába tudott nyitni.
ArcelorMittal
Az ArcelorMittal ukrán leányvállalata a múlt hónapban 28%-kal növelte a kibocsátását. Az acél termelése 544.100 tonnára nőtt az előző év júniusában kibocsátott 425.100 tonnával szemben. Az öntöttvas termelés is több mint 30%-kal, 477,500 tonnára emelkedett. A hír, amennyiben nem csak a készletek felduzzasztásáról van szó, pozitívnak tekinthető.

Úgy tűnik, hogy az ArcelorMittal feladja azt, hogy 12 milliárd dolláros beruházással évi 12 millió tonna kapacitású acélüzemet hozzon létre az indiai Dzshárkhand államban. Még 2005-ben kötöttek szerződést, de azóta nem történt előrelépés. Most azt fontolgatja, hogy a szomszédos államban, Orisza-ban hozza létre a központot a környéken levő 200 millió tonna kitermelhető vasérc feldolgozására.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben