Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste BÉTa Hírek - értékesítési adatokkal trükközött a BMW

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. augusztus 15.   09:48

UnicreditAz Unicredit 2011 augusztusa után, vagyis csaknem 1 évnyi kihagyás után ismételten fedezett olasz kötvényeket bocsátott ki 750 millió euró névértékben. A 2018-ban lejáró kötvények kibocsátására 2,9%-os hozam mellett került sor.

Unicredit
Az Unicredit 2011 augusztusa után, vagyis csaknem 1 évnyi kihagyás után ismételten fedezett olasz kötvényeket bocsátott ki 750 millió euró névértékben. A 2018-ban lejáró kötvények kibocsátására 2,9%-os hozam mellett került sor.
ThyssenKrupp
A ThyssenKrupp részvények ajánlását vételről tartásra csökkentette a DZ bank.
Telefonica
A Telefonica-nak még meg kell várnia, hogy a kongresszus bizalmat szavazzon az új kabinet számára, és csak ez után kerülhet sor a szerződés meghosszabbítására, ami az üzemeltetési jogokat 18 évig és 10 hónapig a spanyol telefontársaságnak adná. A hír negatív, de árfolyamhatással nem számolunk, mindössze arról van szó, hogy a vártnál később kerül írják alá a szerződést.

A Telefonica lekerült a UBS kedvenc részvényeit tartalmazó listáról.

A brit hatóságok vizsgálják a Telefonica és a Vodafone közötti megállapodást, ugyanis biztosak akarnak benne lenni, hogy nem sért semmilyen versenyt szabályozó törvényt.
Commerzbank
A Commerzbank visszatért az értékpapírosítás piacára, és 120 millió euró értékben hozott létre újonnan előállított mezzanine besorolású hitelterméket, melyet közepes és nagy kapitalizációjú vállalatok által kibocsátott kötvényekből állított össze.
Infineon
Az Infineon nyerte az elkövetkező 5 évre az amerikai útlevelekben elhelyezett biztonsági chipek beszállításának a lehetőségét. Az ilyen és ehhez hasonló termékeken a vállalat nyeresége közel 15%. A tegnapi bejelentés után a kereskedésből hátralévő közel 1 órában 1,5%-ot erősödött a részvény. A hír hatására ma még további mérsékelt méretű emelkedés is elképzelhető.
Nokia
A Gartner közzétette a második negyedévre vonatkozó mobiltelefon piaci statisztikáját. A friss felmérésből kiderült, hogy az újonnan eladott készülékek száma 2,3%-kal csökkent az előző évi értékesítési adatokhoz képest. Ráadásul a Nokia részesedése tovább csökkent (22,8%-ról 19,9%-ra esett vissza), azonban ez némileg magasabb, mint az előző negyedévi 19,8%-os részesedés. Minden jel arra mutat, hogy az egyik fő riválisnak számító Apple szeptember 12.-én bemutatja az Iphone-t, ami a Nokia további pozícióvesztését idézheti elő, ráadásul korábban arról szóltak a hírek, hogy a finn cég igyekszik majd új telefonjával beelőzni az Apple-t, azonban ez most erőteljesen kétségessé vált. A tegnapi nap folyamán a Nokia árfolyama 7,89%-ot esett.

Az Overcore 3 dolláros, azaz mintegy 2,44 eurós célárfolyamot állapított meg a Nokia részvényekre.
Siemens
A dél-afrikai vasútfejlesztési programban a Siemens 1 milliárd randos, vagyis közel 0,1 millió euró nagyságú megrendelést kapott. A hír kedvező, de árfolyamhatásra nem számítunk.
Fiat
A Fiat vezérigazgatója szerint mintegy 20 százalékkal (3 millió egységgel) kellene csökkenteni az európai gyártó kapacitásokat, ahhoz, hogy az európai autógyártók is profitábilissá váljanak.
BASF
A BASF kínai partnerével, a Shanghai Coatings Company-val egy új, 13.500 tonna éves kapacitású gyárat épít karosszéria festékek gyártására Sanghaiban. Az új state-of-the-art gyár 2014 első felében kezdi meg a festékgyártást. További részleteket nem közölt a cég. A hí pozitív, de eredményhatásra egyelőre nem számítunk.
E.ON
Erős vételről felülteljesítőre csökkentette az E.ON részvényeire kiadott ajánlását a Raymond James elemzője.

A Commerzbank is leminősítette az E.ON részvényeket, vételről tartásra.
Lufthansa
Folytatódik a vita az MTU és a Lufthansa Technik (Lufthansa leány) között a kanadai Aveos motorszerelő üzemének megvásárlása körül. A dolgozók szerint a Lufthansa további munkahelyeket szerezne meg, míg a másik potenciális vevő, az MTU 130 új munkahelyet teremtene. A bíróság úgy döntött, hogy egyelőre a Lufthansa nem kerülhet birtokba. Ez ugyan negatív hír a Lufthansa számára, de az egész tranzakció valószínűleg kicsi, hiszen az üzem mintegy 100 millió dolláros megrendeléssel rendelkezik 2018-ig. Az MTU egyébként 5,2 millió dollárt ajánlott a gyáregységért, vagyis az egésznek nincs hatása a Lufthansa részvényárra (a vételár mintegy 1 cent Lufthansa részvényenként.) Ha a Lufthansának nem sikerül megvenni a gyárat, akkor saját üzemet hoz létre Kanadában.
BMW
A The Wall Street Journal szerint a BMW úgy trükközött az amerikai értékesítési adatokkal, hogy július 31-re speciális akciót hirdetett, csak egy napra. Azokra a gépkocsikra, amelyeket aznap adtak el a kereskedők, 7.000 dollár kedvezményt adott. Így sikerült a 21.297 darabos gépkocsi értékesítést elérni júliusban. Arról nem szól a cikk, hogy az akció keretében mennyi gépkocsit adtak el. Mindenesetre a hír negatív, és óvatosságra int bennünket, még ha egyelőre árfolyamhatással nem is számolunk.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben