Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste BÉTa Hírek - A ThyssenKrupp cyber támadásokra kötött biztosítást az AXA-val

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. augusztus 16.   09:47

NokiaA Nokia által kibocsátott kötvényeket BB+ minősítésről két fokozattal, „BB-„-ra minősítette le az S&P, ráadásul negatív kilátásokat fogalmazott meg a jövőt illetően. A Nokia szeptember elején (valószínűleg az 5-6-a között megrendezésre kerülő konferencián, egy héttel az Apple új készülékének...

Nokia
A Nokia által kibocsátott kötvényeket BB+ minősítésről két fokozattal, „BB-„-ra minősítette le az S&P, ráadásul negatív kilátásokat fogalmazott meg a jövőt illetően.

A Nokia szeptember elején (valószínűleg az 5-6-a között megrendezésre kerülő konferencián, egy héttel az Apple új készülékének tervezett megjelenése előtt) mutatja be az új mobiltelefont, mely már a Windows 8 operációs rendszert fogja futtatni.
BNP Paribas
A Le Monde című francia újság értesülései szerint a BNP Paribas 400 millió euróért adhatja el egyiptomi üzletágát. Az értékesíteni kívánt leányvállalatért folytatott versenyben a National Bank of Abu Dhabi és a Qatar National Bank is képviselteti magát. A hír beleillik a BNP átalakítási stratégiájába, melynek során magyarországi érdekeltségei is eladó sorba kerültek. Számításaink szerint az árfolyamhatás nem haladja meg az 1%-ot.

A BNP Paribas bejelentette, hogy 500 milliónyi jen alapú (50 millió euró) kötvény kibocsátását tervezi a japán piacokon. Ezeket a kötvényeket szokás szamuráj kötvénynek is nevezni.
E.ON
Az E.ON tulajdonában álló, az angliai Kingsnorth falu melletti széntüzelésű erőmű decembertől már csak 50%-os kapacitáson fog működni a márciusban esedékes kötelező leállása előtt. A cég drámai hangvételű közleménye szerint az 1.940 megawatt kapacitású erőműnek már csak kevesebb, mint 2.000 üzemórája van hátra a leállításig. A vállalat egyébként tervezi, hogy kevésbé környezetszennyező erőművel váltja ki a bezárással kieső kapacitásokat. Nem beszélhetünk egy teljesen váratlan eseményről, ezért nem számítunk árfolyamhatásra.
Daimler
Szinte még be sem fejezték a Daimler csoporthoz tartozó Mercedes kecskeméti gyárának az építését, a gyár máris újabb fejlesztést tervez. A Napi Gazdaság információi szerint a jelenlegi 150 ezres kapacitás megduplázását tervezi a vállalat. Az új gyárrész építését jövőre kezdenék meg, 2014-ben érkeznének meg a gyártósorok, a termelés pedig 2015-től indulhatna meg. A projektet lebonyolító vállalkozások kiválasztása már el is kezdődött. A kapacitásbővítés után a B osztály és a hamarosan gyártásba kerülő CLA mellett esetleg új modellek gyártását is hazánkba hozhatja a vállalat.
ThyssenKrupp, AXA
A ThyssenKrupp cyber támadásokra kötött biztosítást az AXA-val. A biztosítás 50 millió euróig fizeti meg a kár nagyságát. A kockázat 30%-át az AXA viseli, míg a fent maradó 70%-ot viszontbiztosítás keretében tovább hárítja más biztosítókra. Becslések szerint világmértékben 15 és 80 milliárd euró kárt okozhat a cyber bűnözés. Talán az eddigi legemlékezetesebb eset, amikor ismeretlenek a Stuxnet nevű vírussal túlterhelték az iráni urándúsító centrifugákat, ezzel jelentős kárt okozva és lelassítva Irán atombomba előállítását célzó projektjét. A ThyssenKrupp az első nagy német vállalat, mely ilyen jellegű biztosítást kötött. A biztosítás díja eredménycsökkentő tényező, azonban a biztosításnak köszönhetően nem fordulhat elő, hogy egyszeri, nagyobb káreseményekkel kelljen szembenéznie a vállalatnak.
Siemens
A Siemens célárát 82 euróra emelte meg a HSBC az eddigi 76 euróról.
Banco Santander
A Banco Santander mexikói leányvállalata 4 milliárd dollár értékű új részvénykibocsátást (IPO) tervez. Ez rekordnagyságúnak számítana a dél-amerikai piacon. A hír azt jelzi, hogy az európai bankok egyre inkább Dél-Amerika irányába igyekeznek terjeszkedni és úgy néz ki, hogy most már a forrásokat is a feltörekvő piacokról igyekeznek beszerezni a növekedéshez.
Deutsche Bank
Már lehetett tudni, hogy a Deutsche Bank szinte biztosan érintett a Libor manipulálása miatt kitört bankbotrányban, most azonban hivatalosan is beidézték a new-yorki bíróságra az üggyel kapcsolatban, ahol összesen 7 bank képviselőinek kell megjelennie.
ArcelorMittal
Az ArcelorMittal vitába keveredett a 11 amerikai államot tömörítő környezetvédelmi bizottsággal, annak kapcsán, hogy a vállalat teljesítette-e az ózon kibocsátási normákat. Meglátásunk szerint a hír kedvezőtlen, hisz egy, a cég ellen született döntés esetén egy esetleges bírságon felül a gyárak környezetkímélőbbre történő átalakítása is költséget jelentene. Ráadásul a profitmarzs már így sem túl magas, mindössze 5%, a néhány évvel ezelötti 20%-kal szemben.
Commerzbank
A Mainfirst semlegesre minősítette vissza a Commerzbankra adott ajánlását.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben